About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι FALSE CODA στο bbr InQuiry

Οι FALSE CODA στο bbr InQuiry: "Γενικά, όπως δεν θέλουμε ταμπέλες, δεν βάζουμε και ταμπέλες. Η μουσική είναι μουσική και η ποιότητα μπορεί να κρύβεται σε κάθε είδος."
Οι FALSE CODA στο bbr InQuiry
"Γενικά, όπως δεν θέλουμε ταμπέλες, δεν βάζουμε και ταμπέλες. Η μουσική είναι μουσική και η ποιότητα μπορεί να κρύβεται σε κάθε είδος."

Οι Αθηναίοι progressive metallers False Coda με αφορμή την κυκλοφορία του εξαιρετικού δεύτερου άλμπουμ τους "Secrets and Sins" μιλούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Αντρέας Μήλιος και Στέφανος Ζαφειρόπουλος στην καθιερωμένη μας ...ανάκριση!Πώς δημιουργήθηκαν οι False Coda;
Αντρέας:  Εγώ και ο αδερφός μου (Βασίλης-κιθάρα) παίζουμε μαζί μουσική απο τα παιδικά μας χρόνια οπότε θα μπορούσα να πώ πως ανέκαθεν υπήρχε μια συγκεκριμένη μορφή των False Coda, αν και κατά περιόδους άλλαζε το μουσικό ύφος καθώς και τα μέλη που μας περιέβαλαν. Ουσιαστικά όμως νομίζω πως το 2009 κατασταλλάξαμε στο ύφος μας αλλά και το τι θέλουμε να πετύχουμε με την μουσική μας.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Αντρέας: Η λέξη Coda αναφέρεται σε μια μουσική ορολογία που έχει να κάνει με το τέλος ενός μουσικού έργου. Το “False” μπροστά θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ένα τέλος που δεν έρχεται ποτέ.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Στέφανος: Αποτελούμαστε από 5 μέλη οπότε, όπως καταλαβαίνεις, από 5 διαφορετικά μουσικά background. Και αυτό είναι ακριβώς που αγαπάμε. Ο καθένας έχει να δώσει κάτι δικό του σε κάθε κομμάτι επειδή έχει και διαφορετικά ερεθίσματα. Έτσι, οι επιρροές μπορώ πολύ απλά να σου πω ότι κυμαίνονται από Bach μέχρι Pantera, και από Tool μέχρι Michael Jackson. Από εκεί και πέρα, βρισκόμενοι σε έναν συγκεκριμένο χώρο, φυσικά θαυμάζουμε συγκροτήματα όπως οι Dream Theater, οι Symphony X, οι Pain of Salvation, οι Opeth, κ.λ.π.

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Στέφανος: Νομίζω η καλύτερη περιγραφή για τη μουσική μας είναι μελωδικό progressive metal. Η έμπνευση μπορεί να έρθει πραγματικά από οτιδήποτε. Από ένα κοινωνικό φαινόμενο, μια ψυχολογική πτώση, μία σκοτεινή μέρα, μέχρι και έναν πίνακα ζωγραφικής ή μία ταινία. Γενικά νομίζω όταν έχεις το μυαλό σου ανοιχτό οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για μουσική και για στίχους. Οι στίχοι του δεύτερου album καλύπτουν κυρίως τον άνθρωπο σαν κοινωνική οντότητα. Οι ηθικές διακυμάνσεις, η ανάγκη για εξέλιξη, η συνειδητοποίηση των μύθων της ιστορίας, ο ίδιος ο θάνατος σαν φυσιολογικό φαινόμενο είναι οι κύριες πηγές στίχων του Secrets and Sins.

False Coda
Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Στέφανος: Πολλά. Πάρα πολλά! Δεν νομίζω ότι μπορούμε να απομονώσουμε ένα ή δύο ή και χίλια μη σου πω. Ένας δίσκος που θα ήθελα πολύ να έχω γράψει είναι το Perfect Element των Pain of Salvation και τραγούδι το Rediscovery των Symphony X.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Στέφανος: Στην κυριολεξία ό,τι ακούγεται. Rush, Metallica, Riverside, Fates Warning, Leprous, Death, Poem, μέχρι και πιο Alternative Rock ή και κάποια αξιόλογα (κατά τη γνώμη μου πάντα) πιο pop κομμάτια και συγκροτήματα. Γενικά, όπως δεν θέλουμε ταμπέλες, δεν βάζουμε και ταμπέλες. Η μουσική είναι μουσική και η ποιότητα μπορεί να κρύβεται σε κάθε είδος.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Στέφανος: Μακάρι να ήταν μόνο ένα. Ξέρεις, είναι δύσκολο να αποδώσεις κάπου την απογοήτευση. Για παράδειγμα ενώ θαυμάζω και ακούω πολύ τους Pain Of Salvation δεν μου άρεσαν καθόλου τα Road Salt. Αυτό όμως είναι μάλλον δικό μου θέμα κι όχι δικό τους λάθος που άλλαξαν προσανατολισμό και λογικά προσλαμβάνουσες, για να καταλήξουν σε αυτούς τους δίσκους. Αντίστοιχα μπορώ να πω ότι έχω απογοητευτεί από τους Symphony X, γιατί μάλλον έχουν χάσει τα βασικά συστατικά του ονόματός τους, γυρνώντας σε πιο Nuclear Blast λογικές. Και πάλι όμως, αυτό είναι δικό μου θέμα.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Αντρέας: Άμα στο πούμε θα χαλάσουμε την έκπληξη! Πάντως είναι τόσο ευρύ το φάσμα των ακουσμάτων μας που δεν θα αισθανόμασταν άβολα οποιαδήποτε και αν ήταν η επιλογή.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Στέφανος: Νομίζω πρέπει να χωρίσω την απάντηση σε δύο μέρη: 1. Από την άποψη της έμπνευσης, της παρουσίας, της δημιουργίας, των ιδεών, των παιχτών και της μουσικής, η ελληνική σκηνή ανεβαίνει και ανεβαίνει και ευτυχώς δεν φαίνεται ταβάνι. Πολλές και καλές καινούργιες μπάντες εμφανίζονται συνεχώς και εκπλήσσουν ευχάριστα, τουλάχιστον εμένα. 2. Από την άποψη της νοοτροπίας του υπόλοιπου κόσμου, νομίζω ότι είμαστε και πάλι καλύτερα απ’ ό,τι κάποτε αλλά εδώ υπάρχουν τρελά περιθώρια βελτίωσης. Ακόμη δηλαδή δεν έχει πεθάνει η ρετσινιά: «ε, πόσο καλή μπορεί να είναι μια ελληνική μπάντα αν τη συγκρίνεις με το εξωτερικό»; Εύχομαι ότι κι αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί στα μάτια του κόσμου και μάλιστα σύντομα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Αντρέας: Προσωπικά θεωρώ πως μια μπάντα όπως την δική μας την βοηθά καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μας μάθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Ίσως οι μεγαλύτερες μπάντες που ζήσανε άλλες εποχές χάνουν χρήματα απο το free downloading αλλά πλέον και αυτές έχουν συμβιβαστεί με την νέα εποχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία αλλάζουν τόσο γρήγορα και δραστικά που κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ποιο είναι το μέλλον της.

False Coda - Secrets and Sins
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το δεύτερό σας album με τίτλο «Secrets and Sins» στο οποίο παρουσιάζετε τον νέο σας τραγουδιστή Στέφανο Ζαφειρόπουλο. Μιλήστε μας για αυτό.
Αντρέας: To "Secrets and Sins" αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς πρώτα απ'όλα επειδή, όπως είπες, παρουσιάζουμε τον καινούργιο μας τραγουδιστή Στέφανο Ζαφειρόπουλο που θεωρώ πως ανέβασε την μπάντα επίπεδο, και δεύτερον δουλέψαμε τόσο σκληρά σε όλους τους τομείς που είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Prism studios και Soundgarden studios στην Αθήνα ενώ η μίξη και το mastering έγιναν απο τον Λάμπρο Κριτσιμά.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον κιθαρίστα των Arch Enemy (και πρώην Nevermore) Jeff Loomis;
Αντρέας: Ο Βασίλης (κιθάρα) είχε την τύχη να γνωριστεί με τον Jeff και να κρατήσει επαφή μαζί του. Μόλις ήρθε η ώρα και γράψαμε το τραγούδι “Monolith” νομίζω όλοι μας θεωρήσαμε πως στο συγκεκριμένο σημείο του τραγουδιού θα ταίριαζε “γάντι” ένα σόλο απο τον Loomis. Έτσι λοιπόν τον ρωτήσαμε και ήταν τόσο καλός μαζί μας που συμφώνησε αμέσως.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης του νέου άλμπουμ;
Στέφανος: Φυσικά και είμαστε σε πυρετώδη προετοιμασία για τα live που έρχονται. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αλλά έχουμε πολλά στα σκαριά οπότε δεσμευόμαστε ότι θα είναι αρκετά. Πάντως, ειδικά στο θέμα live, δεν πιστεύουμε στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα. Δεν θα κάνουμε ποτέ ένα live απλά για να το κάνουμε. Θα το επιλέξουμε από τον χώρο, τον ήχο, την ημέρα, τους υπόλοιπους (αν υπάρχουν) συμμετέχοντες, κ.λ.π. Σύντομα, θα έχουμε νέα για το επόμενο live και πιθανά τη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον καθώς και για τις ερωτήσεις. Ελπίζουμε να τα πούμε απο κοντά σε κάποιο live. Καλή συνέχεια στο bbr!

False Coda are:

Vocals - Stefanos Zafeiropoulos
Guitars - Bill Milios
Drums - Andrew Milios
Bass - Nick Pogkas
Keyboars - Lefteris Kapetanios


Find False Coda below:Share
Banner

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: