About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

BATTLE OF THE BANDS: Κυριακή 22 Μαρτίου η τελευταία προκριματική βραδιά στο An Club

Την Κυριακή 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του BATTLE OF THE BANDS στο An Club. | Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής: 19:30 Doors open 19:45 – 20:15 SPECTRAL VOICE 20:25 – 20:55 PLASTERED PUPPET 21:05 – 21:35 AGAINST REALITY 21:45 – 22:15 PAPERSMILE 22:25 – 22:55 UNDER CONSTRUCTION 23:05 – 23:35 BROKEN MORNING

Την Κυριακή 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του BATTLE OF THE BANDS στο An Club.

Δελτίο Τύπου


To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν:
BATTLE OF THE BANDS 2014-15
Athens Calling

Κυριακή 22 Μαρτίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Είσοδος: 6€

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:
19:30 Doors open
19:45 – 20:15 SPECTRAL VOICE
20:25 – 20:55 PLASTERED PUPPET
21:05 – 21:35 AGAINST REALITY
21:45 – 22:15 PAPERSMILE
22:25 – 22:55 UNDER CONSTRUCTION
23:05 – 23:35 BROKEN MORNING
* Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων του κοινού. Στην ημιτελική φάση προκρίνονται τα πρώτα δύο σε ψήφους συγκροτήματα



*********


Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

AGAINST REALITY
Οι Against Reality ανήκουν μουσικά στον χώρο του hard rock και alternative metal. Παίζουν περίπου 2 χρόνια και με το τωρινό σχήμα περίπου 2 μήνες. Πλέον στο σχήμα εντάχθηκε ο Στέφανος Σουλτς, ο οποίος έχει συμμετάσχει με τη χορωδία GraduArti σε πολλές παραστάσεις με καλλιτέχνες όπως Σαββόπουλος, Ζουγανέλη, Πρωτοψάλτη, Θεοδωράκης.
Τον τελευταίο χρόνο το γκρουπ έχει δώσει live σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, όπως το Remedy και το Ghost House. Τη σύνθεσή του αποτελούν οι Γιώργος Δράκος (lead guitar/backing vocals), Κώστας Πανουργιάς (bass guitar), Νάντια Ρομάνοβα (rhythm guitar), Στέφανος Σουλτς (lead vocals) και Άλκης Τσακάκος (drums).
http://www.facebook.com/Against.Reality.Group


BROKEN MORNING
Οι Broken Morning ιδρύθηκαν το 2010. Κυκλοφόρησαν το πρώτο demo-EP τους σε περιορισμένες κόπιες το 2012, με τίτλο “Strangers Among Strangers”, το οποίο επανακυκλοφόρησε το 2014 με καλύτερη παραγωγή και νέο υλικό, ενώ ηχογραφήθηκε στo Made in Hell Studio υπό την καθοδήγηση του David Prudent. Το γκρουπ έχει διαθέσιμα και δύο video clips (“Until the Sun Falls”, The Stranger”).

Για την προώθηση του δίσκου οι Broken Morning έχουν παίξει σχεδόν σε όλα τα rock μαγαζιά της Αθάνας (An Club, Bat City, Rainbow) και όχι μόνο. Αυτό τον καιρό βρίσκονται στη διαδικασία ηχογράφησης του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο “Victory Through Loss”. Το metal στοιχείο και η ψυχεδέλεια θα είναι πιο έντονα από το hard/blues rock του ντεμπούτου. Ήδη υπάρχει το πρώτο video clip για τον επόμενο δίσκο στο Youtube με τίτλο “Evil Rise”.
http://www.facebook.com/brokenmorning
http://youtu.be/Tay0HCn_eN8
http://youtu.be/EY56IAonRS4
http://youtu.be/LuBno3lAQOY?list=PLkgSIeRh2ICL8clWa2lHfOuuF3rgvBcAO


PARERSMILE
Οι Papersmile είναι μια pop/rock/alternative μπάντα από την Αθήνα που κλείνει ένα χρόνο από την κυκλοφορία του debut album της “For The Light Within”.

Το recording του album ξεκίνησε στην Αθήνα με παραγωγό τον Γιώργο Σιμάτο στο Paraktio Studio (Νίκος Πορτοκάλογλου, Κίτρινα Ποδήλατα) και ολοκληρώθηκε σε διάφορα studios του Λονδίνου με παραγωγό τον Martin Clive (Stereophonics, Puressence, Raining Pleasure), ο οποίος πραγματοποίησε και τη μίξη του δίσκου. Το mastering του album έγινε στα Metropolis Studios (The Verve, Lana Del Ray, Adele) στο Λονδίνο με υπεύθυνο μηχανικό τον Dan Baldwin.

Η μπάντα ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας (KooKoo, Κύτταρο, An Club, K-44 κ.ά.), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ της Αθήνας και επαρχιακών πόλεων. Τέλος τον Απρίλη του 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο της tour στην Αγγλία, με 4 live εμφανίσεις. Τα μέλη του γκρουπ είναι: Νίκος Χατζηγεωργιου, Γιωργος Κωστόπουλος, Στέφανος Ζακόπουλος και Νικόλας Παπαχρονόπουλος.
http://www.facebook.com/papersmile
http://www.youtube.com/user/wearepapersmile
http://www.reverbnation.com/papersmile


PLASTERED PUPPET
Οι Plastered Puppet είναι ένα γκρουπ από την Αθήνα (Ζωγράφου-Ιλίσια) το οποίο ξεκίνησε με το όνομα UpsideDown στο διάστημα 2014, με κύρια μέλη για κιθάρα-φωνή τον Αλέξανδρο Κατή, δεύτερη κιθάρα τον Κωνσταντίνο Θραψίμη, τύμπανα τον Οδυσσέα Μπάρκα και μπάσο τον Μανώλη Αλαχούζο.

Μετά από 2 μήνες προστέθηκε ένα νέο μέλος στο συγκρότημα, ο Γιώργος Μπεληγιάννης, ως κύρια φωνή. Η μπάντα άρχισε να δουλεύει με αρκετές πρόβες σε cover κομμάτια και πραγματοποίησε το πρώτο της live στο Rocktail στο Κολωνάκι, ενώ το επόμενο ήρθε μετά από έναν μήνα, σε άλλα 4 σχολεία της περιοχής και σε άλλα 2 σχολεία από άλλες περιοχές. Επίσης συμμετείχε στο Athens School Festival του Μαρτίου 2015 στον Νέο Κόσμο.
Το είδος μουσικής που παίζουν οι Plastered Puppet είναι από ελληνόφωνο rock ως διεθνές heavy metal.
http://www.facebook.com/plastered.puppet.the.band


SPECTRAL VOICE
Οι Spectral Voice είναι μία heavy metal μπάντα, με έδρα τη Λιβαδειά. Δημιουργήθηκαν το 2013 και σύντομα άρχισαν να συνθέτουν το δικό τους υλικό. Μέσα στο 2014 πραγματοποίησαν τις πρώτες τους live εμφανίσεις και ηχογράφησαν το πρώτο τους promo-CD.

Η τωρινή τους σύνθεση αποτελείται από τους Δημήτρη (φωνητικά), Bill (κιθάρα), Γιώργο (κιθάρα), Παναγιώτη (μπάσο) και Χρήστο (τύμπανα). Προς το παρόν, η μπάντα συνεχίζει με τη δημιουργία νέου υλικού, με απώτερο σκοπό την ηχογράφηση του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ της, ενώ παράλληλα αναζητά ευκαιρίες για live εμφανίσεις.
http://www.facebook.com/SpectralVoice
spectral.voice1@gmail.com
http://youtu.be/J-GbcvT3tkE
http://youtu.be/FmgrIu6Fc0I


UNDER CONSTRUCTION
Οι Under Construction είναι μια funk/rock μπάντα που ξεκίνησε την πορεία της στα μέσα του 2009, παίζοντας διασκευές και κάνοντας live σε σκηνές όπως After Dark, Ghost House, Wizard, 7 Sins, Rainbow Bar, KooKoo Live Music Bar, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Second Skin κ.ά. Παράλληλα έγραψαν 12 δικά τους κομμάτια, εκ των οποίων τα 3 περιλαμβάνονται στο πρώτο τους demo που είναι διαθέσιμο στο internet.

Άμεσος στόχος του γκρουπ είναι η ηχογράφηση του πρώτου του άλμπουμ και οι ζωντανές εμφανίσεις. Τη σύνθεση αποτελούν οι Κώστας Μπακόπουλος (τύμπανα), Γιώργος Παπαδόπουλος (πλήκτρα), Πάνος Κρητικάκος (μπάσο), Κώστας Χατζόπουλος (κιθάρα) και Έμιλυ Κουζούλη (φωνή).
http://www.facebook.com/underconstructiongr
http://www.youtube.com/underconstructiongr
http://www.reverbnation.com/ucband
http://www.jumpingfish.gr/uconstruction

*********

Λίγα λόγια για το BATTLE OF THE BANDS:

Το BATTLE OF THE BANDS 2014-2015 / Athens Calling διεξάγεται Τετάρτη και Κυριακή στο An Club έως τον Μάιο, με τους εξής όρους:
• Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).
• Νικήτριες κάθε συναυλίας αναδεικνύονται οι μπάντες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Τα συγκροτήματα που έχουν επικρατήσει σε κάθε βραδιά, θα συγκεντρωθούν την άνοιξη του 2015 σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού, τον Μάιο του 2015. Οι μπάντες που προκρίνονται στον Τελικό καθώς και ο νικητής του Διαγωνισμού θα προκύψουν από ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχει το κοινό και κριτική επιτροπή.
• Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες, merchandise, φωτογραφήσεις και άλλες προσφορές από τους χορηγούς του BATTLE OF THE BANDS, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί στο επίσημο FB Group της Διοργάνωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο info@i-jukebox.gr (με την ένδειξη “Αθήνα”) και στο 6948 880-532.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.facebook.com/groups/BattleOfTheBands.Athens
http://www.facebook.com/groups/jnegris (Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης)
http://www.i-JUKEBOX.gr
http://www.facebook.com/overthetop.promotion


Χορηγοί:
G.O.D. RECORDS | BASELINE STUDIOS
BACKSTAGE STUDIOS | ENTASIS STUDIO
CFN STUDIO | MADE IN HELL STUDIO
JOHNNY VAVOURAS RECORDING PRODUCTIONS
THE DRUMSTORE | ARCO
FULL MOON STORE | CONCERT PHOTOS

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ROCKWAY | GREEK REBELS | MIX GRILL | ROCK ADDICTION
IN2LIFE | ROCKGREECE | RECKONING HOUR | HARD MUSIC
FULL THROTTLE RADIO SHOW | SUMMER RAIN ROCK RADIO
ROCKAROLLA RADIO | SINAVLIA | KOURDISTIRI
BLOOD BROTHERS RADIO | LUST RADIO | BEATER



_______________________________________________________ 
_______________________________________________________

Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: