About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι L.O.U.D. στο BBR InQuiry

Οι L.O.U.D. με αφορμή την κυκλοφορία του ντεμπούτου single/EP τους "Big City" μιλούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπε η ελληνική alternative rock μπάντα.
Οι L.O.U.D. στο BBR InQuiry

Οι L.O.U.D. με αφορμή την κυκλοφορία του ντεμπούτου single/EP τους "Big City"
μιλούν στο BBR InQuiry

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπε η ελληνική alternative rock μπάντα.L.O.U.D.
Πως δημιουργήθηκαν οι L.O.U.D;
Η μπάντα ξεκίνησε αρχικά σαν ένα μικρό side project του Νικ (φωνή/παραγωγή) και του Jo (κιθάρες/πλήκτρα/φωνή), γύρω στα τέλη του 2013 καθώς και οι δύο είχαν εκείνη την εποχή υποχρεώσεις με άλλες μπάντες. Μετά απο αρκετές αλλαγές και δοκιμές μελών η μπάντα πήρε την τωρινή της μορφή με την προσθήκη του Σίμου (ντράμς/κρουστά) και έπειτα του Δημήτρη (μπάσο).

Αλήθεια γιατί L.O.U.D; Τι σημαίνουν τα αρχικά;
Τα αρχικά του ονόματος της μπάντας σημαίνουν «Living On Universal Denial”, μια θεωρία γι αυτούς που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καμία απόλυτη πραγματικότητα ή αλήθεια, μόνο διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Όλο το φάσμα της σύγχρονης ροκ μουσικής με επιρροές και από πολλά κλασσικά συγκροτήματα και μουσικούς.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Το είδος που παίζει η μπάντα θα το χαρακτηρίζαμε alternative rock με πολλές επιρροές από πολλά άλλα ήδη της μοντέρνας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής κυρίως από Αμερική και Αγγλία. Το κυρίως θέμα που μας εμπνέει να γράφουμε μουσική και στίχους θα έλεγα ότι είναι η καθημερινότητα. Μ’αυτό εννοούμε τις ερωτικές και διαπροσωπικές σχέσεις, την πολιτική, τα κοινωνικά προβλήματα ακόμα και το σεξ, και φυσικά είναι βασισμένα είτε σε κάποιες προσωπικές εμπειρίες είτε σε αποκτημένες γνώσεις. Για παράδειγμα το “Big City” διηγείται την ιστορία δύο παιδιών τα οποία προσπαθούν να σώσουν την σχέση τους ενώ αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε μια μεγάλη πόλη στο εξωτερικό. Κάτι το οποίο βλέπουμε πολύ συχνά στις μέρες μας και ιδίως μετά την κρίση στην Ελλάδα.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Πάρα πολλά, τόσα πολλά που δεν νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό τον καιρό τι παίζει στο mp3 σας;
Πολλές νέες παραγωγές κυρίως από Αγγλία και Αμερική. Θέλουμε πάντα να είμαστε μέσα στα μουσικά πράγματα σε διεθνές επίπεδο.

L.O.U.D.
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Χμμμ, δύσκολη ερώτηση, καλύτερα να αποφύγουμε να ονομάσουμε συγκεκριμένους “συνάδελφους”…χαχαχα! 

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Στην Ελλάδα με τον Κώστα Λειβαδά, και στο εξωτερικό με τους Muse οι οποίοι νομίζουμε ότι είναι ένα σκαλί παραπάνω από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Όπως όλες οι ελληνικές μπάντες έτσι κ’εμεις προσπαθούμε να επιβιώσουμε οικονομικά γιατί κακά τα ψέματα η μουσική είναι ακριβό “σπορ”. Το κυριότερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα μαγαζιά δεν πληρώνουν για τα live αλλά και ο κόσμος δεν αγοράζει μουσική.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Υπάρχει νομίζουμε πολύ ταλέντο και πολύ καλή τεχνική από μουσικούς, πολύ καλύτερη από ποτέ. Το θέμα είναι όλο αυτό το ταλέντο να μην χάνεται λόγω της κατάστασης στη χώρα.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
Σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργεί θετικά (ο κόσμος μαθαίνει την μπάντα), αλλά σε σχέση με τα έσοδα από τη μουσική λειτουργεί ίσως αρνητικά.

L.O.U.D.
Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το ντεμπούτο σας single/EP;
Το πρώτο μας single έχει τον τίτλο ‘Big City’ και  έχει τον ίδιο τίτλο και με το EP μας το οποίο αποτελείται από το single και 2 κομμάτια ακόμα (‘Save me’ και ‘Fall of emotions’). Όλα τα κομμάτια είναι γραμμένα από την μπάντα και όπως πάντα έχουμε κάνει και όλη την παραγωγή εμείς οι ίδιοι. Τόσο το single όσο και το EP διανέμονται ήδη παγκοσμίως σε ψηφιακή μορφή (iTunes, Spotify, κλπ) από τον Αύγουστο του 2014 μέσω της XRC Records USA.

Να περιμένουμε σύντομα νέα σας δουλειά;
Στο άμεσο μέλλον πιστεύουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Ήδη ηχογραφούμε κάποια νέα κομμάτια της μπάντας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των L.O.U.D;
Ο κυριότερος σκοπός της μπάντας για το μέλλον είναι να μπορούμε να γράφουμε και να παίζουμε καλή και ποιοτική μουσική και επίσης να μπορέσουμε να έχουμε κάποια διάρκεια ζωής έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να απευθυνθούμε και στο mainstream κοινό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

L.O.U.D.


L.O.U.D. lineup:
Nick Mavromatis (Vocals/Production)
Jo Best (Guitars/Keyboards/Vocals) 
Jim Katsaros (Bass)
Simos Kalousis (Drums/Percussion)


web:
'Lv' for bbr

Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: