About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

TIAMAT: Χριστιανοί Ορθόδοξοι ακτιβιστές διέκοψαν την συναυλία τους στην Γεωργία

Ομάδα συντηρητικών Ορθόδοξων Χριστιανών ακτιβιστών, ηγούμενη από ριζοσπάστες ιερείς εισέβαλε το Σάββατο 4 Ιουνίου, 30 λεπτά μετά την έναρξη του Tbilisi JAM! Fest στην Γεωργία στο οποίο headliners ήταν οι Tiamat, φωνάζοντας και απαιτώντας να σταματήσει η συναυλία.
TIAMAT: Χριστιανοί Ορθόδοξοι ακτιβιστές διέκοψαν την συναυλία τους στην Γεωργία

Ομάδα συντηρητικών Ορθόδοξων Χριστιανών ακτιβιστών, ηγούμενη από ριζοσπάστες ιερείς εισέβαλε το Σάββατο 4 Ιουνίου,  30 λεπτά μετά την έναρξη του Tbilisi JAM! Fest στην Γεωργία στο οποίο headliners ήταν οι Tiamat, φωνάζοντας και απαιτώντας να σταματήσει η συναυλία.

Στο τοπικό site Netgazeti, ο διοργανωτής του φεστιβάλ Vladimir Unanyants δήλωσε:
"Φώναζαν και μας κατηγορούσαν για μαζικά σεξουαλικά όργια. Μετά ξαφνικά έσβησαν τα φώτα. Απ'ότι ενημερώθηκα το έσβησε  ιδιοκτήτης του χώρου."

Και προσέθεσε πως η τοπική Ορθόδοξη ενορία του προαστίου Zahesi της Τιφλίδας, απαίτησε να σταματήσει η συναυλία, επειδή το φεστιβάλ βεβήλωνε ένα κοντινό νεκροταφείο.

Το συγκρότημα Jinjer που συμμετείχε στο φεστιβάλ σχολίασε στην σελίδα του στο facebook οτι η εμφάνιση τους ακυρώθηκε εξαιτίας επίθεσης ομάδας φανατικών θρησκευόμενων και πως το Tbilisi JAM! Fest δεν άρεσε σε ένα κοντινό μοναστήρι. Έτσι οι ιερείς μάζεψαν εξαγριωμένο πλήθος εξτρεμιστών υποστηρικτών τους και επιτέθηκαν στον χώρο του λάμβανε χώρα το φεστιβάλ. Η μπάντα πρόσθεσε:
"Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις οτι στην Γεωργία, μια χώρα που φαίνεται ως πολιτισμένη, η θρησκεία έχει περισσότερη εξουσία απο τους νόμους"

Σύμφωνα με αναφορές η αστυνομία απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους να εισβάλουν στον κεντρικό χώρο του φεστιβάλ και έπεισε τους ιερείς να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις χωρίς περαιτέρω επεισόδια.

Ο frontman των Tiamat, Johan Edlund, σε αποκλειστική δήλωσή του στο Blabbermouth, μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Χθες, Ορθόδοξοι μοναχοί επιτέθηκαν και σταμάτησαν το φεστιβάλ, κυρίως εξαιτίας μας, των TIAMAT, επειδή έχουμε ανάποδους σταυρούς στο παλιό μας λογότυπο και επειδή έχω γράψει στο στήθος μου  ‘Hail Satan’. Είπα στον promoter ότι είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτοι να έρθουν στο ξενοδοχείο μου όποτε θέλουν. Τους έδωσα τον αριθμό του δωματίου μου και τα πάντα. Να χτυπήσουν στην πόρτα, να έρθουν εδώ και να το συζητήσουμε και να βρούμε μία λύση. Επειδή έζησα επι έντεκα χρόνια σε μία Ορθόδοξη χώρα και μετά το θάνατο του πατέρα μου προσπάθησα να γίνω κι εγώ Ορθόδοξος. Έχω πάει δισεκατομμύρια φορές στη μεγαλύτερη Ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στη γειτονιά μου. Έζησα στο έδαφός τους επι δέκα χρόνια. Και δε βλέπω τον λόγο που πρέπει να γίνεται αυτό, επειδή πραγματικά ερχόμαστε με ειρηνικές διαθέσεις. Απλά θέλουμε ο κόσμος εδώ που θέλει να πάει σε ένα ροκ φεστιβάλ να μείνει ευχαριστημένος και χαρούμενος και να περάσει καλά. Δεν βλέπω για ποιον λόγο υπάρχει πρόβλημα. Αλλά δεν έχουν απαντήσει. Οι διοργανωτές τώρα προσπαθούν να μεταφέρουν την συναυλία σε διαφορετικό μέρος που ακόμα δεν γνωρίζουμε, επειδή κανείς δεν επιτρέπεται να το ξέρει. Οι μοναχοί προσπαθούν να μάθουν τις ενέργειες των διοργανωτών προκειμένου να τους ακολουθήσουν και τότε θα καταστραφούν όλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η θρησκεία δεν μένει απλά σε αυτήν την πρώτη της ιδέα,  όπου λέει οτι πρέπει να φέρνει αγάπη και ευτυχία στον κόσμο".


Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: