About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι PROJECT THEORY στο bbr InQuiry: Ανακοινώνουν Tour σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι Θεσσαλονικείς Project Theory μιλούν στο bbr InQuiry και ανακοινώνουν περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφερε το ελληνικό συγκρότημα στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!
Οι PROJECT THEORY στο bbr InQuiry: Ανακοινώνουν Tour σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι Θεσσαλονικείς  Project Theory μιλούν στο bbr InQuiry και ανακοινώνουν περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφερε το ελληνικό συγκρότημα στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!Project Theory
Πως δημιουργήθηκαν οι Project Theory;
Η μπάντα δημιουργήθηκε κοντά στα τέλη του 2012. Αρχικά ο Λευτέρης (Κιθάρα) είχε την αρχική ιδέα της δημιουργίας μιας παρεϊστικης μπάντας αλλά με κύριο άξονα τους κοινούς στόχους και την όρεξη για δημιουργία. Αργότερα προστέθηκαν με την σειρά που τα αναφέρουμε, ο Αλέκος (Μπάσο) , ο Διογένης (Ραπ φωνητικά), ο Δημήτρης (Κιθάρα), ο Ισάακ (Φωνητικά) και τέλος ο Κώστας (Τύμπανα).

Πως προέκυψε το όνομα;
Το όνομα της μπάντας  προήλθε από μια δική  μας θεωρία ανάμεσα στην μάχη του καλού και κακού εαυτού που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του, αναφέρεται στην εσωτερική διαμάχη της σκέψης που γίνεται πριν πράξεις το οτιδήποτε. Άλλες φορές σε οδηγεί στο να πράξεις σωστά και άλλες φορές στο να πράξεις λάθος. Αυτή η θεωρία πολλές φορές υπάρχει και στη μουσική, πάντα υπάρχουν οι σωστές και οι λανθασμένες επιλογές.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι βασικές επιρροές της μπάντας βασίζονται στο φάσμα του Nu metal και  Rapcore ήχου. Αλλά προφανώς ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τις δικές του επιρροές, τα δικά του ακούσματα που μέσω της μπάντας αλληλοσυμπληρώνονται προκειμένου και ο ήχος που παράγουμε να είναι και ο ήχος που μας αρέσει να ακούμε.

Project Theory
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας είναι μια μίξη Rap και μελωδικών φωνητικών με drum’n’bass σημεία, Heavy aggressive riffs και groovy ρυθμικά με διάφορες εναλλαγές στα φωνητικά μέσω αρκετών break downs. Στιχουργικά κάποιο κομμάτι μπορεί να είναι ερωτικό, άλλο έχει να κάνει με τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας κτλπ. Συνήθως όμως οι στίχοι των κομματιών πηγάζουν από την μάχη του καλού ενάντια στο κακό που σας αναφέραμε παραπάνω. Όσο αναφορά την έμπνευση, οτιδήποτε μπορεί να παρατηρήσουμε γύρω μας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση που συνδυάζεται και με την καθημερινή μας τριβή με την μουσική. 

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Από κομμάτι θα λέγαμε το Blind από korn. Αυτό το ‘’are you ready’’ κάθε φορά που το ακούς είναι λες και το ακούς πρώτη φορά! Δίσκο,  θα ήταν το Hybrid Theory ή το Meteora από Linkin Park. Πρόκειται για δίσκους που το κάθε κομμάτι είναι πραγματικά μοναδικό.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Πάντα ακούμε ότι φρέσκο πιάνει το αυτί μας, τελευταία ακούμε μπάντες όπως Beartooth, Fire from the Gods, Decyfer Down αλλά πάντα στις playlists μας θα υπάρχουν Korn, Disturbed, Bring me the Horizon, Limp Bizkit και άλλες.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όποιος ασχολείται με την Nu Metal σκηνή μπορεί να καταλάβει ότι οι Linkin Park μετά τα πρώτα 2 cd που ήταν Master Pieces, γύρισαν σελίδα με αποτέλεσμα αυτός ο νέος μουσικός ορίζοντας που επέλεξαν να ακολουθήσουν να μην αρέσει σχεδόν σε κανένα.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Εντός των συνόρων, σίγουρα θα ήταν ο Gus G. Είναι πραγματικό παράδειγμα για όλους μας και τον έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση. Όσο για εκτός συνόρων, θα ήταν μπάντες όπως Korn, Limp Bizkit και System of a Down.

Project Theory
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Το  επίπεδο στην ελληνική σκηνή έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και είναι χαρά μας να είμαστε μέρος αυτής της σκηνής, πλέον οι μπάντες λειτουργούν σχεδόν επαγγελματικά δείχνοντας ότι δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού. Καθημερινά σχεδόν βλέπουμε μπάντες  να παράγουν πολύ αξιόλογες δουλειές, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη πιο ψηλά και για τις υπόλοιπες μπάντες. Το πρόβλημα είναι η διαδικασία της σύγκρισης με άλλα σχήματα της σκηνής. Γνώμη μας είναι πως ο καθένας θα πρέπει δουλεύει με γνώμονα τα σχέδια και τους στόχους του χωρίς αυτά να επηρεάζονται από το τι βλέπει και ακούει τριγύρω. Θα πρέπει όλα τα σχήματα να έχουν μια ταυτότητα και ένα συμπαγές ύφος στο δημιουργικό κομμάτι.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Ο Zakk Wylde είχε πει ότι το ίντερνετ και το downloading δεν επηρεάζει τον καλλιτέχνη και εμείς συμφωνούμε με αυτό. Από την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του δίσκου μας, είδαμε αμέτρητα Torrent sites να τον έχουν εντελώς δωρεάν. Μπορεί αυτό να είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο αλλά και πάλι ακόμα είμαστε της λογικής ότι για να ψάξει κάποιος για εμάς σημαίνει ότι τον ενδιαφέρει η δουλειά μας και ψάχνει τον οικονομικότερο τρόπο να την αποκτήσει. Είναι πλέον η έμφυτη τάση που έχουν πολλοί να μην ενδιαφέρονται για την ουσιαστική στήριξη μιας μπάντας έχοντας στο νού πως στηρίζουν απλά και μόνο επειδή ακούν. Σε καμία περίπτωση δεν επικροτούμε την πειρατεία, αλλά έχουμε καταλάβει πως πλέον είναι αναγκαίο κακό. Η λύση στο πρόβλημα της πειρατείας δεν θα λυθεί ποτέ και φαίνεται πως και οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν προσαρμοστεί.

Project Theory - Something Between Us
Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας επίσημο album με τίτλο «Something Between Us».
Ο δίσκος μας κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου 2016 από την αμερικάνικη δισκογραφική “Sliptrick Records”. Οι κριτικές που μέχρι τώρα έχει λάβει  ήταν πάρα πολύ καλές και φαίνεται ότι άρεσαν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου που μας υποστηρίζει, αλλά και όχι μόνο. Επίσης να αναφέρουμε πως στο YouTube έχει ανέβει ένα Lyric video που ονομάζεται Guardian Angel, ενώ σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και το πρώτο επίσημο video clip μας.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης του «Something Between Us»;
Εννοείται, μαζί με τον μάνατζερ μας κάναμε ένα πλάνο εντός του καλοκαιριού για ένα ιδιαίτερα δυνατό promo tour που θα ονομάζεται SBUtour2016. Έχουν ήδη επικυρωθεί οι 3 πρώτες πόλεις και τα μαγαζιά που θα μας φιλοξενήσουν. Αρχικά, είναι η Θεσσαλονίκη στις 13/10 στο Eightball Live stage, έπειτα είναι η Αθήνα στις 29/10 στο BUMS στα Εξάρχεια και στα μέσα του Νοέμβρη θα’μαστε στη Λάρισα. Από εκεί και έπειτα έχουν ήδη δρομολογηθεί οι παρουσιάσεις στα Γιάννενα, στα Τρίκαλα και στην Ξάνθη, ενώ θέλουμε πολύ να παίξουμε στην Κρήτη αλλά η μεταφορά μας εκεί είναι λίγο δύσκολη. Απλά να αναφέρουμε στον κόσμο, πως δεν πρόκειται για μια απλή παρουσίαση δίσκου. Πρόκειται για ένα show, με πολλές on stage εκπλήξεις που  πραγματικά αξίζει να έρθουν να το δουν. Η αρχή θα γίνει όπως είπαμε στην Θεσσαλονίκη όπου αυτό που ετοιμάζουμε θα είναι κάτι μοναδικό. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα. Από το νέο έτος και έπειτα, γίνονται κινήσεις από τώρα για ένα Tour στο εξωτερικό που θέλουμε να πραγματοποιηθεί εντός της άνοιξης. Για το επόμενο καλοκαίρι έχουν κανονιστεί ήδη κάποιες συναυλίες μας σε φεστιβάλ του εξωτερικού. 

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας
Αρχικά σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, στη συνέχεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που είναι δίπλα μας από την πρώτη κιόλας μέρα, που πιστεύουν σε εμάς και μας στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Στον κόσμο που τώρα αρχίζει και μας μαθαίνει, έχουμε να πούμε πως έρχονται ιδιαίτερα δυνατά πράγματα από μας και στόχος μας είναι η μουσική μας να ακουστεί παντού και όσο πιο πολύ γίνεται. Είμαστε μπάντα που τρέφεται από τα LIVE και η παρουσία όσων θέλουν να μας στηρίξουν είναι απαραίτητη. Κατά τα άλλα, υγεία και υπομονή να έχουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουνε όσο τα κυνηγάμε.Project Theory are:

Vocals(Rap): Diogenis Evgenidis
Vocals: Isaak Evgenidis
Guitar: Dimitris Kalogirou
Guitar: Lefteris Arapoglou  
Bass: Alexis Kipouridis 
Drums: Kostas Papageorgiou
Manager: Koroniadis Christos


Project Theory @ Social Media:
Youtube page: https://goo.gl/KAYkLr 


Μπορείτε να βρείτε τον δίσκο σε ψηφιακή και αναλογική μορφή, εδώ:
Google Play: http://bit.ly/294S1ix

Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: