About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι BLACKSUN στο bbr InQuiry

"Συνεχίζουμε τη δουλειά και σας υποσχόμαστε κάτι πολύ δυνατό και συνάμα γεμάτο μελωδία, αποτέλεσμα" | Οι Melodic Heavy Metallers Blacksun απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής της Ελληνικής μπάντας Μηνάς Παπαδόπουλος σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.
Οι BLACKSUN στο bbr InQuiry
"Συνεχίζουμε τη δουλειά και σας υποσχόμαστε κάτι πολύ δυνατό και συνάμα γεμάτο μελωδία, αποτέλεσμα"

Οι Melodic Heavy Metallers Blacksun απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο  κιθαρίστας και συνιδρυτής της Ελληνικής μπάντας Μηνάς Παπαδόπουλος σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Blacksun
Πως δημιουργήθηκαν οι Blacksun;
Οι Blacksun δημιουργήθηκαν το 1993 από τον Αντώνη Αργυρόπουλο και εμένα (Μηνάς Παπαδόπουλος). Ήταν αποτέλεσμα φιλίας και κοινών μουσικών ακουσμάτων. Από τότε έως σήμερα υπάρχουν 7 κυκλοφορίες καθώς και αρκετές αλλαγές μελών, όπως και 2 διαστήματα αποχής λόγω υποχρεώσεων.

Πως προέκυψε το όνομα;
Το όνομα ήταν μια ιδέα του Αντώνη και έχει ρίζα στην Ελλ. Μυθολογία και την μάχη των Θερμοπυλών. Ένα λογοπαίγνιο από το ‘’θα πολεμάμε στη σκιά και τη ρήση μαύρισε ο ήλιος’’.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;...
Οι επιρροές μας και τα ακούσματα των μελών που παίζουμε  τώρα στη μπάντα ξεκινούν από το rock και φτάνουν στο death metal. Η μουσική μας κινείται στο χώρο του μελωδικού metal με αρκετά power στοιχεία. Βασικό μας μέλημα όμως είναι η μελωδία.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Μελωδικό heavy-power metal. Νομίζω αυτό είναι πιο κοντά στο ύφος μας. Οι στίχοι μας αναφέρονται σε αυτά που μας απασχολούν κατά καιρούς αλλά και θέματα του ενδιαφέροντος του καθενός. Μας εμπνέει η αγάπη για τη μουσική και την συνθέτουμε και ο προβληματισμός για τους στίχους που γράφουμε.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Σ ’αυτό θα σου μιλήσω προσωπικά γιατί νομίζω ο καθένας θα έχει τη δική του απάντηση. Θα ήθελα να είχα γράψει πολλά album και τραγούδια αλλά αυτά που με σημάδεψαν ήταν τα ‘’Keeper of the seven keys I-II’’ από Helloween.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται από τα ακουστικά σας; 
Ακούω διάφορα, από το τελευταίο των Dream Theater ως και κυκλοφορίες Ελλ. συγκροτημάτων όπως των Endomain

Blacksun
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Οι Queensryche…. μετά από το Promise Land, απελπισία….

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Χαχαχα με πολλούς… Οι συνεργάτες μου όμως λέω ότι είναι πάντα οι πιο πολύτιμοι! Αν θέλαμε να πούμε γενικότερα τους: Kiske, Hansen, Matheos, Petrucci, Khan και άλλους.. θα θέλαμε άλλη μια συνέντευξη…

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Εξαιρετικά, πιστεύω ότι έχει αναβαθμιστεί πολύ και αυτό οφείλεται κυρίως στις μπάντες που δουλεύουν σωστά αλλά και σε αυτούς που τις στηρίζουν(sites κλπ). Πρέπει όμως ο κόσμος να δείξει μεγαλύτερη αγάπη  και να προσέρχεται στα live πιο μαζικά. Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό παρόλα τα οικονομικά και τεχνικά ζητήματα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading; Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Και ναι και όχι. Ναι γιατί την μαθαίνει κόσμος και φτάνει η δουλειά του παντού αλλά κυρίως όχι γιατί δεν μπορεί να πουλήσει την δουλειά της που με τόσο κόπο και κόστος έχει ετοιμάσει. Καλό θα είναι να αγοράζουμε πάντως τις δουλειές, όσο επιτρέπουν και τα δύσκολα οικονομικά και όχι κάτι άλλο. Δίνει μεγάλη ηθική ικανοποίηση στη μπάντα η επαφή με τον κόσμο έστω κ έτσι.

Αυτό τον καιρό δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό. Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;
Ναι, δουλεύουμε πάνω σε νέα κομμάτια με σκοπό για πρώτη φορά στη πορεία μας να γράψουμε ένα full-length album με 9-10 κομμάτια και όχι άλλο ένα ep. Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά είμαστε ενθουσιασμένοι από τα νέα κομμάτια. Συνεχίζουμε τη δουλειά και σας υποσχόμαστε κάτι πολύ δυνατό και συνάμα γεμάτο μελωδία, αποτέλεσμα.

Wreck Athens Festival
Στις 24 Απριλίου θα σας δούμε στο Κύτταρο στην δεύτερη μέρα του Wreck Athens Festival, μαζί με Fortress Under Siege, Powercrue, Illusory, Sorrowfull Winds και Achelus. Μιλήστε μας για την συμμετοχή σας.
Είμαστε χαρούμενοι με τη συμμετοχή μας στο Wreck Festival, σ ’ένα καλά οργανωμένο φεστιβάλ με πολλά και γνωστά γκρουπ της ελλ.metal σκηνής. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά και προτρέπουμε τον κόσμο να έρθει για να παρακολουθήσει ένα τρομερό διήμερο. Όλες οι μπάντες ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Συμπεριλαμβάνονται άλλες εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Μετά το wreck θα αφοσιωθούμε κυρίως στην προετοιμασία του νέου μας υλικού. Νομίζω ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο δεν θα παίξουμε κάπου αλλού, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Πάντως τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε κάνει ένα σεβαστό αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, στηρίζοντας την τελευταία μας δουλειά, το Symphonies of the damned.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Ο επίλογος δικός σας
Καταρχήν ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στο δραστήριο site σας. Σας περιμένουμε στο wreck festival, στηρίξτε την ελλ. σκηνη όσο μπορείτε. Να έχετε υγεία όλοι και να προσέχετε αυτούς και αυτά που αγαπάτε! Καλή πορεία και συνέχεια στο BBR! Επικοινωνία με την μπάντα στην ηλεκτρονική διεύθυνση.


Blacksun


Blacksun are:

Minas Papadopoulos - Guitars 
Nick Koulelis - Bass 
Michael Apostolakis - Vocals 
Vasillis Veliopoulos - Guitars 
Dimitris Stavroulakis - Drums 
Arnel Lagen - Keyboards

web:Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: