About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Σαν Σήμερα: 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν Σήμερα: 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Σαν σήμερα,6 Απριλίου, γεννιέται η Μαρία "Tristessa" Κολοκούρη (Astarte/Lloth). Γενέθλια επίσης για τους Udo Dirkschneider, Terrance Hobbs (Suffocation) και Martín Méndez (Opeth). 36 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο τον θάνατο του τραγουδιστή και συνιδρυτή των Canned Heat, Robert Ernest. Οι Tool κυκλοφορούν το "Undertow" και οι οι Accept το "Stalingrad"
Σαν Σήμερα: 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Σαν σήμερα,6 Απριλίου, γεννιέται η Μαρία "Tristessa" Κολοκούρη (Astarte/Lloth). Γενέθλια επίσης για τους Udo DirkschneiderTerrance Hobbs (Suffocation) και Martín Méndez (Opeth). 36 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο τον θάνατο του τραγουδιστή και συνιδρυτή των Canned Heat, Robert Ernest. Οι Tool κυκλοφορούν το "Undertow" και οι  οι Accept το "Stalingrad"


06/04/1952Udo Dirkschneider

Γεννιέται στο Wuppertal της Γερμανίας ο Udo Dirkschneider, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Accept και U.D.O

Σε ηλικία 16 ετών σχημάτισε μαζί με τον Wagener τους Band  X, οι οποίοι τρία χρόνια αργότερα θα μετονομαστούν σε Accept.

Το 1987 θα αποχωρήσει απο τους Accept διότι όπως δήλωσε ο ίδιος, η μουσική βιομηχανία επέβαλλε στην επιτυχημένη πλέον μπάντα να γίνουν περισσότερο εμπορικοί και θα σχηματίσει τους U.D.O.

Το 1992 θα ακολουθήσει επανένωση των Accept στην σύνθεση των οποίων θα παραμείνει μέχρι το 1997, θέτοντας παράλληλα τους U.D.O σε παύση για το διάστημα αυτό.

Οι U.D.O παραμένουν ενεργοί μέχρι και σήμερα κυκλοφορώντας 15 στούντιο άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το "Decadent" που κυκλοφόρησε το 2015.
06/04/1960Warren Haynes

Γεννιέται στη Βόρεια Καρολίνα ο κιθαρίστας, στιχουργός, ιδρυτικό μέλος των Gov't Mule, γνωστός απο την μακροχρόνια θητεία του με τους Allman Brothers BandWarren Haynes. 

Σε ηλικία 20 ετών εντάχθηκε στους The David Allan Coe Band ηχογραφώντας και κάνοντας μαζί τους περιοδείες. Το καλοκαίρι του 1985 μαζί με τους Mark Dever, Mickey Hayes και Tommy Irwin, θα σχηματίσουν τους Rich Hippies που θα παίζουν σε διάφορα club στην περιοχή Nashville, ηχογραφώντας κάποια demos προκειμένου να τα προωθήσουν στα club. Η μπάντα δεν θα κρατήσει για πολύ και το 1987, ο Haynes μαζί  με τον Matt Abts και τον Johnny Neel θα σχηματίσουν τους  Dickey Betts Band και θα κυκλοφορήσουν το album "Pattern Disruptive"  (1988).

Το 1989, οι Allman Brothers Band αποφάσισαν να επανενωθούν, με τον Haynes πλέον στην νέα τους σύνθεση.  Το 1994, μαζί με τους Abts και Woody,  o Haynes σχηματίζει τους Gov’t Mule, με τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 2000, επέστρεψε παράλληλα και στους Allman Brothers, που παρέμεινε μέχρι το 2014 που έμεινε ενεργή η μπάντα ενώ απο το 1993 διατηρεί και σόλο καριέρα.

06/04/1970


Terrance Hobbs

Γεννιέται στο Long Island της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας των Suffocation, Terrance Hobbs.

Το 1988 μαζί με τους Doug Cerrito και Mike Smith, μέλη της τοπικής μπάντας Mortuary που εκείνο το διάστημα διαλύθηκε, εντάχθηκε στους Suffocation, ανασχηματίζοντας έτσι το συγκρότημα που ιδρύθηκε απο τον τραγουδιστή του σχήματος Frank Mullen και τους Josh Barohn, Guy Marchais και Todd German.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, οι Suffocation  διαλύθηκαν, αλλά ακολούθησε η επανένωσή τους το 2003 και οι Terrance Hobbs και Frank Mullen αποτελούν τα μοναδικά σταθερά μέλη της μπάντας  μέχρι και σήμερα.
06/04/1977


Μαρία Κολοκούρη

Γεννήθηκε στην Αρεόπολη Λακωνίας συνθέτρια, μπασίστρια και τραγουδίστρια  Μαρία Κολοκούρη, γνωστή ως Tristessa.

Τον Σεπτέμβριο του 1995 η Μαρία θα σχηματίσει τους Lloth οι οποίοι ένα χρόνο αργότερα μετονομάστηκαν  -με διαφορετική σύνθεση- σε Astarte, δημιουργώντας έτσι το πρώτο All Female Black Metal συγκρότημα στην ιστορία του είδους.

Με τους Lloth κυκλοφόρησε το 1997 το mini-lp "Dancing in the Dark Lakes of Evil" και με τους Astarte κυκλοφόρησε αντίστοιχα  πέντε full-length albums.

Το 2013 μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Μαίη αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν ξανά τους Lloth και ξεκίνησαν προετοιμασίες για την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου album. Η προετοιμασία του δίσκου σταμάτησε όταν η Tristessa διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Στις 10 Αυγούστου 2014, η Μαρία έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 37 ετών, ύστερα από πολύμηνη, άνιση, μάχη με την ασθένειά της.

Προς τιμή της μιαs και η ιδία ήθελε το τελευταίο διάστημα να κάνει πολλά πράγματα με τους Lloth, το συγκρότημα επαναδραστηριοποιήθηκε και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη full length κυκλοφορία του με τίτλο "Αθάνατη" που είναι αφιερωμένο στην μνήμη της.06/04/1978


Martín Méndez

Γεννήθηκε στο Montevideo της Ουρουγουάης ο μπασίστας των Opeth, Martín Méndez

Υπήρξε μέλος των Requiem Aeternam, Eternal, Proxima και Vinterkrig. και το 1997 εντάχθηκε στους Opeth στους κόλπους των οποίων παραμένει μέχρι και σήμερα αποτελώντας μετά τον Mikael Åkerfeldt το δεύτερο μακροβιότερο μέλος της μπάντας. 
06/04/1981


Robert Ernest "Bob" Hite

Απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Canned HeatRobert Ernest "Bob" Hite.

Κατα την διάρκεια της συναυλίας των Canned Heat στο Palomino Club στο Βόρειο Χόλιγουντ, ένας οπαδός του προσέφερε μια ουσία. Ο Hite νομίζοντας οτι πρόκειται για κοκαΐνη πήρε ένα καλαμάκι και εισέπνευσε την ουσία μέσα απο την φιάλη που βρισκόταν. Τελικά αποδείχθηκε οτι το μπουκαλάκι περιείχε ηρωίνη και ο Hite κατέρρευσε μελανιασμένος. Μεταφέρθηκε αμέσως με το βανάκι της μπάντας σε ένα κοντινό σπίτι για πρώτες βοήθειες, αλλά τελικά άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Το 1965 ο Bob Hite μαζί με τον Alan Wilson σχημάτισαν μια μπάντα. Πολύ σύντομα στην μπάντα θα ενταχθεί και ο Henry Vestine κι έτσι οι τρεις τους θα αποτελέσουν τον πυρήνα των Canned Heat.
06/04/1993


Tool - Undertow

Οι Tool κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Undertow"06/04/2012


Accept - Stalingrad

Οι Accept κυκλοφορούν το 13ο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Stalingrad"Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: