About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "Πατέρας του Death Metal" Chuck Schuldiner

Charles Michael Schuldiner - "Ο Πατέρας του Death Metal" Ο Chuck Schuldiner ο άνθρωπος που δημιούργησε την death metal μουσική, που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, σήμερα θα έκλεινε τα 49 του χρόνια.
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "Πατέρας του Death Metal" Chuck SchuldinerCharles Michael Schuldiner  - "Ο Πατέρας του Death Metal"  Ο Chuck Schuldiner ο άνθρωπος που δημιούργησε την death metal μουσική,  που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, σήμερα θα έκλεινε τα 49 του χρόνια.

Chuck Schuldiner
Άνθρωπος με ήθος που έζησε την ζωή του πολύ σεμνά, χωρίς ποτέ του να παραδεχτεί τους διθυραμβικούς τίτλους που έχουν συσχετιστεί με το όνομά του, δηλώνοντας οτι απλά παίζει την μουσική που αγαπά, χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς.

Ένας εκπληκτικός μουσικός και ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες, συνθέτες, ερμηνευτές στην ιστορία της metal μουσικής.

Γνωστός ακτιβιστής και φιλόζωος,  ο Chuck πολέμησε κατά της εξάπλωσης των σκληρών ναρκωτικών και των παραισθησιογόνων ουσιών.

Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1967 στο Long Island, της Νέας Υόρκης, απο Εβραίο πατέρα Αυστριακής καταγωγής και μητέρα Νοτιοαμερικανή, δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα.

Chuck Schuldiner
Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, έχοντας έναν μεγαλύτερο αδελφό (τον Frank ) και μια μεγαλύτερη αδελφή (την Bethann)

Ο Schuldiner ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 16άχρονου αδελφού του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι γονείς του τότε, του αγόρασαν μια κιθάρα για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει την θλίψη του.

Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας για ένα χρόνο, αλλά όταν ο δάσκαλός του προσπάθησε να του μάθει το "Mary had a Little Lamb", απογοητεύτηκε, -αφού του φάνηκε γελοίο- και σχεδόν τα παράτησε, μέχρι που οι γονείς του, του αγόρασαν μια ηλεκτρική κιθάρα.

Ο νεαρός Schuldiner άρπαξε αμέσως την κιθάρα και στην συνέχεια αγόρασε ενισχυτές, περνώντας ασταμάτητες ώρες παίζοντας και μαθαίνοντας κιθάρα

Chuck Schuldiner
Αρχικά οι επιρροές του ήταν εκτός των άλλων, οι Iron Maiden, Kiss και ο Billy Idol, καθώς και το NWOBHM - (New Wave of British Heavy Metal) . Συχνά ανέφερε σαν αγαπημένη του μπάντα, τους Γάλλους Sortilege. Αργότερα επικράτησαν ως κύριες επιρροές οι Slayer, Possessed, Mercyful Fate / King Diamond , Metallica, Watchtower και Queensrÿche, ενώ ο ίδιος αναφέρει οτι του άρεσε και η Jazz όπως και η κλασσική μουσική.

Ίδρυσε το 1983 σε ηλικία 16 ετών τους Mantas που αργότερα μετονομάστηκαν σε DEATH.

Το 1986 μετακόμισε στο Τορόντο και συμμετείχε προσωρινά στους Καναδέζους Slaughter, όπου όμως γρήγορα επέστρεψε πίσω για να συνεχίσει τους DEATH στους οποίους έκανε πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους, χρησιμοποιώντας αργότερα μόνο season μουσικούς.


Για ένα μικρό διάστημα, άφησε για λίγο στην άκρη τους DEATH προκειμένου να δουλέψει επάνω σε ένα άλλο του project τους Control Denied , κυκλοφορώντας μαζί τους το "The Fragile Art of Existence" το 1999. Επίσης συμμετείχε στους Voodoocult το 1994, στο album, "Jesus Killing Machine".

Chuck Schuldiner
O Schuldiner to 1999 είχε επίμονους πόνους στο επάνω μέρος του λαιμού του, που ο ίδιος θεωρούσε οτι πρόκειται για νευρόπονο. Κάνοντας μια θεραπεία με βελονισμό και θεραπευτικό μασάζ , του προτάθηκαν περαιτέρω εξετάσεις όπου και την ημέρα των γενεθλίων του, διαγνώστηκε οτι το νεύρο στο πίσω μέρος του λαιμού του είχε ερεθιστεί απο έναν κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Αμέσως ξεκίνησε θεραπεία με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία.

Τον Ιανουάριο του 2000 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του υπολοιπόμενου όγκου του.

Στη συνέχεια συνέχισε να εργάζεται με τους Control Denied, αλλά 2 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, ο καρκίνος επανήλθε και ο Schuldiner αρρώστησε ξανά. Αρχικά αρνήθηκε την χειρουργική επέμβαση που έπρεπε να γίνει άμεσα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, και πολλοί καλλιτέχνες όπως Kid Rock, Korn , Red Hot Chili Peppers και άλλοι, πούλησαν σε δημοπρασία το καλοκαίρι του 1991, προσωπικά τους αντικείμενα μέσω του MTV, βοηθώντας στα ιατρικά έξοδα του Schuldiner.

Chuck Schuldiner
Στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, τα βαριά φάρμακα εξασθένησαν περισσότερο τον οργανισμό του και αρρώστησε απο πνευμονία. Απεβίωσε στις 13 Δεκεμβρίου του 2001 σε ηλικία 34 ετών και το σώμα του αποτεφρώθηκε.

Αν και έφυγε απο κοντά μας, η μουσική του θα ζει για πάντα, θυμίζοντάς μας το μεγάλο και πολύπλευρο ταλέντο του που γέννησε ένα ολόκληρο είδος μουσικής και που επηρέασε πολλά άλλα είδη του metal και όχι μόνο.

Άλλωστε η μουσική ήταν ολόκληρη η ζωή του και όλα του τα συναισθήματα τα εξέφραζε μέσω των τραγουδιών του.

Αγαπούσε και ζούσε μέσα απο την μουσική του και ζει πλέον αιώνια μέσω των συνθέσεών του στις καρδιές όλων μας

Δισκογραφία 

Death 

1987: Scream Bloody Gore 1988: Leprosy
1990: Spiritual Healing
1991: Human
1993: Individual Thought Patterns
1995: Symbolic
1998: The Sound of Perseverance

Control Denied 

1999: The Fragile Art of Existence 
2012: When Man and Machine Collide (τα μουσικά σημεία του Schuldiner's είχαν ηχογραφηθεί το 2000-2001)

Voodoocult 

1994: Killer Patrol (Single) 1994: Metallized Kids (Single)
1994: Jesus Killing Machine (Full-length Album) 

Chuck Schuldiner
"Lv"  for bbr

Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: