6 χρόνια χωρίς τον Ronnie James Dio


6 χρόνια χωρίς τον Ronnie James Dio
 

Ronald James Padavona ή απλά Dio




            Η καριέρα του καλύπτει έξι δεκαετίες, γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ του Νιου Χάμσαϊρ 10 Ιουλίου 1942 και έφυγε απο την ζωή στις 16 Μαΐου 2010 σε ηλικία 67 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη όλη την rock και metal κοινότητα παγκοσμίως, αλλά με την κληρονομία που μας άφησε πίσω του,  μέσα απο τα τραγούδια του,  θα τον κάνουν να ζει αιώνια και παράλληλα θα μεγαλώνουν άλλες τόσες γενιές με συντροφιά τον μεγάλο αυτόν μουσικό και άνθρωπο.

BLACK SABBATH
BLACK SABBATH

Στα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του με την μουσική ασχολήθηκε με την τρομπέτα, το μπάσο, τα  ντραμς και άλλα μουσικά όργανα,  αλλά ευτυχώς για την ιστορία της μουσικής,  αυτό που τον κέρδισε ήταν το τραγούδι και δεν στερηθήκαμε την χαρά και την μαγεία της φωνής του Ronnie.

Η πορεία του Dio στη μουσική ουσιαστικά αρχίζει το 1957 με τούς The Vegas Kings και όλα παίρνουν τον δρόμο τους απο εκεί και πέρα.

 RONNIE DIO & THE PROPHETS 1961-1967
 RONNIE DIO & THE PROPHETS 1961-1967
 Αργότερα ήρθαν οι Ronnie & The Ramblers, Ronnie and the Red Caps, Ronnie Dio and the Prophets, The Electric Elves, The Elves, Elf, Rainbow, Black Sabbath, η προσωπική του καριέρα με τούς Dio, οι Heaven and Hell  και πάρα πολλές  συμμετοχές σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης καριέρας του συνεργάστηκε με πάρα πολλούς διάσημους και μεγάλους μουσικούς του χώρου  όπως David Coverdale σε προσωπικό δίσκο του πρώτου, Craig Goldy, Yngwie Malmsteen, Vivian Campbell, Roger Glover, Jimmy Bain, Kerry Livvgren, Ian Gillan, Eddie Ojeda,κ.α.

Η λίστα είναι ατελείωτη...


Επίσης συμμετείχε  σε αλμπούμ συγκροτημάτων όπως Queensryche, Deep Purple, Rough Cutt, Girlschool, The Rods, Heaven, Dog Eat Dog κ.α.

ELF
ELF
 Μια απο της μεγάλες στιγμές του Dio ήταν όταν κατόρθωσε να συγκεντρώσει 40 καλλιτέχνες απο την αφρόκρεμα του είδους και να ηχογραφήσουν το "Hear n’ Aid"  (1986),   μια φιλανθρωπική κίνηση
για τα υποσιτισμένα παιδιά της Αφρικής.

Ο Dio ήταν ο εμπνευστής των devil horns,  που πλέον εδώ και δεκαετίες,  έχουν καθιερωθεί σε κάθε rock και heavy metal συναυλία.  Ο ίδιος δήλωνε οτι η έννοια αυτού του  συμβολισμού είναι το ξόρκισμα του κακού. 

RAINBOW
RAINBOW
Το να προσπαθήσει κάποιος μέσα απο ενα άρθρο να αναφερθεί στην καριέρα και την ζωή του Dio,  το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Ένα ολόκληρο βιβλίο δεν θα ήταν και πάλι αρκετό,  πόσο μάλλον μέσα σε λίγες σειρές...

Έτσι κι αλλιώς έχουν γραφτεί τα πάντα γι αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη,  και εμείς απλά θέλαμε λόγω της ημέρας,  να θυμίσουμε λίγα πράγματα απο την πορεία του στην μουσική,  σαν ένας μικρός φόρος τιμής στην μνήμη του.





HEAVEN & HELL
HEAVEN & HELL


Long Live Ronnie James Dio




 Studio Δισκογραφία:
1957–1958 The Vegas Kings
1958      Ronnie & The Ramblers
1958–1961 Ronnie and the Red Caps
1961–1967 Ronnie Dio and the Prophets
1967–1969 The Electric Elves
1969–1970 The Elves

 -Η δισκογραφία των παραπάνω περιλαμβάνει κάποια singles και live υλικό-


 Elf:
1972 - Elf
1974 - Carolina County Ball
1975 - Trying to Burn the Sun

 Rainbow:
1975 – Ritchie Blackmore's Rainbow
1976 – Rising
1978 – Long Live Rock 'N' Roll

 Black Sabbath:
1980 – Heaven and Hell
1981 – Mob rules
1992 – Dehumanizer

 Dio:
1983 – Holy Diver
1984 – The Last in Line
1985 – Sacred Heart
1987 – Dream Evil
1990 – Lock up the Wolves
1994 – Strange Highways
1996 – Angry Machines
2000 – Magica
2002 – Killing The Dragon
2004 – Master of the Moon 

 Heaven and Hell:
2009 – The Devil You Know

Επίσης έχει κυκλοφορήσει πάρα πολλά Live, ep, singles, DVD και συλλογές με τα παραπάνω group.

                           

Σε ευχαριστούμε για όλα Ronnie θα σε θυμόμαστε για πάντα εξ' άλλου οι θεοί δεν πεθαίνουν ποτέ...


ALL HAIL DIO


"Panos"  for BBR
Share on Google Plus

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal.

bbrweb.com | bbr webzine - webradio, est. 2010.

...Music is in our blood...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου