About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι RADAGAST στο bbr InQuiry

Οι RADAGAST στο bbr InQuiry: "Προσπαθούμε να σπάσουμε το καθιερωμένο στερεότυπο του “sex, drugs, rock n roll” και να γράψουμε κομμάτια και στίχους με συγκεκριμένο νόημα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και τον χαβαλέ η το χιούμορ"
Οι RADAGAST στο bbr InQuiry
"Προσπαθούμε να σπάσουμε το καθιερωμένο στερεότυπο του “sex, drugs, rock n roll” και να γράψουμε κομμάτια και στίχους με συγκεκριμένο νόημα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και τον χαβαλέ ή το χιούμορ"

Οι Αθηναίοι Radagast απαντούν στις ερωτήσεις μας. Διαβάστε όλα όσα μας είπε η ελληνική μπάντα, μέσω του Αλέξανδρου Δανάζογλου (κιθάρα/φωνή).


Radagast
Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα. Πως δημιουργήθηκαν οι Radagast;
Η μπάντα ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2011 με την προοπτική ενός σχήματος με βαρύ ήχο και μουσική φρασεολογία επηρεασμένη απο το λεγόμενο “Southern” κύμα. Μέτα απο αρκετές αλλαγές στο line up, η μπάντα ονομάστηκε επίσημα “Radagast” και πλέον κυμαίνεται στο “stoner” μουσικό ιδίωμα, με όλες τις επιπλέον επιρροές που του έχουμε δώσει.

Πως προέκυψε το όνομα;
Όντας fans του Lord of The Rings και The Hobbit, ψαχτήκαμε λίγο με τους χαρακτήρες και βλέποντας οτι ο μάγος Radagast ταιριάζει σε κάποια θέματα με την μουσική μας και αυτά που θέλουμε να δείξουμε μέσα απο αυτήν (κάνοντας επιπλέον παραλληλισμούς, με την καθημερινότητα και όχι μόνο με την φαντασία) επιλέξαμε να δώσουμε το όνομά του στην μπάντα.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Επιρροές λίγο πολύ έχουμε απο τις περισσότερες μπάντες που ακούμε εμείς οι ίδιοι, κυρίως αυτές ωστόσο που προσεγγίζουν το δικό μας μουσικό ιδίωμα του “stoner”,”southern”,”groove” κτλπ, βάζοντας ωστόσο και διαφορετικές επιρροές στη μουσική μας. Αξιολογότατα παραδείγματα αναφοράς είναι τα εξής: Black Sabbath (πως θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε), Electric Wizard, Black Label Society, Pantera, Stoned Jesus, Red Fang, Kyuss, Orange Goblin, Sleep, Dopethrone, αλλά και ελληνικών μπαντών όπως τους υπέρτρανους Nightstalker και Planet of Zeus.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Εμπνεόμαστε απο πολλά και καθημερινά θέματα, πολλές φορές και πιο εξεζητημένα η εξειδικευμένα, κυρίως για την ανθρώπινη ψυχολογία, για τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και πως αυτός αντιδράει κάτω απο πίεση (όπως πχ στο κομμάτι μας Loaded Gun). Προσπαθούμε να σπάσουμε το καθιερωμένο στερεότυπο του “sex, drugs, rock n roll” και να γράψουμε κομμάτια και στίχους με συγκεκριμένο νόημα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και τον χαβαλέ η το χιούμορ.

Radagast
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Πιστεύω οτι κάθε μουσικός έχει πει κάποια φορά στη ζωή του: Αυτό πχ θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ, ή πως το σκέφτηκαν αυτό? Σαν μπάντα δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα θέλαμε να είναι δικό μας καθώς είμαστε άκρως ικανοποιημένοι με τις συνθέσεις μας, δουλεύοντας ωστόσο πάνω σ αυτές όλο και περισσότερο αλλά και σε καινούριες.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Πολλά είδη και ενδεχομένως οχι μόνο της metal, ενδεικτικά θα μπορούσα να πω οτι η μπάντα ακούει πολλή djent και core (αυτό πάει για τον μπασίστα μας) ενώ ο drummer μας ακούει αλλά και δημιουργεί techno beats. Φυσικά δεν αποκλείεται και η stoner rock απο την οποία φυσικά και εμπνεόμαστε για τη δική μας δουλειά.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Σίγουρα δεν είναι δυνατόν για καμία μπάντα να μείνει στάσιμη στο πέρας του χρόνου, αφού η εξέλιξη στη μουσική είναι κάτι το αυτονόητο με την πάροδο του χρόνου. Δεν θεωρώ οτι είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν αυτή η εξέλιξη της κάθε μπάντας είναι καλύτερη ή χειρότερη καθώς κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί ανάλογα με αυτό που εκείνος κρίνει πιο όμορφο-εύηχο. Βέβαια σαν μια προσωπική άποψη ως Αλέξανδρος θα ανέφερα τους Metallica, για τους οποίους θα προτιμούσα να είχαν μείνει στην thrash εποχή τους. Αλλά και πάλι αυτό θεωρώ δεν είναι στην κρίση κανενός.

Radagast
Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Μεγάλο μας όνειρο είναι να παίξουμε με γνώστες μπάντες της ελληνικής σκηνής, όπως είναι οι Planet of Zeus και οι Nighstalker, αλλά θα ήταν επίσης μεγάλη μας τιμή να παίξουμε και με πιο underground ονόματα (όπως είμαστε και εμείς άλλωστε) με μπάντες όπως Stonebringer, Naxatras, 1000mods, και άλλες, μή ελληνικές όπως Space Goat, κτλπ.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες  που αντιμετωπίζετε;
Γενικά η μουσική στην Ελλάδα είναι ένα δύσκολο ζήτημα, και η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει και εμάς σε μεγάλο σημείο. Τα οικονομικά ίσως είναι το κυριότερο θέμα, αφού κάθε άνθρωπος πασχίζει με δυσκολία να τα βγάλει πέρα στην καθημερινότητά του και μια μπάντα είναι απαιτητική ασχολία, καθώς χρειάζεται κονδύλια για μουσικό εξοπλισμό, πρόβες, promotion κτλπ.
Επίσης λειτουργούμε σε μια χώρα στην οποία η rock-metal σκηνή είναι αρκετά μικρή και με δυσκολία δέχεται το καινούριο, και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και δουλειά για την ανάδειξη μιας μπάντας.

Radagast
Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή αποτελείται απο πολλές και πολλές αξιόλογες μπάντες στις οποίες αρμόζει μια καθωσπρέπει ανάδειξη και χώρος (μεταφορικά) για παρουσίαση της δουλειάς τους. Πουθενά ωστόσο δεν λείπουν οι διαμάχες και τα διάφορα παθογενή που κάνουν κακό στη μουσική, πόσο μάλλον εδώ.
Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και ενδεχομένως να υπάρχουν και μελλοντικά.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Στην εποχή μας, ίσως να είναι σημαντικότερη η διάδοση της δουλειάς μιας μπάντας παρά το εμπόριο της μουσικής της. Είναι μια περίεργη εποχή οικονομικά, και δεν έχει καθένας την δυνατότητα να αγοράσει κάποια πράγματα που άλλοτε θεωρούνταν πολύ απλά. Το free downloading είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά και καλό υπό διαφορετικές οπτικές, το οποίο δίνει την εύκολη δυνατότητα στον ακροατή να ακούσει την κάθε μουσική δημιουργία, αλλά και στον κάθε μουσικό να ακουστεί. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός οτι προκαλεί ζημιά στις εταιρίες παραγωγής, και σε άλλους μουσικούς παράγοντες.

Απ’όσο γνωρίζουμε βρίσκεστε σε διαδικασία ηχογράφησης. Θέλετε να μας μιλήσετε για την επερχόμενη αυτή κυκλοφορία σας;
Ναι ξεκινήσαμε όντως ηχογραφήσεις για δυο single κομμάτια, αλλά λόγω διαφόρων λόγων είτε οικονομικών είτε εσωτερικών της μπάντας, οι ηχογραφήσεις θα αργήσουν. Θα γίνει σχετική ανακοίνωση απο την μπάντα περί των νέων για την ηχογραφηση απο τη σελίδα μας του facebook, και πιθανότατα και απο τα ίδια μέλη της μπάντας στις σελίδες μας.

Radagast
Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Απο τα live shows μας μπορώ να πω οτι το προτελευταίο στην Death Disco ήταν το καλύτερο για μας και για το κοινό που μας παρακολουθούσε. Δώσαμε όλη την θετική μας ενέργεια και παίξαμε τα κομμάτια μας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαμε, ενώ η δουλειά μας άρεσε πολύ στο κοινό και δεν παρέλειψαν να μας το δείξουν!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Στο μέλλον ευελπιστούμε να κλείσουμε lives με μπάντες του δικού μας μουσικού ιδιώματος αλλά και να κάνουμε κάποια στιγμή και ένα tour σε πόλεις της Ελλάδας. Σύντομα και επίσημες ηχογραφήσεις, και κάποια στιγμή και δίσκος.

Ευχαριστούμε πολύ παιδιά.Το κλείσιμο είναι δικό σας
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το BBR webzine που μας έδωσε την δυνατότητα για αυτήν την συνέντευξη, να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας έχουν στηρίξει στην προσπάθειά μας, και τον κάθε αναγνώστη που θα διαβάσει αυτή την συνέντευξη.
Rock on, και Enter Opiumtopia.Radagast lineup:

Limperis Stratikis - Guitars/Vocals
Alexander Danazoglou - Guitars/Vocals 
George Stamkos - Bass 
Guitars Bill Mitafidis - Drums

web:


Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: