About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 12 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα φεύγει απο την ζωή ο Dickie Peterson των Blue Cheer. Γενέθλια για τους Rick Parfitt (Status Quo), Gonzo Sandoval (Armored Saint) και Jeff Keith (Tesla). Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το "The Light At The End Of The World", οι Gorgoroth το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Pentagram" και οι Cult το "The Cult"
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 12 Οκτωβρίου
Σαν σήμερα φεύγει απο την ζωή ο Dickie Peterson των Blue Cheer. Γενέθλια για τους Rick Parfitt (Status Quo), Gonzo Sandoval (Armored Saint) και Jeff Keith (Tesla). Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το "The Light At The End Of The World", οι Gorgoroth το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Pentagram" και οι Cult το "The Cult".12/10/1948


Rick Parfitt

Γεννιέται στο Woking της Αγγλίας ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Status QuoRick Parfitt (Richard John Parfitt).

Ξεκίνησε τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα σε μια pub του Λονδίνου, Εκεί θα προσεγγίσει τον πατέρα του ένας ατζέντης και θα του προτείνει να εργαστεί ο Parfitt ως μουσικός σε ένα camping. Εκεί θα ενταχθεί στο συγκρότημα The Harrison Twins που αποτελούταν απο τις Jean και Gloria Harrison προκειμένου να σχηματίσουν ένα cabaret trio ο οποίο ονόμασαν The Highlights. Την επόμενη σεζόν, ο μάνατζερ Joe Cohen θα προτείνει στην μπάντα να παίξει σε ένα camping στην πόλη Minehead και εκεί ο Parfitt  θα γνωριστεί με τον Francis Rossi ο οποίος έπαιζε εκείνη την περίοδο μαζί με τους Alan Lancaster και John Coghlan σε ένα συγκρότημα ονόματι The Spectres.

Λίγο αργότερα οι The Spectres  θα μετονομαστούν σε Traffic Jam και ο μάνατζερ της μπάντας, Pat Barlow, θα προτείνει στον Parfitt να γίνει μέλος του συγκροτήματος μιας και αναζητούσαν έναν δεύτερο τραγουδιστή.

Το 1967 οι Traffic Jam άλλαξαν το όνομά τους σε The Status Quo και κάπως έτσι θα ξεκινήσει η σχεδόν 50 χρόνων καριέρα του Parfitt με την θρυλική μπάντα.12/10/1958


Jeff Keith

Γεννιέται στο Texarkana του Arkansas των ΗΠΑ ο τραγουδιστής των TeslaJeff Keith (Jeffrey Lynn Keith).

Το 1984 ο Keith, μαζί με τον drummer Troy Luccketta και τον κιθαρίστα Tommy Skeoch, εντάχθηκε στην μπάντα που είχαν οι Brian Wheat και Frank Hannon, City Kidd.  Δυο χρόνια αργότερα οι City Kidd θα μετονομαστούν σε Tesla.

Το 1996 η μπάντα θα διαλυθεί γα να ακολουθήσει επανένωση τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2000, αλλά το 2006 ο Tommy Skeoch θα αποχωρήσει λόγω κατάχρησης ουσιών για να αντικατασταθεί απο τον Dave Rude.12/10/1963


Gonzo Sandoval

Γεννιέται ο drummer και συνιδρυτής των Armored SaintGonzo Sandoval.

Ο Gonzo Sandoval μαζί με τον αδελφό του Phil Sandoval και τον κιθαρίστα David Prichard θα σχηματίσουν τους Armored Saint, ενώ ήταν ακόμα στο γυμνάσιο. Αργότερα στην μπάντα θα ενταχθούν οι επίσης  συμμαθητής του Sandoval, John Bush στα φωνητικά και Joey Vera στο μπάσο.

Ο Sandoval εμπνεύστηκε το όνομα της μπάντας όταν παρακολούθησε υπο την επήρεια ναρκωτικών την ταινία Excalibur σε έναν κινηματογράφο στο Monterey Park. Το 1984 μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Delirious Nomad" ο Phil Sandoval θα αποχωρήσει και τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη θα ηχογραφήσουν το τρίτο album της μπάντας "Raising Fear".

Το 1988 η μπάντα θα εντάξει στην σύνθεσή της τον κιθαρίστα Jeff Duncan ο οποίος παραμένει στους Armored Saint εως και σήμερα. Δυο χρόνια αργότερα και ενώ το συγκρότημα ηχογραφούσε το επόμενο album της, ο David Prichard θα διαγνωστεί με λευχαιμία και θα ηττηθεί απο την ασθένεια.

Οι Armored Saint θα κάνουν μια σύντομη παύση και στη συνέχεια θα επιστρέψει ο Phil Sandoval για να αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Prichard. Το 1992 θα προταθεί στον John Bush να ενταχθεί στους Anthrax και ο τραγουδιστής θεωρώντας αβέβαιο το μέλλον των Armored Saint, θα δεχθεί την πρόταση. Μετά την αποχώρηση του Bush τα εναπομείναντα μέλη αρνήθηκαν να συνεχίσουν και η μπάντα θα διαλυθεί επισήμως.

Το 1999 ενώ οι Anthrax ήταν στον πάγο για μεγάλο διάστημα, οι Bush και Vera αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιήσουν τους Armored Saint κι έτσι η μπάντα επανενωθεί και θα παραμείνει ενεργή μέχρι και σήμερα.
12/10/1994


The Cult - The Cult

Κυκλοφορεί το ομώνυμο έκτο album των The Cult12/10/1994Gorgoroth - Pentagram

Οι Gorgoroth κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Pentagram". Είναι το μοναδικό άλμπουμ των Νορβηγών black metallers με τους Samoth στο μπάσο και Goat Pervertor στα ντραμς.12/10/1999


My Dying Bride - The Light At The End Of The World

Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το έκτο τους album με τίτλο "The Light At The End Of The World". 
12/10/2009Dickie Peterson

Φεύγει απο τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μαχόμενος με την επάρατη νόσο, ο μπασίστας και τραγουδιστής των Blue Cheer, Dickie Peterson (Richard Allan Peterson).

 Ο Peterson προερχόταν απο μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του έπαιζε τρομπόνι και η μητέρα του πιάνο και ξεκίνησε να παίζει μπάσο απο τα δεκατρία του. Οι γονείς ου πέθαναν οταν ήταν ο Peterson ήταν μικρός με αποτέλεσμα να μεγαλώσει αυτός και ο αδελφός του μαζί με με θείους του σε μια φάρμα στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.

Σημαντική επιρροή για τον Peterson αναφέρεται ο Otis Redding, ενώ ο ίδιος αργότερα θα δηλώσει πως η δια βίου μουσική του επιρροή υπήρξε ο αδελφός του Jerre Peterson.  Ο αδελφός του ήταν ένας απο τους βασικούς κιθαρίστες των Blue Cheer (ο άλλος ήταν ο Leigh Stephens) και έπαιξε με διάφορες συνθέσεις της μπάντας τα τελευταία χρόνια.

Ο Peterson πέρασε δύο δεκαετίες στην Γερμανία παίζοντας για τους Blue Cheer και άλλες μπάντες. Τις χρονιές 1998 και 1999 έπαιζε στους Hank Davison Band καθώς και με τον Hank Davison σαν ακουστικό ντουέτο με το όνομα Dos Hombres. Το 2001 και το 2002, έπαιζε σε ένα συγκρότημα που είχε σχηματίσει που αποτελούταν απο τον πρώην κιθαρίστα των Blue Cheer, Tony Rainier και τον αδελφό του Jerre Peterson, τους Mother Ocean.

Οι Blue Cheer υπήρξαν μεγάλη επιρροή για πολλά συγκροτήματα μιας και υπήρξαν πρωτοπόροι σε διάφορα μουσικά είδη. Ο Peterson θεωρούσε οτι η μπάντα δεν άνηκε σε κάποιο συγκεκριμένο είδος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος εξακολουθεί να λέει οτι είμαστε heavy metal μπάντα ή grunge ή punk κτλ. Η αλήθεια είναι οτι είμαστε ένα δυναμικό τρίο και παίζουμε blues, και αυτό είναι rock ‘n roll."Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: