About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ARTICLES

Recent

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι ENDLESS RECOVERY στο BBR InQuiry

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Revel in Demise", οι Αθηναίοι thrash metallers Endless Recovery απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε η Ελληνική μπάντα στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση.
Οι ENDLESS RECOVERY στο BBR InQuiry

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Revel in Demise", οι Αθηναίοι thrash metallers Endless Recovery απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε η Ελληνική μπάντα στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση.


Πως δημιουργήθηκαν οι Endless Recovery;
Οι Endless Recovery δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011 με βασικό συστατικό στοιχείο των πρώτων μελών την κοινή τους αγάπη για το Metal, και ιδιαίτερα το thrash metal. 

Πως προέκυψε το όνομα;
Μετά από πάρα πολλές προτάσεις, οι οποίες δεν ικανοποιούσαν το ίδιο όλα τα μέλη, το όνομα endless recovery προέκυψε σαν αστείο, το οποίο όμως τελικά παρέμεινε ως το επίσημο όνομα

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Αμέτρητες! Παρά το γεγονός ότι όλοι μας έχουμε ως αγαπημένες μας κάποιες κοινές μπάντες (κυρίως στο thrash και το heavy metal), είναι πάρα πολύ δύσκολο να ονομάσουμε όλες μας τις επιρροές επειδή ο καθένας μας έχει δική του μουσική προσωπικότητα. Πάντως θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πιο βασικές από όλες περιλαμβάνουν μπάντες του Γερμανικού κυρίως thrash metal ( Kreator, Destruction, Sodom, Exumer, Assassin), oldschool speed metal μπάντες (Razor, Exciter, Hallows Eve) και φυσικά μπάντες του 1st wave of black metal ( Celtic Frost,  Exorcist

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
O τίτλος που επιλέγουμε να δίνουμε πλέον στη μουσική μας είναι speed/thrash metal. Είναι μία ανάμειξη κλασσικού μεταλ και ακραίου ήχου που περιλαμβάνει μελωδίες, staccato riffs, μεγάλες διαφορές στις ταχύτητες των κομματιών, ακόμα και των riffs των κομματιών και  σπηλαιώδη, ξερά και επιθετικά φωνητικά. Οι στίχοι μας δεν έχουν κάποιους συγκεκριμένους περιορισμούς αφου θίγουν τόσο κοινωνικοπολιτικά ζητήματα (ιδίως κατά τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας) όσο και πιο σκοτεινά θέματα όπως ο θάνατος αλλά και το ίδιο το attitude του heavy metal . Βασική μας έμπνευση είναι η καθημερινότητα, οι απόψεις μας περί της μουσικής που λατρεύουμε και παίζουμε, η ζωή και ο θάνατος, ακόμα και οι ταινίες τρόμου.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Ίσως τους πρώτους δύο δίσκους των Kreator και των Sodom αν και ο καθένας από μας θα απαντούσε εντελώς διαφορετικά σε αυτή την ερώτηση

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Αμέτρητα αγαπημένα κλασσικά συγκροτήματα από σχεδόν όλα τα είδη της μεταλ. Από heavy load  και piledriver μέχρι dissection και sarcofago. Πάντως είμαστε ανοιχτοί και σε καινούρια συγκροτήματα όπως enforcer, nekromantheon, flight, sacral rage, mentally defiled, με μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση να αποτελεί ο oldschool προσανατολισμός τους τόσο στη μουσική, το παίξιμο και την παραγωγή τους, όσο και τη γενικότερη στάση τους ως συγκροτήματα απέναντι σε αυτή τη μουσική και το κοινό της. 

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Τα περισσότερα ιερά τέρατα του παγκόσμιου thrash metal κινήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Destruction, των οποίων οι 3 πρώτοι δίσκοι αποτελούν μεγάλη μας επιρροή, αλλά οι τελευταίες τους δισκογραφικές κινήσεις μας άφησαν παγερά αδιάφορους, καθώς ακολούθησαν το εμπορικό, μοντέρνο και τυποποιημένο thrash metal, χάνοντας τον παλιό λυσσαλέο και μοναδικό χαρακτήρα τους.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Σίγουρα θα μας τιμούσε ιδιαίτερα μια συνεργασία με κάποια νεαρή μπάντα με ύφος παρόμοιο με το δικό μας πχ Nekromantheon, Antichrist, Deathhammer, Condor, Toxik Death 

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες  που αντιμετωπίζετε;
 Ξεκάθαρα πλέον, είναι πιο δύσκολο για όλες τις νεαρές μπάντες να επιβιώσουν. Πέρα από το γεγονός  ότι ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του υποχρεώσεις και ασχολίες εκτός της μπάντας (γεγονός που περιορίζει ακόμα περισσότερο τις χρονικές και οικονομικές μας δυνατότητες), τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ στη μουσική πραγματικότητα από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες μπάντες του είδους μας. Βασικό πρόβλημα είναι σίγουρα η έδρα μας η Ελλάδα, δεν μας βοηθά πραγματικά καθόλου για κινήσεις στο εξωτερικό, αφού τα έξοδα για ένα ταξίδι π.χ. σε ένα ευρωπαϊκό φεστιβάλ αυξάνονται κατακόρυφα. Αντίστοιχα, μειώνονται και οι προτάσεις ακριβώς για τον ίδιο λόγο. 

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Σε πρώτη φάση, είναι πάρα πολύ ευχάριστο το ότι υπάρχει μία τόσο μεγάλη άνθηση metal συγκροτημάτων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο thrash metal. Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που πραγματικά αξίζει να πάνε μπροστά, γιατί καταφέρνουν να δώσουν τη δική τους πνοή στο είδος, να αναγεννήσουν κατά κάποιο τρόπο το feeling του oldschool metal, χωρίς όμως να αναπαράγουν στερεότυπα. Παρά το γεγονός αυτό όμως, υπάρχουν και πάρα πολλές μπάντες οι οποίες ακολουθούν μία νοοτροπία που κατά τη γνώμη μας αποτελεί προσβολή προς τη μουσική που αγαπάμε τόσο πολύ. Επιλέγουν να δημιουργήσουν κλίκες και να ανέβουν οι ίδιες εις βάρος συγκροτημάτων που έχουν δουλέψει τίμια και το αξίζουν πραγματικά. Επιλέγουν να φοράνε, και όχι να ακούνε και να παίζουν μουσική. Επιλέγουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο youtube και στο facebook, μιλώντας για views και likes, και όχι στα live του είδους που υποτίθεται ότι παίζουν και λατρεύουν στηρίζοντας τις μπάντες.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Στις μέρες μας, που το internet αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και καλώς η κακώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κατεβάζουν μουσική και όχι να την αγοράζουν. Αυτό βέβαια συμβάλλει στη γρηγορότερη διάδοση της μουσικής. Από την άλλη όμως, ο βασικότερος παράγοντας που έχει συνεισφέρει στην επιβίωση του metal είναι η αφοσίωση των οπαδών, οι οποίοι πάντοτε αγόραζαν φανατικά δίσκους. Εμείς, πρώτα ως οπαδοί του metal και δευτερευόντως ως μέλη ενός συγκροτήματος, αγοράζουμε δίσκους γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα ενισχυθούν οι νεαρές μπάντες, και θα συνεχίσουν να γράφουν το δικό τους κεφάλαιο σε αυτή τη μουσική. Πάντως, δεν τασσόμαστε εναντίον του downloading, γιατί κατανοούμε ότι πολλοί οπαδοί δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για να αγοράζουν δίσκους και, όπως αναφέραμε παραπάνω το downloading από το internet έχει γίνε πλέον καθημερινότητα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Σε λίγο καιρό αναμένουμε την κυκλοφορία του δεύτερου full length album σας με τίτλο «Revel in Demise».  Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για αυτό; 
Το Revel in Demise, είναι καρπός μεγάλης προσπάθειας και πολλών θυσιών από όλα τα μέλη της μπάντας. Τόσο η σύνθεση όσο και η ηχογράφηση μας απασχόλησαν για αρκετό χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η εξέλιξη της μπάντας από το Thrash Rider στο Revel in Demise είναι παραπάνω από φανερή. Παρότι έχουμε διατηρήσει τον αυθορμητισμό και το  straightforward ύφος του Thrash Rider, τόσο η μουσική όσο και η παραγωγή έχει αλλάξει σημαντικά. Με λίγα λόγια, τα πάντα έχουν γίνει κάπως πιο πολύπλοκα και σκοτεινά (ιδιαίτερα στη μουσική) και η παραγωγή έχει πολύ περισσότερο όγκο.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Πιθανότατα η τελευταία μας συναυλία, στις 8 Νοέμβρη στο Κύτταρο. Ήμασταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι, και ενθουσιασμένοι αφού είχαμε την τιμή να παίξουμε μαζί με τους θρύλους Razor, οι οποίοι είναι από τις αγαπημένες μπάντες όλων μας, και βασική μας επιρροή. Ο κόσμος φάνηκε να γουστάρει πολύ το νέο μας υλικό και κατεβήκαμε από τη σκηνή πιστεύοντας ότι αυτή η συναυλία ήταν ένα από τα σημαντικότερα βήματα της μπάντας ως τώρα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Βασική μας επιδίωξη αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε live εμφανίσεις πλάι σε μπάντες της σκηνής που σεβόμαστε και γουστάρουμε, με σκοπό να προωθήσουμε το νέο μας άλμπουμ. Αργότερα ίσως γίνουν και οι πρώτες εμφανίσεις στο εξωτερικό. Ο επόμενος δίσκος, σίγουρα θα βγει πιο σύντομα απ ότι βγήκε το  revel in demise σε σχέση με το thrash rider, και θα περιέχει ακόμα πιο εξελιγμένο υλικό.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Το κλείσιμο είναι δικό σας
WE SPIT ON THOSE WHO CHOOSE TO POSE, WE THRASH WITH ALL THE RESTEndless Recovery lineup:

Michalis Moatsos (Drums)
Panayiotis Alikaniotis (Bass)
Tasos Papadopoulos (Guitar)
Apostolos Papadimitriou (Guitar)
Michalis Skliros (Vocals)

web
'Lv' for bbr
Share
Banner

bbr Rock & Metal Music Portal

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: