About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι KEMEROV στο bbr InQuiry

Οι KEMEROV στο bbr InQuiry: "Πατάμε πάνω στις μουσικές μας βάσεις, αλλά μας ενδιαφέρει ό,τι κάνουμε να κουβαλάει τη δική μας ταυτότητα, κάτι που νομίζω πως το έχουμε καταφέρει αρκετά ως τώρα."
Οι KEMEROV στο bbr InQuiry
"Πατάμε πάνω στις μουσικές μας βάσεις, αλλά μας ενδιαφέρει ό,τι κάνουμε να κουβαλάει τη δική μας ταυτότητα, κάτι που νομίζω πως το έχουμε καταφέρει αρκετά ως τώρα."

Οι Kemerov με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ "FMKD", απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε παρακάτω την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη των Σερραίων death 'n' rolllers!
Πως δημιουργήθηκαν οι Kemerov;
Οι Kemerov δημιουργήθηκαν το 2013 στις Σέρρες από εμένα (Ματθαίος - φωνή) και τον Γιώργο (κιθάρα), που θέλαμε, βάσει των ακουσμάτων μας, να συνδυάσουμε την τραχύτητα του death metal με τη rock 'n' roll νοοτροπία, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα και άλλα φαινομενικά άσχετα ακούσματα, όπως πχ hardcore punk, doom metal κλπ. Παλεύοντας για δυο χρόνια να πλαισιώσουμε τη μπάντα με σταθερή σύνθεση, τελικά το 2015 προσχώρησαν στη μπάντα ο Τάσος (τύμπανα) και ο Σπύρος (μπάσο). Αυτή είναι και η σημερινή σύνθεση με την οποία η μπάντα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ΕΡ το 2015 και το ντεμπούτο άλμπουμ "FMKD" τον Ιανουάριο του 2017, πραγματοποιώντας  στο μεταξύ πολλές ζωντανές εμφανίσεις, πολλές από αυτές δίπλα σε θρύλους όπως Sodom, Rotting Christ, Septicflesh και Jucifer.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα δεν έχει κάποιο κρυφό ή ιδιαίτερο νόημα. Kemerov είναι το όνομα μιας Ρωσικής πόλης στο Σιβηρικό διαμέρισμα στην περιοχή της οποίας κάποιος βρίσκει κάτι τεράστιους βράχους τον έναν πάνω στον άλλο και για τους οποίους ο θρύλος λέει ότι τους τοποθέτησαν έτσι κάποιοι γίγαντες. Μας άρεσε ηχητικά και το υιοθετήσαμε.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Όπως αναφέραμε ήδη, οι επιρροές είναι πολλαπλές, ακόμη και ετερόκλητες. Θέλαμε γενικά να ενσωματώσουμε όλα μας τα ακούσματα τα οποία ποικίλλουν - από death metal σε garage punk, και από κλασικό metal σε doom metal. Μιλώντας με ονόματα, το αρχικό όραμα της μπάντας μπορούμε να πούμε ότι συνοψίζεται στο τρίπτυχο Entombed/Turbonegro/Cathedral.

Kemerov - FMKD
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Αν πρέπει να επιλέξουμε έναν όρο, το "death 'n' roll" πιστεύω ότι συνοψίζει τον ήχο μας όσο το δυνατό ακριβέστερα. Οι στίχοι καταπιάνονται κατά κύρια βάση με κοινωνικοπολιτικά και υπαρξιακά θέματα. Ο παραλογισμός του πολιτικού συστήματος και της οργανωμένης θρησκείας και η επίδραση όλων αυτών στο ανθρώπινο μυαλό. Η έμπνευση σαφώς και είναι η καθημερινότητα, ειδικά στη χώρα μας. Θα λέγαμε ότι η ελληνική πραγματικότητα είναι υπεραρκετή για άντληση θεματολογίας τέτοιου τύπου.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Είναι μια παράξενη ερώτηση γιατί ειλικρινά δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο. Λατρεύουμε πολλά κλασικά πράγματα ο καθένας από τη σκοπιά του καθώς τα ακούσματά μας ποικίλλουν σημαντικά. Πατάμε πάνω στις μουσικές μας βάσεις, αλλά μας ενδιαφέρει ό,τι κάνουμε να κουβαλάει τη δική μας ταυτότητα, κάτι που νομίζω πως το έχουμε καταφέρει αρκετά ως τώρα.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Θα μιλήσω για τον εαυτό μας καθώς, όπως προανέφερα, τα ακούσματα μέσα στη μπάντα είναι πολυποίκιλα. Προσωπικά λοιπόν, τον τελευταίο καιρό λιώνω το καινούριο album “Hypnosophy” των συμπατριωτών μας Aenaon το οποίο είναι πραγματικά ασύλληπτα υπέροχο. Από κει και πέρα, φανταστικό είναι το ντεμπούτο album της Σοφίας Σαρρή “Euphoria”. Άλλοι δίσκοι που μονοπωλούν αυτή την εποχή το στερεοφωνικό μου: Krause – “2am Thoughts”, The Men – “Devil Music”, Reveal – “Flystrips”.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Οι Entombed, γιατί αποδεκατίστηκαν χρόνο με το χρόνο και μου λείπουν χαχαχα. Άλλες κάποτε μεγάλες μου αγάπες που νιώθω ότι δεν το έχουν πια και μου έρχονται τώρα στο μυαλό, είναι οι Amorphis, οι Katatonia και οι Anathema. Νιώθω ότι, παρά το ότι κάποτε έπινα νερό στο όνομά τους, οι μουσικές τους απλά δε με αφορούν πια.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Παίρνοντας το τρίπτυχο το οποίο ανέφερα ως κύριες επιρροές μας, θα θέλαμε πολύ να παίξουμε με τους Turbonegro αν/όταν ξανάρθουν στη χώρα μας! Θα ήταν η εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής. Σε πιο ρεαλιστικό τόνο, δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο όνομα πάνω σε αυτό το θέμα. Εμείς κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μας εκφράζει, και ποιος ξέρει τι και ποιος θα βρεθεί στο δρόμο μας. Είμαστε γενικώς ανοιχτοί σχεδόν στα πάντα.

Kemerov
Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατι;
Έχουμε ήδη ψιλοσυζητήσει με τον Γιώργο να διασκευάσουμε κάποια στιγμή κάτι από Type O Negative οι οποίοι αποτελούν μεγάλη μας αγάπη και κινούνταν σε εντελώς δικό τους ύφος (κοινώς δεν έμοιαζαν ποτέ με τίποτα άλλο). Το επεξεργαζόμαστε, αν και δεν έχουμε ακόμη καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή περιέχει πραγματικά διαμάντια, και μάλιστα ευρισκόμενοι σε μια χώρα η οποία προσφέρει μηδέν υποστήριξη σχετικά. Σε πείσμα αυτού, βλέπω λοιπόν εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα να βγαίνουν κατά κόρον μπάντες οι οποίες κουβαλούν αυθεντικό μουσικό χαρακτήρα και δεν αναμασούν χιλιοδοκιμασμένες μουσικές συνταγές. Αυτό, σε συνάρτηση με την DIY νοοτροπία που επικρατεί πια λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, καταστεί την ελληνική underground σκηνή έναν ζωντανό οργανισμό με απύθμενο ενδιαφέρον.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Το free downloading κατά τη γνώμη μου μόνο να βοηθήσει μπορεί μια νέα μπάντα. Τα πάντα είναι πια ελεύθερα στο διαδίκτυο, θα ήταν άτοπο κάποιος να μη διαθέτει τη μουσική του online, αν θέλει η μπάντα του να αποκτήσει φήμη πάντα. Το θέμα από κει και πέρα επαφίεται στους οπαδούς και στο πόσο θέλουν να επενδύσουν οικονομικά στην υποστήριξη μιας καινούριας μπάντας. Αν κάποιος θέλει απλά να ακούσει ένα album τζάμπα, θα το καταφέρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν κάποιος επιθυμεί να στηρίξει, θα το κάνει άσχετα με το αν έχει κατεβάσει το album τζάμπα ή όχι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «FMKD » Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Το “FMKD” κυκλοφόρησε στις 31/1/2017 από τη Vault Relics. Περιέχει 11 κομμάτια και θεωρούμε ότι αποτελεί μια απολύτως πλήρη δουλειά από μέρους μας, καθώς περιλαμβάνει όλες τις μουσικές τάσεις που επικρατούν μέσα στη μπάντα. Ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 2016 και η παραγωγή/μίξη έγινε από τον Εμμανουήλ Τσελεπή ο οποίος, με βάση τις δυνατότητες της μπάντας αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι πέτυχε ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Το εξώφυλλο επίσης αποτελεί ένα αυθεντικό αριστουργηματικό έργο του φίλου κομίστα Αποστόλη Ιωάννου, το οποίο τελειοποιήθηκε γραφιστικά από τον επίσης φίλο Νίκο Τσιώλη.

Kemerov album presentation
Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Στις 3 Φεβρουαρίου παίξαμε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Sodom και ήταν πραγματικά μια φανταστική εμπειρία. Υπάρχουν κι άλλες ημερομηνίες προς συζήτηση και σχεδιασμό, και μια σίγουρη είναι η 3η Μαρτίου 2017 στη βάση μας στις Σέρρες, οπότε και θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά επίσημα το “FMKD” στην ολότητά του.

Πείτε μας λίγο για τις εμπειρίες που έχετε αποκομίσει έχοντας μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως Rotting Christ, Septicflesh, Jucifer και πρόσφατα με Sodom. Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο;
Τέτοιες ευκαιρίες για εμφανίσεις πλάι σε ονόματα τέτοιου μεγέθους, πέρα από το δέος που σου προκαλούν, είναι ανεκτίμητα μαθήματα για τη συνέχεια. Έχεις την ευκαιρία να δεις και να καταλάβεις τους λόγους για τους οποίους αυτές οι μπάντες είναι τελικά μεγάλες, τον τρόπο που εργάζονται, τον τρόπο που κινούνται στη σκηνή, τα τεχνικά κόλπα που χρησιμοποιούν, τα πάντα.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.  Ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε κι εμείς! Μπορεί κάποιος να ακούσει το album μας και, αν θέλει, να υποστηρίξει την προσπάθειά μας στο https://kemerov.bandcamp.com/ αλλά και στο http://vaultrelics.bigcartel.com/
Kemerov line-up:

Giorgos Tsapkinis - guitar
Matt Karampalios - voice
Spiros Diamantidis - bass
Tasos Diamantidis - drums


web:
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: