About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SKELTERS στο bbr InQuiry

Με αφορμή το επερχόμενο νέο άλμπουμ των Skelters με τίτλο "Revive", ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του ελληνικού rock συγκροτήματος, Άγγελος Χαραβιτσίδης, μιλά στο bbr InQuiry. Διαβάστε τα πάντα για τους Skelters, το "Revive" και μάθετε τα σχέδια της μπάντας, στην συνέντευξη που ακολουθεί.
Οι SKELTERS στο bbr InQuiry

Με αφορμή το επερχόμενο νέο άλμπουμ των Skelters με τίτλο "Revive", ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του ελληνικού rock συγκροτήματος, Άγγελος Χαραβιτσίδης, μιλά στο bbr InQuiry. Διαβάστε τα πάντα για τους Skelters, το "Revive" και μάθετε τα σχέδια της μπάντας, στην συνέντευξη που ακολουθεί.


The Skelters
Πως δημιουργήθηκαν οι Skelters;
Οι Skelters δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1996 όταν ο Daniel (που πήγαινε τότε ακόμη δημοτικό) απέκτησε το πρώτο του drum set δώρο των γονιών μας. Από τότε και ύστερα αρχίσαμε να παίζουμε μαζί στο υπόγειο του σπιτιού μας , εγώ κιθάρα και φωνή και αυτός drums και φωνητικά, το όραμα μου ήταν να γίνουμε οι BEATLES! Κάναμε αρκετά covers , το 1998 κάναμε την πρώτη live εμφάνιση μας στο δημοτικό σχολείο που πήγαινε ο Daniel και το 1999 κάναμε και τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις στην εκπομπή Jammin της ΕΡΤ3.

Πως προέκυψε το όνομα; 
Ήταν το 2001, σκεφτόμασταν με τον Daniel να βρούμε ένα καλό όνομα που να μην το έχει άλλο συγκρότημα και ταυτόχρονα να είναι και catchy! Έτσι του ήρθε η ιδέα να ονομαστούμε Skelters από το τραγούδι των Beatles “Helter – Skelter” .

Ποιες είναι οι επιρροές σας; 
Οι βασικές επιρροές μας είναι οι Beatles , ο John Lennon, o Paul McCartney, o George Harrison, οι U2, oι Queen, μετά οι Rolling Stones ,ο Elvis Presley κυρίως για την σκηνική του παρουσία, ο Bruce Springsteen, οι Oasis. Οι Zeppelin και ο Little Richard ειδικότερα στο album μας Explain To Me είναι εμφανείς οι επιρροές μας από εκεί, ο Tom Petty, ο Bob Dylan, ο David Bowie, οι μουσικές από τις δεκαετίες των ‘50s, ‘60s, ‘80s, blues, rock ‘n roll.

The Skelters
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;  Με μια λέξη, Rock! Η έμπνευση έρχεται από το οτιδήποτε, από έναν έρωτα, από ένα άλλο τραγούδι που άκουσες, από αυτά που βιώνεις στην δική σου ζωή. Έχουμε γράψει τραγούδια για την Αγάπη, για έρωτες αλλά και τραγούδια όπως το "Corruption"  που οι στίχοι “μιλάνε”για την διαφθορά που υφίσταται στα πάντα, αλλά και κομμάτια όπως τo “Nothing At All” που είναι εναντίον του “συστήματος”, ουσιαστικά σε αυτό το κομμάτι λέμε “φίλε μην τα παρατάς, κάνε τον αγώνα σου, τα λεφτά δεν είναι το παν στην ζωή” και το "Win This Fight" που έχει πάνω κάτω τον ίδιο επαναστατικό λόγο, και τα δύο αυτά κομμάτια βρίσκονται στο νέο μας album.

The Skelters
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει; 
Πολλά τραγούδια και πολλά album, σίγουρα το White Album των Beatles είναι ένα από τα αγαπημένα μας.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Skelters, Rolling Stones, U2, Tom Petty, Β.B. King, Radiohead, Kings Of Leon.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου; 
Οι Queen γιατί συνέχισαν να κάνουν εμφανίσεις με άλλους τραγουδιστές ενώ Queen χωρίς Freddie δεν υπάρχουν.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε. 
Σίγουρα πρώτος είναι Paul McCartney δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν μουσικό το να συνεργαστεί με τον Paul, μετά οι U2, οι Rolling Stones, ο Springsteen, o Tom Petty.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή; 
Τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια, ειδικότερα στην Ελληνική σκηνή. Θυμάμαι όταν ξεκινούσαμε πριν 16 χρόνια μας έλεγαν με αγγλικό στίχο και ροκ μουσική δεν θα κάνετε τίποτα, στην πορεία αυτό άλλαξε έλεγαν με ροκ δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, υπήρχαν τότε οι λεγόμενες αγγλόφωνες “pop” μπάντες εκείνη την περίοδο που είχαν μεγάλη προώθηση από τις μεγάλες τότε ελληνικές εταιρείες, εμάς μας θεωρούσαν hard και πολύ σκληρούς για το ελληνικό κοινό, πλέον τα τελευταία 5 χρόνια βλέπεις ότι κυριαρχούν μπάντες με πιο heavy ήχο. Οπότε τα πάντα ρέει! 

The Skelters - revive
Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading; Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Μάλλον δεν βοηθάει την μπάντα διότι από κάπου θα πρέπει και ο καλλιτέχνης να πληρώνεται πέρα από τις live εμφανίσεις. Από την άλλη είναι αυτός ένας τρόπος για να διαφημίζεται η μπάντα και να αποκτάει περισσότερους fans. 

Σε λίγο καιρό αναμένεται η δεύτερη full length κυκλοφορία σας, με τίτλο «Revive».  Θα μας πείτε λίγα λόγια για το άλμπουμ; 
Το “Revive” είναι κομμάτια που συνθέσαμε την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2015. Τέλη Νοεμβρίου του 2015 μπήκαμε στο studio για τις ηχογραφήσεις του album έχοντας σαν δείγμα τα demos που κάναμε στο σπίτι μου. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Valve Studio στην Θεσσαλονίκη από τον Στράτο Καραγιαννίδη, οι φωνές στο “Stay With Me Tonight” και “Nothing At All” ηχογραφήθηκαν στο Mix στούντιο από τον Φώτη Δεμερτζή. Η μίξη έγινε από τον Στράτο Καραγιαννίδη με την καθοδήγηση μου, μας πήρε αρκετές ώρες ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο που να πω ότι είμαστε καλά. Το artwork είναι του Χρήστου Καριέτη. Πιστεύω ότι θα αρέσουν τα περισσότερα κομμάτια του album στον κόσμο και καλό θα είναι να τα ακούσεις όλα όταν θα κυκλοφορήσουν σε spotify, itunes κτλ. και όχι μόνο 1-2 και τέλος. Θα ακολουθήσουν στο μέλλον και προωθητικά video clips για κάποια από τα κομμάτια του δίσκου.

The Skelters
Έχοντας πολλές συναυλίες στο ενεργητικό σας, ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία; Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας; 
Είναι τόσες πολλές που δύσκολα διαλέγεις μόνο μία, σίγουρα όμως η εμφάνιση μας σαν opening band στους ZZ TOP το 2009 μας έχει χαραχτεί, δεν είναι λίγο πράμα να βλέπεις 10 χιλιάδες κόσμου να ζητωκραυγάζει για σένα. Είμαστε live μπάντα και έτσι καθιερωθήκαμε, αυτό μας δίνει ενέργεια , πάντα παίζαμε και θα παίζουμε όσο μπορούμε, θα ήθελα πολύ να φτάσουμε στην ηλικία των Stones και του McCartney και να παίζουμε ακόμη. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με χώρους για να ακολουθήσει κάποια περιοδεία για την προώθηση του Revive, το σίγουρο είναι ότι θα εμφανιστούμε σε χώρο της Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες εμφανίσεις. Θα ανακοινωθούν όλα από τα sites μας όταν κλείσουν οι ημερομηνίες.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. 
Και εγώ για την συνέντευξη! Peace, love and Rock ‘n Roll!
The Skelters are: 

Angel - Vocals, Guitars, Piano, Keyboards
Daniel - Drums, Percussion, Backing Vocals 
Stavros - Guitars, Backing Vocals
Teo - Bass 

web:
                                                   https://twitter.com/TheSkelters                                                       

Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: