About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SALTO MORTALE στο BBR InQuiry

Οι Salto Mortale με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους επίσημου ψηφιακού single "Επόμενη Μέρα" απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφερε η ελληνόφωνη ροκ μπάντα!
Οι SALTO MORTALE στο BBR InQuiry


Οι Salto Mortale με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους επίσημου ψηφιακού single "Επόμενη Μέρα" απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφερε η ελληνόφωνη ροκ μπάντα! Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και απο ποιους;
Κατ αρχήν ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011 από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή,κιθάρα) και Δημήτρη Μουργελά (μπάσο). Στη συνέχεια υπήρξε η προσθήκη του Γιώργου Μαρκόπουλου (κιθάρα) και λίγο αργότερα του Γιώργου Φούρου (τύμπανα).

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Ο καθένας επηρεάζεται από διαφορετικά πράγματα όμως κοινές επιρροές όλων είναι μπάντες όπως τα Ξύλινα Σπαθιά και τα Μωρά στη Φωτιά.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Θεωρούμε πως είμαστε κομμάτι της λεγόμενης ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Στιχουργικά αντλούμε έμπνευση από πολλά και διαφορετικά πράγματα όπως τα βιώματα του καθενός ή μια ιστορία που μπορεί να σκαρφιστούμε. Πολλές φορές ένα κομμάτι μπορεί να ξεκινήσει από μια φράση που θα δούμε γραμμένη σε ένα βιβλίο ή έναν τοίχο.

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Χαχα πάρα πολλά!! Τραγούδι Μέρες Αργίας από Διάφανα Κρίνα. Άλμπουμ Ξεσσαλονίκη από Ξύλινα Σπαθιά.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δε μας απογοήτευσε κάποιος αλλά σίγουρα μας λυπεί το γεγονός ότι μπάντες όπως οι Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά δεν υπάρχουν πλέον.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τον Παύλο Παυλίδη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρεθεί επί σκηνής μαζί του και είναι κάτι που θέλουμε πολύ.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Κάθε φορά που μας το ρωτάνε αυτό μάλλον απαντάμε και κάτι διαφορετικό! Σίγουρα η συναυλία μας με τα Υπόγεια Ρεύματα το Φλεβάρη του ’13 στην Πάτρα υπήρξε κομβική για εμάς όπως και το live με τα Μωρά στη Φωτιά στην Καλαμάτα το Δεκέμβρη του ’13.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες ειναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Όπως και κάθε μπάντα έτσι και εμείς αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μας αλλά προσπαθούμε πάντα με υπομονή να τις ξεπερνάμε. Αυτό που θα θέλαμε να αλλάξει είναι πως δε μπορούμε να ηχογραφούμε το υλικό μας όσο συχνά θα θέλαμε κυρίως λόγω των χρημάτων που απαιτούνται.

Salto Mortale
Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή/εμπειρία της μπάντας;
Κάθε συναυλία που έχουμε κάνει συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές. Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη άσχημη στιγμή. Θα θέλαμε απλά να μην είχαν γίνει τόσες αλλαγές μελών γιατί είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα επώδυνη για κάθε μπάντα.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή δείχνει αρκετά δυνατή και ακμάζουσα καθώς δημιουργούνται όλο και περισσότερες μπάντες που χρησιμοποιούν ελληνικό στίχο πάνω σε ροκ υπόβαθρο κάτι που είναι πολύ ευχάριστο. Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει είναι όλα αυτά τα συγκροτήματα να συνεργαστούν και να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους καθώς μόνο έτσι θα δημιουργηθεί μια δυνατή και υγιής «σκηνή». 

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
Σίγουρα υπέρ. Όλοι μας είμαστε συλλέκτες δίσκων (άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο) όμως ειδικά για μπάντες σαν και εμάς είναι απαραίτητο η μουσική να διακινείται ελεύθερα. Από τη στιγμή που έτσι έχουν πλέον τα πράγματα πρέπει να προσαρμοστείς στην κατάσταση και αυτό ισχύει για όλες τις μπάντες. Από κει και πέρα αν σου αρέσει η μουσική κάποιου είμαστε απόλυτα υπέρ στο να τον στηρίξεις αγοράζοντας το cd  του ή παίρνοντας ένα t-shirt από τη συναυλία του.

Πείτε μας δυο λόγια για το πρόσφατο digital single σας "Η επόμενη μέρα"
«Επόμενη Μέρα» ονομάζεται το πρώτο επίσημο digital single μας που κυκλοφορήσαμε πριν λίγες ημέρες. Ο τίτλος του κομματιού εκτός από το στιχουργικό περιεχόμενο συμβολίζει και την αλλαγή στο ύφος μας σχετικά με το προηγούμενο υλικό μας (το demo «Ξεχασμένες Στιγμές»). Η ηχογράφηση έγινε στο Noisebox studio στην Πάτρα σε παραγωγή και μίξη του Σάκη Μπάστα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Salto Mortale;
Στα άμεσα πλάνα μας είναι η ηχογράφηση ενός ακόμα κομματιού το Μάιο και συναυλίες, συναυλίες,συναυλίες. 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για εμάς και να ακούσει το single μπορεί να το κάνει στα παρακάτω links:
https://www.facebook.com/pages/Salto-Mortale/486727344730239?ref=hl
https://www.youtube.com/watch?v=WXJ1_-b9jYg
http://saltomortalebandgreece.bandcamp.com
https://soundcloud.com/salto-mortale-band
Salto Mortale Lineup:
Θανάσης Αντωνόπουλος: Φωνή.κιθάρα
Δημήτρης Μουργελάς: Μπάσο
Γιώργος Μαρκόπουλος :Κιθάρα
Γιώργος Φούρος :Drums'Lv'  for BBR

Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: