About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι 1000Dead στο bbr InQuiry

Οι 1000Dead με αφορμή την κυκλοφορία το ομώνυμου άλμπουμ τους μιλούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα μας είπαν οι metallers απο το Ρέθυμνο στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!
Οι 1000Dead στο bbr InQuiry


Οι 1000Dead με αφορμή την κυκλοφορία το ομώνυμου άλμπουμ τους μιλούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα μας είπαν οι metallers απο το Ρέθυμνο στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!1000Dead
Πως δημιουργήθηκαν οι 1000Dead;
Γεια χαρά! Οι ThousandDead δημιουργήθηκαν στις αρχές  του ’13 στο Ρέθυμνο από τους Νίκο Μαρινάκη (κιθάρα / φωνή) και Αλέκο Μουρατίδη (τύμπανα). Σύντομα ακολούθησε ο Πέτρος Λελεδάκης  (μπάσο) και έτσι συμπληρώθηκε το line-up το οποίο έχει παραμείνει σταθερό.

Πως προέκυψε το όνομα;
Δεν υπάρχει κάποιο concept πίσω από το όνομα. Μία ιδέα του Νίκου ήταν. Είναι εύηχο και παράλληλα σε «προκαλεί» να ψάξεις τη μουσική μας!

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Πολλές και αρκετά διαφορετικές οι επιρροές του καθενός μας. Ακούγοντας μας θα εντοπίσετε στοιχεία από thrash, post-punk, death, hardcore κ.α. Γι’ αυτό λέμε απλά… Metal! Εύκολο!

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Όπως λέμε και παραπάνω… Απλά metal! Σχετικά με τους στίχους, προσπαθούμε να είναι ενδιαφέρον, όσο τουλάχιστον ενδιαφέρον θεωρούμε εμείς τη μουσική μας. Υπάρχουν κομμάτια με κοινωνικό «υπόβαθρο», άλλα βασίζονται σε ταινίες, ενώ υπάρχουν κάποια που λειτουργούν σαν ξέσπασμα σε κάποιες από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε. Ένα τέτοιο είναι και το κομμάτι που «ανεβάσαμε», το εναρκτήριο του δίσκου “lying through teeth”, που αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ως γνωστόν έχουν τη δύναμη να διαστρεβλώνουν καταστάσεις αλλά και να παρουσιάζουν την όποια «αλήθεια», ανάλογα τα εκάστοτε συμφέροντα πάντα! Έμπνευση? Ταινίες, κάποιο καλό βιβλίο, οι ανθρώπινες σχέσεις. Τέτοια πράματα!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει; 
Πολλά είναι τα αγαπημένα τραγούδια που όταν τα ακούγαμε θα θέλαμε να ήταν δικά μας, αλλά στην πραγματικότητα αυτά είναι που μας έκαναν να ασχοληθούμε και να γράψουμε την δικιά μας μουσική, ελπίζοντας να βγάλουμε το ίδιο συναίσθημα και σε άλλους.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται από τα ακουστικά σας; 
Με τυχαία σειρά: Miles Davis, John Coltrane, Pat Metheney, Deathspell Οmega, Behemoth, The Dillinger Escape Plan, Voices, Akercocke, Benighted

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Ωραία ερώτηση! Ευτυχώς δεν είναι πολλοί, αλλά αν πρέπει να αναφερθούν κάποια ονόματα, τότε: Sepultura (οι λόγοι προφανείς…) και Machine Head (μετά το Through The Ashes.. το παρακάνανε λίγο..).

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Devin Townsend, Mike Patton και γενικά με όποιον μοιράζεται τον «κομπλεξισμό» μας στην μουσική αλλά και την ανάγκη να εκφραστεί μέσα απ’ τον ακραίο ήχο.

1000Dead - 1000Dead
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή; 
Δύσκολα, αλλά όσο ψάχνεις βρίσκεις όλο και πιο πολλές δυνατές μπάντες.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Βοηθάει στην προώθηση της μπάντας, αλλά δυστυχώς για να διατηρηθεί μια μπάντα (ιδίως στην Ελλάδα) χρειάζεται κάτι παραπάνω, αφού τα βασικά έσοδα των περισσότερων, είναι από το merch.

Πείτε μας λίγα λόγια για το επερχόμενο ομώνυμο ντεμπούτο album σας. 
Αποτελείται από 11 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 39 λεπτά περίπου. H παραγωγή ανήκει στη μπάντα, ενώ το mix & mastering έγινε από το Γιάννη Λελεδάκη (αδερφό του Πέτρου!).  Το artwork επιμελήθηκε ο Νίκος «VisionBlack» Σταυριδάκης. Αυτή τη στιγμή έχει σταλεί σε διάφορα labels και αναμένουμε τυχόν ενδιαφέρον από μέρους τους!

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ;
Φυσικά! Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τη μουσική μας ζωντανά! Σύντομα θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, με venues, μπάντες κ.α…

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας
Σας ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σας. Για νέα αλλά και merch, τσεκάρετε τη μπάντα μας στο fb. (www.facebook.com/1000Dead)
Cheers!

1000Dead are:

Νίκος Μαρινάκης (κιθάρα / φωνή)
Αλέκος Μουρατίδης (τύμπανα)
Πέτρος Λελεδάκης (μπάσο)


Links:


Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: