About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι AlphaState στο bbr InQuiry

Οι AlphaState στο bbr InQuiry: "Πιστεύουμε ότι το 2017 θα έχουμε έτοιμο τον διάδοχο του "Out Of The Black". Το μόνο που έχω να πω για αυτό είναι οτι θα σας εκπλήξει πολύ ο επόμενος δίσκος"
Οι AlphaState στο bbr InQuiry
"Πιστεύουμε ότι το 2017 θα έχουμε έτοιμο τον διάδοχο του "Out Of The Black". Το μόνο που έχω να πω για αυτό είναι οτι θα σας εκπλήξει πολύ ο επόμενος δίσκος"


Οι Μάνος Ξανθάκης και Pete Breaker, τραγουδιστής και κιθαρίστας αντίστοιχα των AlphaState, μιλούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφεραν για την Αθηναϊκή heavy metal μπάντα στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.AlphaState
Πως δημιουργήθηκαν οι AlphaState;
Μάνος Ξανθάκης:  Οι AlphaState ξεκίνησαν αρχικά σαν project από τον Pete Breaker περίπου το 2013. Αφού είχε ολοκληρωθεί η μουσική για 4 κομμάτια άρχισε να ψάχνει για μέλη κι έτσι ήρθαμε σε επαφή. Ολοκληρώνοντας τις ηχογραφήσεις αυτών των 4 κομματιών είδαμε ότι είχαμε αρκετά δυνατό υλικό κι ότι θα ήταν λάθος να σταματήσουμε εκεί. Αποφασίσαμε να γράψουμε κι άλλα και αυτό οδήγησε στη δημιουργία μίας κανονικής μπάντας.


Πως προέκυψε το όνομα;
Μάνος Ξανθάκης:  Το όνομα μου ήρθε την περίοδο που ηχογραφούσα τα πρώτα 4 κομμάτια γύρω στον Ιούλιο του 2014. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά με το υλικό που είχαμε και αυτό μου έδινε την ισορροπία που χρειαζόμουν σε προσωπικό επίπεδο. Κάπως έτσι κατέληξα στο Alpha State η οποία είναι μία κατάσταση πλήρης εγρήγορσης στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος ενώ αντίθετα το σώμα είναι απολύτως χαλαρό. Ο Pete το “πείραξε” στη συνέχεια και καταλήξαμε στο AlphaState


Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Pete Breaker:  Οι επιρροές μου γενικά κινούνται σχεδόν από όλο το φάσμα του metal. Μερικές από αυτές είναι οι Metallica, Pantera, Black Label Society, Ozzy Osbourne, Firewind, Death κ.α. Γενικά ακούω από κλασικό heavy μέχρι τεχνικό death metal και παίρνω επιρροές από παντού. 

Μάνος Ξανθάκης:  Θα αναφέρω μόνο μερικές μπάντες όπως Accept, UDO, Iron Maiden, Gamma Ray, Helloween, Exodus, Crimson Glory, Manowar, Beyond Twilight, Ayreon, Judas Priest και πολλές άλλες. Γενικά μου αρέσει να ψάχνω καινούρια πράγματα και σε άλλα είδη του metal άλλα πάντα ήμουν και είμαι μεγάλος οπαδός του κλασσικού ήχου.


AlphaState
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Μάνος Ξανθάκης:  Έμπνευση για τους στίχους είναι το περιβάλλον γύρω μου. Όλα τα κομμάτια αναφέρονται σε διάφορες καταστάσεις που έχουμε βιώσει και οι δυο μας ή από συζητήσεις που έχουμε κάνει. Σκόπιμα αποφεύγω το να γράψω για κάτι φανταστικό μια και η ζωή γύρω μας είναι από μόνη της αρκετά άγρια και παράλογη.

Pete Breaker:  Οι στίχοι των AlphaState είναι παιδιά του Μάνου Ξανθάκη. Είναι υπεύθυνος για όλους τους στίχους που διαβάζετε στο "Out Of The Black". Γενικά αν έχουμε κάποια προσωπική εμπειρία η ιστορία ο καθένας από εμάς του την λέμε και εκείνος την μεταμορφώνει.


Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Pete Breaker:  Πολλά και διάφορα! Το "And Justice For All" των Metallica η το "Human" των Death θα έλεγα έτσι τυχαία ανάμεσα σε πολλά άλλα!

Μάνος Ξανθάκης:  Αρκετά! Σίγουρα το “The Devil’s hall of Fame” των Beyond Twilight που είναι και το αγαπημένο μου, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα όπως “Ram it down” Judas Priest, “Fabulous Disaster” Exodus, “Master of Puppets” Metallica, “Kings of Metal” Manowar, “Ultimate Sin” Ozzy, και οτιδήποτε από τις χρυσές εποχές των Iron Maiden, Accept. Εννοείται ότι δεν ξεχνώ τα “Mean Machine”, “Faceless World” UDO καθώς και τα απίστευτα “Accident of Birth” & “Chemical Wedding” του Bruce Dickinson.


AlphaState
Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Pete Breaker:  Το τελευταίο album των Alter Bridge "The Last Hero", το "Days Of Defiance" των Firewind όπως επίσης περιμένω να βγει ο δίσκος των Korn και ο δίσκος των In Flames.

Μάνος Ξανθάκης:  Το φοβερό και πολύπλοκο “Esc” των Zierler,  Assassin’s Blade “Agents of Mystification”, η συλλογή “Celebration” των Tarchon Fist, “Scavangers” από Warfect και η ασύλληπτη επιστροφή των Helstar “Vampiro”! Α να μην ξεχάσω και τους τελευταίους 2 δίσκους των UDO “Steelhammer” και “Decadent” ειδικά το 1ο είναι πραγματικά εξωπραγματικό και μάλιστα σε μία εποχή που με τίποτα δεν περίμενα τέτοια δουλειά από τους συγκεκριμένους. Επίσης περνάω μια Maiden φάση οπότε λιώνω  όλα τα άλμπουμ που έχουν κάνει.


Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Pete Breaker:  Οι Metallica με απογοήτευσαν αρκετά για κάποια χρόνια με την πορεία που κάνανε και τα τραγούδια που βγάλανε αλλά τώρα με το νέο album θεωρώ ότι γυρίζουμε στις καλές εποχές!

Μάνος Ξανθακης:  Μακάρι να ήταν μόνο ένα! Οι Manowar σίγουρα είναι ένα από αυτά οι τελευταίες τους κυκλοφορίες κάνουν το μέτριο “Louder than Hell” να φαντάζει σαν δισκάρα. Το τελευταίο των Exodus με απογοήτευσε πάρα πολύ επίσης γιατί περίμενα ένα άλμπουμ αντίστοιχο του “Tempo of the Damned”. Επίσης με έχουν “χαλάσει” οι τελευταίες 2 δουλείες των Helloween καθώς μου ακούγονται κάπως λίγες και βιαστικές σε σχέση με ότι έχουν κάνει στο παρελθόν.


Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Μάνος Ξανθάκης:  Το όνειρο μου είναι με τον Michael Kiske (ex-Heloween, Unisonic)  ή τον Kai Hansen και οι 2 τους είναι από τις μεγάλες μου επιρροές γιατί ακολουθώ τη καριέρα τους από την αρχή. Θα ήταν απίστευτη φάση επίσης με τον Arjen Lucasssen που έχει τους Ayreon αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει χαχα.

Pete Breaker:  Με έναν άνθρωπο θα ήθελα να συνεργαστώ αλλά δυστυχώς τον πυροβόλησαν χωρίς λόγο στο live του. Τον Dimebag Darrell. Ωστόσο μια ακόμα επιλογή μου θα ηταν ο Zakk Wylde που είναι φοβερός.


AlphaState  - Out Of The Black
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Pete Breaker:  Κοίταξε να δείς η ελληνική σκηνή έχει πολλές αξιόλογες και με φαντασία μπάντες από όλο το φάσμα του metal. Ωστόσο παρ'όλη την προσπάθεια προώθησης τους το metal στην Ελλάδα παραμένει underground εκτός από μερικές μπάντες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να ξεφύγουν στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί οι Έλληνες δεν έχουν στο αίμα τους την Metal μουσική και "διασκέδαση". Έξω είναι λίγο διαφορετική η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων θεωρώ.


Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Pete Breaker:  Ποτέ και κανέναν δεν βοήθησε το free downloading. Όμως να διευκρινίσουμε κάτι. Άλλο το streaming από εταιρίες όπως Spotify, Napster, Apple Music κλπ που λειτουργούν για τον καλλιτέχνη και τον πληρώνουν κιόλας μέσω της συνδρομής τους και άλλο το downloading απο παράνομα site που είναι όλα τσάμπα. Θεωρώ ότι αυτό είναι καταστροφικό για οποιονδήποτε μουσικό η μπάντα.

Μάνος Ξανθάκης:  Γιατί βοήθησε σε κάτι αυτό ποτέ; Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν διάφορα sites ή υπηρεσίες αν προτιμάς στις οποίες μπορεί να ανεβάσει μια μπάντα το υλικό της ώστε ο κόσμος να μπορεί να ακούσει ελεύθερα. Το downloading είναι κλοπή και τίποτα παραπάνω γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει εφαρμόσιμο νομικό πλαίσιο για να προστατέψει τους μουσικούς και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την πνευματική δημιουργία/ιδιοκτησία. Η καραμέλα ότι “το downloading διαφημίζει τις μπάντες” είναι τουλάχιστον αστεία και μόνο κάποιος που είναι αφελής μπορεί να την πάρει στα σοβαρά. Αυτό που απέδειξε το free downloading είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που ακούνε είναι ευκαιριακοί ακροατές η οποίοι φυσικά προτιμούν να κατεβάζουν δωρεάν χωρίς να πληρώνουν.


Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας επίσημο album με τίτλο «Out of the Black»
Pete Breaker:  Το "Out Of The Black" για εμάς είναι μια αρχή για να δημιουργήσουμε κάποια διαφορετική, πρωτότυπη όσο γίνεται και με πολύ χαρακτηριστικό ήχο μπάντα. Θεωρώ οτι έχουμε βρεί το πως θέλουμε να ακουγόμαστε αν και ακόμα έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Άλλωστε οι αλλαγές σε αυτά τα πράγματα πάντα επιτρέπονται.


Να περιμένουμε σύντομα τον διάδοχό του;
Pete Breaker:  Πιστεύουμε ότι το 2017 θα έχουμε έτοιμο τον διάδοχο του "Out Of The Black". Το μόνο που έχω να πω για αυτό είναι οτι θα σας εκπλήξει πολύ ο επόμενος δίσκος.


AlphaState, KillBill Sinners, Aethersin @ Silver Dollar
Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις άμεσα σχέδιά σας;
Μάνος Ξανθάκης:  Εννοείται πως τα live είναι μέσα στις άμεσε προτεραιότητες μας. Στη τελική αυτός είναι και κύριος λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε τους AlphaState κανονική μπάντα και όχι στουντιακό project. Ήδη έχουμε δώσει αρκετά και συνέχεια ψάχνουμε να παίξουμε οπουδήποτε. Έχουμε μία εμφάνιση σε Θεσσαλονίκη στις 4/12 μαζί με KillBill Sinners και Aethersin στο Silver Dollar Music Bar μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που θα βγούμε έξω από την Αθήνα. Εννοείται ότι θέλουμε να παίξουμε και εκτός Ελλάδας, και ήδη δουλεύουμε  προς αυτή τη κατεύθυνση εδώ και καιρό.


Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας
Pete Breaker:  Ευχαριστούμε πολύ για όλη την υποστήριξη. Να είστε καλά.


AlphaState  are:

Manos Xanthakis (Vocals)
Pete Breaker (Guitars)
Dimitris Tsounakas (Bass)
Fivos Andriopoulos (Drums)

Links:
Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: