About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι DOUBLE OR NOTHING στο bbr InQuiry

Οι Double OR Nothing, με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ τους "Never Enough", απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε το ντουέτο απο τον Βόλο, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.
Οι DOUBLE OR NOTHING στο bbr InQuiry

Οι Double OR Nothing, με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ τους "Never Enough", απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε το ντουέτο απο τον Βόλο, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.Double OR Nothing
Πως δημιουργήθηκαν οι Double OR Nothing;
Γνωριζόμαστε και συνδεόμαστε μουσικά και φιλικά, παίζοντας σε πολλές και διαφορετικές μπάντες μαζί, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Θέλαμε να πειραματιστούμε σε κάτι διαφορετικό από τα full band sets. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2014 ξεκινήσαμε να παίζουμε σαν ντουέτο και να διασκευάζουμε αγαπημένα μας αγγλόφωνα τραγούδια (rock, blues, country, folk).Την ίδια εποχή ξεκινήσαμε live εμφανίσεις στο Transistor Coffee Bar στο Βόλο. Εκεί φιλοξενηθήκαμε για ένα χρόνο. Σε συνδυασμό με ακόμα περισσότερες πρόβες και άλλα lives διαμορφώσαμε το ύφος μας και τον ήχο μας.

Πως προέκυψε το όνομα;
Είμαστε ντουέτο, παίρνουμε τα ρίσκα μας, μας αρέσει το πόκερ, οπότε........Double OR Nothing.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους και...μεταξύ μας. Μερικές χαρακτηριστικές είναι : Johnny Cash, Tom Waits, Nick Cave, Muddy Waters, Black Sabbath, Jack White, The Devil Makes Three

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Δεν επιδιώκουμε να παίξουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Η μουσική μας είναι ένα κράμα των πολλών επιρροών μας. Αν θέλαμε να δώσουμε ένα γενικό προσδιορισμό, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως : acoustic, americana, rock, folk, blues. Οι στίχοι μας αναφέρονται στην κοινωνική ανισότητα, στο ανικανοποίητο και καταστροφικό ανθρώπινο είδος και γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις. Περιέχουν το παράπονο των blues, την αμφισβήτηση των ταινιών του John Carpenter και τη μελαγχολία των ποιητών.Τα θέματά μας αντλούνται από την καθημερινότητα, τα όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και μέσα μας.Τα ερεθίσματα αυτά κάποιες στιγμές μετατρέπονται σε τραγούδια.

Double OR Nothing
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Ναι. Ό,τι μας έχει επηρεάσει...

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Αυτή την περίοδο ακούμε συχνά τον καινούργιο δίσκο του Jeff Beck - Loud Hailer

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Βαγγέλης – Deep Purple, Γιώργος – Red hot chili peppers

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Μας αρέσουν οι συνεργασίες και η συλλογική δουλειά και ήδη στο πρώτο μας album συμμετείχαν 4 καλοί φίλοι και μουσικοί. Άγγελος Τσιριγωτάκης (snare drum on Never Enough), Παναγιώτης Δεληγιάννης (dobro, harmonica on We Love When We Need), Αφροδίτη Ρήγα, Σοφία Νάσσιου (choir on If It’s You). Όταν υπάρχει χημεία η διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι πάντα ευχάριστα.


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Παρ’ όλες τις δυσκολίες που ανέκαθεν υπήρχαν, βγαίνουν ενδιαφέρουσες και αξιόλογες δουλειές. Πόσο μάλλον σε αυτή την περίοδο, που κατά τη γνώμη μας, η ανασφάλεια και η καταπίεση που ασκείται, δημιουργούν συνθήκες εξωτερίκευσης συναισθημάτων και ιδεών σε όλες τις μορφές τέχνης. Το επίπεδο έχει ανέβει σημαντικά και ήδη αρκετές μπάντες έχουν ξεπεράσει τα όρια του ελληνικού κοινού. 

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Θα θέλαμε η μουσική να φτάνει δωρεάν στον ακροατή με οποιονδήποτε τρόπο.Θα θέλαμε επίσης, να είναι δωρεάν η παιδεία, η υγεία, και όλα. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και οι μπάντες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά, καλό θα είναι να υπάρχει μία ανταπόδοση, ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν. Η στήριξη είναι απαραίτητη και καλοδεχούμενη από όποιον έχει την δυνατότητα. Όσον αφορά γενικότερα το free download, σίγουρα είναι καλό η μουσική σου να φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Double OR Nothing - Never Enough
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ σας με τίτλο "Never Enough". Πείτε μας λίγα λόγια γι’αυτο.
Το album είναι μία ανεξάρτητη, δική μας παραγωγή και κινείται στα πλαίσια του «κάν'το μόνος σου» (D.I.Y), ή μάλλον καλύτερα «κάν’ το με άλλους» (D.I.W.O), καθώς η βοήθεια φίλων και συνεργατών, όπως και η προσωπική δουλειά ήταν καθοριστική στο αποτέλεσμα κάθε πτυχής του πρώτου μας δίσκου. Ονομάζεται “Never Enough”, περιέχει 8 τραγούδια,  ηχογραφήθηκε το Νοέμβριο του 2015 και βγήκε στην κυκλοφορία το Σεπτέμβρη του 2016 (cd, digipack, 16- σέλιδο booklet, lyrics, artwork), αλλά και ψηφιακά στη σελίδα μας στο bandcamp.

Double or Nothing – Βαγγέλης Χάνος, Γιώργος Μανδηλάς
Recorded and mixed by Κώστας Αναγνώστου @ DFS - DryField Sound Studio (Βόλος)
Mastering : Βασίλης Γκουβάτσος
Production – Double or Nothing, Κώστας Αναγνώστου
Artwork : Humantype

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ;
Ναι, φυσικά. Έτσι κι αλλιώς, τα live είναι αυτό που μας αρέσει να κάνουμε περισσότερο. Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Lost ‘n’ Found (Κεραμεικού 53 – Αθήνα). Για εκείνη τη βραδιά , θα παίξουν μαζί μας οι Άγγελος Τσιριγωτάκης και ο Παναγιώτης Δεληγιάννης. Ενημέρωση θα υπάρχει και για οποιοδήποτε άλλο live πριν ή μετά.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας
Keep on rockin’ in a free world!!!Double OR Nothing  are:

Γιώργος Μανδηλάς (ac.guitar - voice) 
Βαγγέλης Χάνος (bass - voice)

web:


Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: