ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 25 ΜΑΪΟΥ - bbr Rock & Metal Music Portal

About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 25 ΜΑΪΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 25 ΜΑΪΟΥ: Klaus Meine, Sonny Boy Williamson II, DIO
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 25 ΜΑΪΟΥ25/05/1948

Klaus Meine

Γεννιέται στο Ανόβερο της Γερμανίας ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine.

Γνωστός για το εύρος και το χρώμα της φωνής του αλλά και για την έντονη Γερμανική προφορά του, ο Meine γράφει τους περισσότερους στίχους των Scorpions .

Ο ίδιος είχε σχηματίσει δύο μπάντες, τους Mushroom, και αργότερα τους  Copernicus, μέχρι που το 1970 εντάχθηκε στους Scorpions, μπάντα που είχε σχηματίσει ο  κιθαρίστας Rudolf Schenker το 1965 και που μέχρι τότε έκανε ο ίδιος τα φωνητικά. 

Το 1981, μετά από μια παγκόσμια περιοδεία και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του album  "Blackout", ο Meine θα χάσει την φωνή τους σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Οι γιατροί του του είχαν συστήσει να μην τραγουδήσει ξανά, ωστόσο η μπάντα έμεινε ενωμένη και μετά απο θεραπεία και δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις φωνητικές του χορδές, η φωνή του επανήλθε.

Ο Meine, αν και εντάχθηκε στην μπάντα το 1970, είναι το μοναδικό μέλος της που εμφανίζεται σε κάθε album, έχοντας ηχογραφήσει 19 στούντιο album.25/05/1965

Sonny Boy Williamson II

Απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών απο έμφραγμα ο μπλουζίστας Sonny Boy Williamson II (Alex Miller).

Υπήρξε σημαντική επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες της blues αλλά και της rock μουσικής, ενώ τραγούδια του έχουν διασκευαστεί απο Muddy Waters, Junior Wells, Howlin' Wolf, B. B. King, Led Zeppelin, The Allman Brothers Band, Van Morrison, New York Dolls, Ten Years After, The Who, Aerosmith, Gary Moore, Rory Gallagher και πολλά άλλα γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής
25/05/1983


 DIO - Holy Diver album

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album των DIO με τίτλο "Holy Diver". Ίσως ένα απο τα καλύτερα album στην ιστορία της metal μουσικής.
Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: