About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι DESTINY HEROES στο BBR InQuiry

Οι Destiny Heroes με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Abandon The Ship" απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπε η Αθηναϊκή alternative rock μπάντα.
Destiny Heroes on BBR InQuiry

Οι Destiny Heroes με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Abandon The Ship"  απαντούν στο bbr InQuiry
Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπε η Αθηναϊκή alternative rock μπάντα.


Destiny Heroes
Πως δημιουργήθηκαν οι Destiny Heroes;
-Raven: Το σχήμα δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα μουσικό project στην Αθήνα στα τέλη του 2010 από εμένα και τον φίλο, καθηγητή, συνδημιουργό Γκικάκη Ηλία. Αφού έκανα ένα demo με τις πρώτες ιδέες άρχισα να ψάχνω μέλη για να γίνει full band.

Αλήθεια γιατί Destiny Heroes;
-Raven: Πρωτοείδα αυτό το όνομα όταν ήμουν γυμνάσιο ακόμα σε ένα παιχνίδι με κάρτες από anime και μου είχε κάνει πολύ εντύπωση. 

Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αυτό το όνομα για μένα ήταν κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους. Θεωρώ κάθε άνθρωπο ήρωα μόνο και μόνο που επιβιώνει κάθε μέρα στον κόσμο που ζούμε. Έτσι όταν ήρθε η στιγμή να διαλέξουμε όνομα το έριξα στον τραπέζι σαν ιδέα και μετά από ένα «γκάλοπ» το κρατήσαμε.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
-Stanley: Sex Pistols, Ramones
-Filip: Red Hot Chilli Peppers, Pink Floyd…
-Raven: Green Day, Blink 182, Paramore, Linkin Park…

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
-Raven: Ειδικά στην εποχή που ζούμε νομίζω είναι δύσκολο να μπουν ταμπέλες στην μουσική.
Νομίζω όμως οτι ο ήχος μας κατατάσσεται στο ευρύ alternative rock με στοιχεία punk μέχρι hard rock του 80’s.

Η έμπνευση νομίζω συμφωνούμε και οι τρεις, προέρχεται από την ίδια την μουσική. Όσον αφορά τους στίχους εμπνέομαι κυρίως από τα καθημερινά ανθρώπινα προβλήματα που βιώνει ο κάθε άνθρωπος, από τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής και τον τελευταίο καιρό με εμπνέουν πολύ τα anime και τα manga. Για μένα είναι μια μορφή τέχνης που και αυτή έχει πολλά μηνύματα να περάσει.

Αντίστοιχα λοιπόν και οι στίχοι αναφέρονται σε όλα αυτά και έχουν σκοπό να βοηθούν  τους ανθρώπους που ακούνε τα κομμάτια μας να εκφραστούν, να ξεπεράσουν και να εμπνευστούν και οι ίδιοι.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
-Stanley: Irish Pub Song
-Filip: Blood,Sugar, Sex, Magic
-Raven: Brand New Eyes

Destiny Heroes
Αυτό τον καιρό τι παίζει στο mp3 σας;
-Stanley: Hard Core
-Filip: Progressive Rock
-Raven: Anime soundtracks, Japanese Rock

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
-Raven: Οι Linkin Park. Ως παιδί των 00’s είναι απο τις μπάντες που άκουγα πολύ. Κατα την διάρκεια του χρόνου όμως νιώθω ότι παραπουλήθηκαν για τα λεφτά και δεν είναι πλέον αληθινή η τέχνη τους όπως ήταν κάποτε.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
-Stanley: Dropkick Merphis
-Filip: David Gilmour
-Raven: Αν πρέπει να πω έναν μόνο θα πω τους Paramore γιατί είμαστε ίδια ηλικία και περνάμε τις ίδιες φάσεις.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
-Raven: Γενικά κάθε live έχει να σου δώσει καλά και κακά. Καλύτερη θα μπορούσα να πω ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα open air. Τα παιδιά είναι σχετικά νέα στην μπάντα και δεν έχουμε κάνει πολλά live μαζί.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
-Raven: Δυστυχώς πολύ δύσκολο γιατί στην Ελλάδα ο μουσικός και ο καλλιτέχνης δεν θεωρούνται επαγγέλματα οπότε δεν αμείβονται. Οπότε πρέπει όλοι μας να κάνουμε 2-3 πράγματα μαζί με την μουσική για να ζήσουμε γιατί η μουσική δεν μας τρέφει δυστυχώς ακόμα. Αυτή είναι και η κυριότερη δυσκολία. Η επόμενη μεγάλη δυσκολία είναι να ξεχωρίσεις σε έναν κόσμο με κορεσμό μπαντών και σε μια χώρα που δεν ευνοεί καθόλου την rock μουσική. Ακόμα και για να βγάλεις ένα cd πληρώνεις και πάλι όμως κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να σε βάλει στα ράφια μιας και πουλάει μόνο ένα είδος στην Ελλάδα.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
-Raven: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολύ συχνά καλλιτέχνες πουλάν τον εαυτό τους στην λαϊκή κουλτούρα για την δόξα και τα λεφτά. Αυτό φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους υπόλοιπους μιας και δεν υπάρχει ενότητα για να διεκδικήσουμε τον σεβασμό, την συμπεριφορά και το μέλλον που μας αξίζει. Δεν έχω τίποτα προσωπικά με την λαϊκή κουλτούρα ίσα ίσα που έχει πολύ ωραίες δουλείες σαν χώρος αλλά με το πέρασμα των χρόνων σπανίζουν. Όλοι οι νέοι άνθρωποι πλέον στρέφονται προς τα έξω σε κάθε τομέα αλλά ειδικότερα στην μουσική. Αυτό είναι τραγικό, να σε ωθεί ο ίδιος σου ο τόπος να φύγεις από αυτόν. Εμείς οι ίδιοι έχουμε λάβει πολλές φορές σκληρή κριτική απ’ την Ελλάδα όταν την ιδία στιγμή και για την ιδία δουλεία  λαμβάνουμε από το εξωτερικό θετική ανταπόκριση και προτροπές να φύγουμε από δω.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
-Raven: Ναι. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην τέχνη χωρίς να πρέπει να πληρώσουν. Δυστυχώς όμως οι εποχές μας έχουν κάνει να ζητάμε ως καλλιτέχνες έστω 1€ για βγάλουμε τα σπασμένα όχι για να ζήσουμε. Απο κει και πέρα όποιος πραγματικά θαυμάζει έναn καλλιτέχνη και θέλει να τον ενισχύσει ας πάει να αγοράσει ένα cd του και να πληρώσει να τον δει live. Που και πάλι δεν συμφωνώ με αυτό αλλά αν δεν αλλάξει γενικά το σύστημα δεν μπορούν να αλλάξουν και αυτά. Τουλάχιστον πλέον οι τιμές είναι πιο προσιτές.

Destiny Heroes - Abandon The Ship cover
Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά ''Abandon The Ship'';
-Raven: Το "Abandon The Ship" είναι μια πιο ώριμη και ολοκληρωμένη δουλεία σε κάθε επίπεδο.

Στην παράγωγη, στην μουσική ,στα φωνητικά ακόμα και στον τρόπο που δουλεύτηκε,
ηχογραφήθηκε και ολοκληρώθηκε. 

Είναι ένας δίσκος που δείχνει την μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Κατά μια έννοια είναι μια γροθιά απέναντι στις κακές γλώσσες που μας ήθελαν παιδιά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
-Raven: Συναυλίες και από την καινούρια season μάλλον θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σε καινούριο υλικό παράλληλα με κάποια live που θέλουμε να κλείσουμε εκτός Αθήνας ίσως και Ελλάδος.

Γενικά στα σχέδιά μας είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν ζητάμε δόξα και λεφτά απλά να μπορούμε να υπηρετούμε την τέχνη μας έχοντας την στήριξη και την επιβράβευση του κόσμου και σαφώς να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να αναλωνόμαστε σε άλλες δουλείες. Διότι την τέχνη την παντρεύεσαι και ένας γάμος για να πετύχει δεν πρέπει να γνωρίζει ωράριο και αργίες.


Destiny Heroes lineup:
G.Raven - Vocals
Filip Zoidis - Guitar
G.Stanley - Bass

web:'Apostolis' for bbr
Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: