About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι LLOTH στο BBR InQuiry

Οι Lloth στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπαν οι Nicolas Maiis και Setesh για την ελληνική μπάντα και όχι μόνο...
Οι LLOTH στο BBR InQuiry

Οι Lloth στο BBR InQuiry
Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπαν οι Nicolas Maiis και Setesh για την ελληνική μπάντα και όχι μόνο



Nicolas Maiis
Πως δημιουργήθηκαν οι Lloth;
Οι Lloth δημιουργήθηκαν το 1995 με ιδρυτή την Tristessa των Astarte αλλά με διαφορετική μορφή, Lloth ήταν το αρχικό όνομα των Astarte, που μετά από 1 χρόνο έγινε η αλλαγή στο όνομα. Με το όνομα Lloth κυκλοφόρησε ένα mini-lp  με 8 κομμάτια τo Dancing in the Dark Lakes of Evil τo 1997.  Το 2003 η μπάντα με άλλη σύνθεση και μουσικό στυλ  έκανε κάποιες συναυλίες αλλά δεν υπήρχε σταθερό line up και έτσι μπήκαν πάλι στον πάγο. Το 2013 η Μαρία Tristessa Κολοκούρη μαζί με τον Νίκο Μαίη αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν ξανά την μπάντα μαζί με τον Vaelor και Setesh στις κιθάρες. Μετά την απώλεια της Μαριας ,αποφασίσαμε συνεχίσουμε την μπάντα προς τιμή της μιάs και η ιδία ήθελε να κάνει πολλά πράγματα με τους Lloth αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν. 

Η πλήρης σύνθεση των Lloth είναι ως εξής
Nicolas Maiis –Vocals
Setesh -Guitars
Vaelor -Guitars
Tragos -Bass
Jan -Drums

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
-NICOLAS MAIIS: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σαν επιρροή όλα βγαίνουν μέσα από μουσική που ακούμε και πως μεταφράζουμε αυτήν την επιρροή. Προσωπικά ακούω από Black metal μέχρι heavy/power πολλά αλλά είδη, δεν περιορίζομαι σε ένα συγκεκριμένο χώρο για να γράψω μουσική.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
-NICOLAS MAIIS: Σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο θα την χαρακτήριζα Black/death με παρά πολλά στοιχειά από όλα τα είδη όμως του μέταλ, δεν περιοριζόμαστε στο θέμα μουσικής από ταμπέλες. Στιχουργικά αφορούν  τα βιώματα που πέρασα τον τελευταίο χρόνο μετά την απώλεια της Μαρίας-Tristessa/Astarte

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
-NICOLAS MAIIS: ΤΟ ΡrowlerIron Maiden- ήταν το κομμάτι που με έκανε να ερωτευτώ τη μέταλ μουσική.
-SETESH: Το Somewhere in Time των Maiden. Είναι από τους δίσκους που μου άλλαξαν την ζωή και τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την μουσική. Από τραγούδια, το Ye Entrancemperium των Emperor - όταν το άκουσα πρώτη φορά μου έφερε τέτοια ρίγη και κατάλαβα ότι κάτι έκανε «κλικ» μέσα μου.

Lloth
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
-SETESH: Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά δεν με απογοητεύει αν ένα συγκρότημα διαλέξει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που θα προσδοκούσα εγώ, το αντίθετο μάλιστα – μπορείς να εκπλαγείς από το πόσο μια μπάντα αλλάζει μεταξύ διαδοχικών κυκλοφοριών, βλέπεις πλευρές (της μπάντας) που δεν είχαν έρθει στο προσκήνιο πρωτύτερα. Για να απογοητευτείς πρέπει να έχεις προσδοκίες και ακούγοντας μουσική με γνώμονα τις προσδοκίες σου είναι τρομερά περιοριστικό. Όταν μερικά κομμάτια δεν μου κάνουν τόσο αίσθηση απλά τους δίνω λίγο χρόνο ακόμα, αν δεν μου λένε τίποτα και πάλι, τα παραβλέπω και προχωράω, δεν νιώθω απογοητευμένος ή κάτι τέτοιο.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
-NICOLAS MAIIS: Με τον Martin Walkyrie (ex Skyclad)
-SETESH: Με τον Ψαραντώνη.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
-SETESH: Πέρα από το οικονομικό που αποτελεί παραδοσιακά (και στερεοτυπικά) το σημαντικότερο εμπόδιο της πλειοψηφίας των ανθρώπων – μέσα και εμείς επομένως, νομίζω η κύρια δυσκολία είναι οι καταστάσεις που μας αποσπούν από τους στόχους μας και μας κρατάνε λίγο πίσω που και που. Γενικά το να είσαι μπάντα είναι κάτι που θέλει τρομερά αποθέματα υπομονής και πολύ όρεξη, αυτό είναι το μοναδικό μας όπλο και με αυτό προχωράμε.

Lloth
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
-SETESH: Ο κόσμος αλλάζει, «τα πάντα ρεί» που έλεγε και ένας παλιός - το να ζούμε στην αίγλη των περασμένων είναι ωραίο για παρέα, κουβέντα και μπύρες. Κάπου ανάμεσα λοιπόν στην αναπόφευκτη εξιδανίκευση του παρελθόντος και την υποκειμενική μου πραγματικότητα πιστεύω ότι τα πράγματα σίγουρα έχουν ωριμάσει κατά ένα βαθμό στην σκηνή. Αυτό φαίνεται από τις πολύ καλές δουλειές που κυκλοφορούν οι μπάντες αλλά και από την γενικότερη κινητικότητα στα lives (ναι όσο παράξενο και αν ακούγεται σε μερικούς, υπάρχει κόσμος που γουστάρει και το δείχνει έμπρακτα).

Επίσης ο κόσμος στηρίζει αγοράζοντας merch και όχι απαραίτητα μόνο CDs. Σε όσους βλέπουν τα πράγματα απαισιόδοξα έχω να πω αυτό: ναι σίγουρα η λαϊκή ρήση/ καραμέλα λέει «εδώ δεν έχουμε λεφτά να φάμε ποιος νοιάζεται για δίσκους και συναυλίες» αλλά από την άλλη κάνε αυτό που αγαπάς και που θες να μεταφέρεις στο ακροατήριο, καν’ το καλά, με σεβασμό και τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
-SETESH: Σταμάτησε καιρό πριν να με απασχολεί η ερώτηση αυτή, κυρίως γιατί κρύβει συμφέροντα και πολλά φράγκα η δουλειά – αλλά θα παραθέσω τις απόψεις μου. Καταρχάς υπέρ γιατί η Πληροφορία πρέπει να είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη ανεξαρτήτως εισοδήματος και γιατί τα CD των 20 ευρώ ήταν κάτι το εξωφρενικό, επίσης το free download δημιουργεί μια ανταλλακτική κοινότητα στην τεχνολογική εποχή, κάτι που λέει πολλά – είναι αν θέλεις το μέλλον. 

Lloth
Είμαι όμως και κατά γιατί υπάρχει ξεκάθαρα ανήθικη εμπορική εκμετάλλευση (μέσω traffic) των πνευματικών δικαιωμάτων (τα οποία είναι σχεδόν κατηργημένα – κοινώς μπάχαλο) από διάφορα sharing sites. Το θέμα δεν είναι να σταματήσει το free downloading (άσε που δεν γίνεται κιόλας) αλλά να βρεθούν τρόποι να ανταμείβεται πιο δίκαια και ο δημιουργός αλλά και το site/ μεσάζοντας. Τέτοιοι τρόποι μπορούν να βρεθούν απλά ίσως είμαστε αρκετά βλάκες προς το παρόν.

Οι πολωμένες απόψεις -υπέρ ή κατά του downloading- που ακούμε συχνά (–χωρίς να μας κάνει έκπληξη πλέον και από …πολιτικούς) κρύβουν διάφορα από πίσω και ως συνήθως η σαπίλα φτάνει γλυκά και ωραία και στα κατώτατα επίπεδα.

Έχετε ήδη ξεκινήσει να δουλεύετε πάνω στο δεύτερο album σας. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό; 
-NICOLAS MAIIS: Αυτή την στιγμή έχουμε σχεδόν έτοιμο ένα πρόμο με 2 κομμάτια από το δίσκο που ετοιμάζουμε και παράλληλα έχουμε κάνει τις προηχογραφησεις για τον δίσκο που ετοιμάζουμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Lloth;
-NICOLAS MAIIS: Η  κυκλοφορία του δίσκου μέσα στο 2015 και πολλές συναυλίες. Οι Lloth έχουν μια ξεχωριστή σημασία για όλα τα μέλη της μπάντας ειδικά από την στιγμή που έφυγε η Μαρία από αυτό τον κόσμο.


Lloth

Lloth lineup:
Nicolas Maiis – Vocals
Setesh - Guitars
Vaelor - Guitars
Tragos - Bass
Jan - Drums

web:




'Lv' for bbr

Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: