About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι ΙnsaniteR στο BBR InQuiry

Οι ΙnsaniteR, με αφορμή την κυκλοφορία του EP "Half faces" που θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου, απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Πέτρος, αρχηγός της μπάντας.
Οι ΙnsaniteR στο BBR InQuiry

Οι ΙnsaniteR, με αφορμή την κυκλοφορία του EP "Half faces" που θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου, απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Πέτρος, αρχηγός της μπάντας.


ΙnsaniteR
Πως δημιουργήθηκαν οι Insaniter και από ποιους;
Οι InsaniteR είναι ένα αποτέλεσμα της εμμονής του Πέτρου (κιθαρίστα - φωνάκλα) να κάνει μια thrash metal μπάντα. Έτσι το 2011 μαζί με τον μπασίστα Μάνο Πλουμάκη,  ψάχναμε την άκρη ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο. Όταν βρέθηκε και ο Δημήτρης στο δρόμο μας τότε ήταν που η μπάντα μας είχε δημιουργηθεί. Να τονίσω οτι σε αυτό βοήθησε και η ύπαρξη της Μουσικής ομάδας Πανεπιστημίου Ρεθύμνου στην οποία ο Πέτρος ήταν Πρόεδρος για κάποια χρονια.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρροές μας πλέον έχουν αλλάξει. Ξεκινήσαμε με το κάθε μέλος να έχει διαφορετικά μέταλ ακούσματα , με κύριες επιρροές Kreator, Slayer , Iced Earth και Lamb of God. Και πλέον καθώς τα μέλη είναι διαφορετικά έχουμε καταλήξει σε επιρροές όπως Dark Angel, Death Angel, Megadeth και άλλα.

Πως θα περιέγραφες την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας είναι ένα είδος αλλόκοτου thrash. Kοπάνημα όσο το δυνατό πιο πολύ (χωρίς να σημαίνει θόρυβος), ατμόσφαιρα και συνδυασμός όλων των στοιχείων του μέταλ. Οι στίχοι μας αναφέρονται στην βία, στην παράνοια, στις πτυχές που έχει το ανθρώπινο μυαλό και σε καταστάσεις θανάτου με φανταστικά γεγονότα. Οι έμπνευσή μας είναι η ζωή που κάνουμε.

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα ήθελες να είχατε γράψει;
Χαχαχα . Πολλά!! Μ16..Μ16!!

Ποιο αγαπημένο σου συγκρότημα σε έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Η απάντηση είναι η ίδια...Πολλά!! Metallica, Venom , Megadeth, Iced Earth... Δεν θα τους κρίνω εγώ...Μιλάμε για μεγαθήρια...Αλλά!!


Με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελαν οι Insaniter να συνεργαστούν;
Rampage!! Είναι για εμένα ο top thrash metal vocalist! Σίγουρα θα ήθελα να συνεργαστώ ωστόσο με AngelRipper και Schaffer.
ΙnsaniteR

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Ξέρεις εμείς διοργανώνουμε τα περισσότερα live μας μονοί μας, οπότε όλη η στιγμή είναι δικιά μας... Θα έλεγα οτι ήταν στο Xtreme bar στο Ρέθυμνο. Το δεύτερο live μας. Νομίζω και τα παλιά φιλαράκια που παίζαμε μαζί , θα κουνάνε θετικά το κεφάλι τους!

Πόσο εύκολο είναι για τους Insaniter να επιβιώσουν ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Οι δυσκολίες? Τεράστιες! Το οικονομικό, ο ελληνικός τόπος στον οποίο ζούμε, οι κλίκες που δεν αφήνουν πολύ χώρο, τα κολλημένα μυαλά, ο συναγωνισμός που πλέον δυστυχώς είναι ανταγωνισμός... Είναι πολλά φίλε μου...

Πως βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Έχουμε πολύ καλούς μουσικούς! Αυτό το λέω με βεβαιότητα. Έχουμε και καλές μπάντες, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει κάποιος να φύγει για να κάνει καριέρα! Ο Έλληνας ροκ σταρ (το ψώνιο), θα τον έχουμε πάντα!

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή των Insaniter ;
Η καλύτερη στιγμή είναι σίγουρα το πρώτο demo μας. Ξέρεις ήμασταν στην Κρήτη, σε ένα νησί που φτιάχνονται κάθε μέρα μπάντες και διαλύονται σε κάνα χρόνο, και ήμασταν απο τους πρώτους που είπαμε θα βγάλουμε ένα demo, που είπαμε θα διαφέρουμε! Και το κάναμε... Η χειρότερη? ΜΜΜ δεν ξέρω... Με τους τότε ΙnsaniteR περνάγαμε πολύ καλά... Ίσως να έλεγα τα δυο Ep που έβγαλα μόνος μου το Mind of evil και το Bloody Raise. Ήταν καλά τα κομμάτια αλλά τα ηχογράφησα τόσο βιαστικά που το αποτέλεσμα αδικούσε.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading; 
Υπέρ... Στο 2014...είμαι υπέρ.

ΙnsaniteR
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σας EP, "Half faces", θέλεις να μας πεις δυο λόγια για αυτό;
Τα δυο λόγια θα είναι... Αξίζει να το ακούσουν οι οπαδοί του μέταλ! Είναι κάτι το διαφορετικό όσο αφορά την προσέγγιση!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Η μπάντα πλέον δεν έχει σταθερά μέλη. Εγώ ο Πέτρος γράφω τα πάντα.. Σχέδια δεν κάνω λοιπόν. Έχουμε ήδη προηχογραφήσει 5 νέα Ep. Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό... Αυτό που ξέρω είναι οτι οι InsaniteR θα μείνουν για μια δεκαετία τουλάχιστον στην μουσική σκηνή! Αυτό να το θυμάστε!


ΙnsaniteR


web:
'Lv' for bbr

Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: