About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

DIMLIGHT 10 years anniversary w/ RANDOMWALK, CAELESTIA, REVOLTED MASSES: Σάββατο 20 Φεβρουαρίου @ KooKoo

Ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια παρουσίας ερμηνεύοντας κομμάτια από όλη μας την δισκογραφία αλλά ταυτόχρονα και την επίσημη παρουσίαση του νέου μας δίσκου “The Lost Chapters” στο Kookoo live music bar (Ιάκχου 17, Γκάζι). Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους σε αυτή την γιορτή οι RANDOMWALK, CAELESTIΑ και REVOLTED MASSES.
DIMLIGHT 10 years anniversary w/ RANDOMWALK, CAELESTIA, REVOLTED MASSES: Σάββατο 20 Φεβρουαρίου @ KooKoo


DIMLIGHT
RANDOMWALK
CAELESTIA
REVOLTED MASSES


Kookoo live music bar
(Ιάκχου 17, Γκάζι)
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Doors Open: 19:30
Show : 20:00


Το 2006 ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με πολλά όνειρα και αγάπη για μουσική. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα, οι στιγμές που ζήσαμε πολλές, πολύ δουλεία, ενέργεια αλλά και δυσκολίες που πολλές φορές μας έφτασαν στα όρια, αλλά δεν μας έκαμψαν.

Ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια παρουσίας ερμηνεύοντας κομμάτια από όλη μας την δισκογραφία αλλά ταυτόχρονα και την επίσημη παρουσίαση του νέου μας δίσκου “The Lost Chapters” στο Kookoo live music bar (Ιάκχου 17, Γκάζι).

Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους σε αυτή την γιορτή οι RANDOMWALK, CAELESTIΑ και REVOLTED MASSES.


DIMLIGHT

Η μουσική των Dimlight μπορεί να χαρακτηριστεί ως Symphonic Death Metal. Το συγκρότημα παράγει ένα μουσικό μείγμα σκοτεινού συμφωνικού Death Metal που αναμιγνύεται με διάφορα μουσικά στοιχεία απ’ όλο το φάσμα της ακραίας μουσικής σκηνής και όχι μόνο.

Τρία χρόνια μετά την δημιουργία του συγκροτήματος το 2006, κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος "Obtenebration"(2009) μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Emotion Art Ltd. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιο Baseline. Η μίξη έγινε από τον Σπύρο Ασπιώτη και το mastering στο Tailor Maid Studio απο τον Peter In de Betou.

Το 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους που ονομάζεται "Psychosynthesis". Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο προσωπικό στούντιο των Dimlight, η μίξη έγινε απο τον Φώτη Benardo (SepticFlesh) και το mastering στο Tailor Maid Studio απο τον Peter In de Betou. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο άλμπουμ ήταν οι : Seth Siro Anton (SepticFlesh), Ηλιάννα Τσακιράκη (Enemy of Reallity, ex-Meden Agan) και Στέλιος Μαυρομήτης (ex-Astrate, ex-SepticFlesh). Η επιτυχία της μπάντας την έφερε στην σκηνή ενός απο τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, το Metal Female Voices Festival (MFVF). Καθώς η επιθυμία της μπάντας για νέα μουσική δεν της επέτρεψε να παραμείνει στάσιμη, την ίδια χρονιά άρχισε η προετοιμασία για το τρίτο της άλμπουμ. Τον Αύγουστο του 2014, η Εύα Φουρλάνου αντικατέστησε την ως τότε τραγουδίστρια Sanna Salou .

Λίγους μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2015, οι Dimlight υπέγραψαν συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Sliptric Records για την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ "The Lost Chapters".

Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν στα Sound flakes studios υπό την επίβλεψη του John Mcris ενώ το εξώφυλλο του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Pierre Alain Durand (3MMI DESIGN) . Στο “The Lost Chapters”, οι Dimlight συνεργάστηκαν με τους παρακάτω μουσικούς
Jean Baptiste (Randomawalk), Maya (Μeden Agan), Alfred Shtouni και Μαρία Μελισσάνθη Ρούτη (Kinetic )

Οι Dimlight έχουν περιοδεύσει εκτεταμένα στην Ευρώπη και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι : Arch Enemy, Lacuna Coil, Epica, Sirenia, Septic Flesh, Rotting Christ, Firewind, The Haunted, Delain, Xandria, Vision of Atlantis, Leaves Eyes και πολλά ακόμα. Το συγκρότημα υποστηρίζεται επίσημα απο τις εταιρίες : Schechter Guitar Research, Mapex Drums, 39 Custom Guitars, Rotosound Strings and Visual Sound Pedals

OFFICIAL LINKS:
http://www.dimlightband.com/
https://www.facebook.com/dim.lightband.3?ref=ts
https://twitter.com/dimlighttheband
http://www.reverbnation.com/dimlight


RANDOMWALK

Οι RandomWalk δημιουργήθηκαν το χειμώνα του 2005 στην Αθήνα. Συνδυάζοντας την επιθετικότητα του death metal με το λυρισμό και την ατμόσφαιρα της gothic αισθητικής, εισήλθαν στο roster της “I for an I Records & Media” και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full - length album με τίτλο "Redemption" το 2008, αποσπώντας θεαματικές κριτικές τόσο για τη μουσική τους όσο και για τη θεατρικότητα των πολυάριθμων εμφανίσεών τους επί σκηνής. Μπορείτε να δείτε το video clip του “Faces Down” εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=Bh2Awucey9o

Το 2010 επιστρέφουν με τη δεύτερη επίσημη κυκλοφορία τους με τίτλο "Absolution" με αξιοσημείωτη ανταπόκριση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Waldemar Sorychta (υπεύθυνος για το mastering του album και παραγωγός των Lacuna Coil, Therion, Samael, Sentenced, Tristania κλπ.) υποστήριξε ενεργά το συγκρότημα και εμφανίστηκε μαζί τους ως κιθαρίστας το 2011 σε συναυλία της μπάντας στην Αθήνα. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ως opening act στο show των Eluveitie. Μπορείτε να δείτε το video clip του “Promises” εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=g2xazPmqmWc

Τον Οκτώβρη του 2015 οι RandomWalk κυκλοφορούν το τρίτο τους full – length album με τίτλο “Declaration”, με τη μορφή concept album, ενώ αυτή την περίοδο προγραμματίζουν συναυλίες και περιοδεία για την προώθησή του.

Μπορείτε να δείτε το lyric video για το “The Crown” εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=RG_9o1Vjlek
ενώ το “Declaration”, στην ψηφιακή του μορφή, διατίθεται δωρεάν εδώ:
http://www.randomwalk1.com/downloads.html

OFFICIAL LINKS:
http://www.randomwalk1.com/
http://randomwalk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/RandomWalk1
https://twitter.com/randomwalk1
https://instagram.com/randomwalk1CAELESTIA

Οι “Caelestia” (progressive / symphonic extreme metal) ξεκίνησαν στην Αθήνα το έτος 2013 και στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, με τίτλο “Beneath Abyss”, από την φινλανδική εταιρία “Inverse Records”. Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε στα “Basement Studios” με την επιμέλεια του sound engineer Μιχάλη Μελετέα, ενώ το mastering ανέλαβε ο Tony Lindgren από το σουηδικό “Fascination Street Studios” (Paradise Lost, Katatonia, Witchcraft, Enslaved etc). Τις φωτογραφίες και το artwork του δίσκου επιμελήθηκε ο Seth Siro Anton (Septic Flesh, Paradise Lost, Moonspell etc). Στο ανωτέρω album συμμετέχουν γνωστά ονόματα της σκηνής, όπως ο τραγουδιστής των Soilwork, Bjorn Strid “Speed”, αλλά και ο drummer των Sodom, Markus “Makka” Freiwald. Από την ελληνική σκηνή, στο δίσκο συμμετείχαν οι: Κώστας Σαββίδης (Soulskinner, ex-Mahakala, ex-Nightfall), Nick Yngve (W.E.B.) και ο Αντρέας “Andrew Geo” Γεωργιλαδάκης (Malediction, Gravebane, AlterSelf). Το επίσημο video της μπάντας για το title track “Beneath Abyss” γυρίστηκε στην Γερμανία από τον γερμανό σκηνοθέτη Matthias Kollek (Kreator, Lacrimosa etc). Κυκλοφόρησαν επίσης 2 επίσημα lyric video για τα tracks “Blessing Of Tragedy” και “Secret Rite” (HK Visual Creations).

Oι “Caelestia”, μεταξύ άλλων, έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν ως support στους “Katatonia” (Φεβρουάριος 2013), στους “The Vision Bleak” (Φεβρουάριος 2014), ενώ πρόσφατα εμφανίστηκαν ως sole support act στους “Arch Enemy” στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2015. Μετά την ριζική αναδιάρθρωση στο έμψυχο δυναμικό της μπάντας (σε σχέση με την σύνθεση που ηχογράφησε το “Beneath Abyss”) και ως εξαμελές σχήμα πλέον, το συγκρότημα δουλεύει το υλικό για τον επερχόμενο δίσκο, οι ηχογραφήσεις του οποίου προγραμματίζονται θα ξεκινήσουν εντός του 2016. Επίσης, το συγκρότημα προγραμματίζει live εμφανίσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, έχοντας ξεκινήσει και ένα δεύτερο κύκλο παγκόσμιας προώθησης του album τους μέσω διεθνούς promotion agency. Την προσπάθεια του συγκροτήματος ενισχύουν συμφωνίες endorsement με τις ακόλουθες γνωστές εταιρίες: Schecter Guitar Research Co, Orange Amplification, Rotosound Strings και The Black Angel Clothing Co.


OFFICIAL LINKS:
Official website:
http://caelestiaband.com/
Facebook Page:
https://www.facebook.com/caelestiaband
Online Merchandise Store:
www.caelestia.bigcartel.com
YouTube Channel:
https://www.youtube.com/user/CaelestiaOfficial
MySpace:
https://myspace.com/caelestiaband
Google +:
https://plus.google.com/u/0/103744664959124183446/posts/p/pub
ReverbNation:
http://www.reverbnation.com/caelestiabandREVOLTED MASSES

Οι Revolted Masses ιδρύθηκαν την άνοιξη του 2008, ενώ το σχήμα πήρε την τελική του μορφή στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Η μουσική τους κυμαίνεται στα πλαίσια του death/thrash metal, έχοντας επιρροές από όλο το φάσμα της ροκ μαζί με έντονες oriental πινελιές. Οι στίχοι έχουν κυρίως ριζοσπαστικό χαρακτήρα.

Το συγκρότημα στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του κυκλοφόρησε 2 demo/EP κυκλοφορίες (2009-Revolted Masses, 2010-Seeds Of Revolt). Το 2013 ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου τους full-length album με τίτλο Us Or Them, το οποίο συνοδεύτηκε από άκρως ενθαρρυντικά σχόλια από sites και blogs σε όλο τον κόσμο, αλλά και δεκάδες live εμφανίσεις εντός και εκτός Αθήνας.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την φινλανδική Inverse Records ο νέος τους δίσκος με όνομα “Age Of Descent”, αποτελούμενος από 11 κομμάτια. Την παραγωγή ανέλαβε η ίδια η μπάντα, ενώ το artwork ο Manster Design (Tardive Dyskinesia). Το πρώτο music video, που είναι ήδη online, έχει σκηνοθετήσει ο Jim Evgenidis από τους Head Cleaner. Αρκετοί guests έχουν συμμετάσχει στο album, όπως ο Fotis Benardo (ex-Septic Flesh).

Μέλη Μπάντας:
George Stefanis (Φωνή)
Vaggelis Theodorakis (Κιθάρες)
Kostas Karvounis-Zoumpos (Κιθάρες)
George Stathopoulos (Μπάσο)
George Anamouroglou (Τύμπανα)

OFFICIAL LINKS:
https://www.facebook.com/revoltedmasses/
https://www.youtube.com/user/RevoltedMasses
https://revoltedmasses.bandcamp.com/Δελτίο Τύπου
Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: