About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι R FOR RENEGADE στο bbr InQuiry

Οι R FOR RENEGADE στο bbr InQuiry: "Έχουμε λάβει σοβαρά τις κριτικές που δεχθήκαμε από προηγούμενα μας τραγούδια και αυτό μας έχει βοηθήσει αρκετά στο να οργανώσουμε καλύτερα τόσο την διαδικασία της σύνθεσης όσο και της παραγωγής."
Οι R FOR RENEGADE στο bbr InQuiry
"Έχουμε λάβει σοβαρά τις κριτικές που δεχθήκαμε από προηγούμενα μας τραγούδια 
και αυτό μας έχει βοηθήσει αρκετά στο να οργανώσουμε καλύτερα 
τόσο την διαδικασία της σύνθεσης όσο και της παραγωγής."


Οι R For Renegade ετοιμάζουν το νέο τους άλμπουμ και απαντούν στο bbr InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν στην καθιερωμένη μας "ανάκριση" και μάθετε τα πάντα για τους alternative rockers απο την Καστοριά!R For Renegade
Πως δημιουργήθηκαν οι R For Renegade;
Οι R For Renegade δημιουργήθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου του 2014. Προϋπήρχε ήδη ένα μουσικό σχήμα απλά η ανάγκη για μια καινούργια αρχή μας ώθησε στην δημιουργία νέου συγκροτήματος. 

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Ψάχναμε για κάτι πρωτοποριακό. Η λέξη Renegade στα αγγλικά σημαίνει «επαναστάτης». Η δική μας επανάσταση τότε ήταν η έντονη εφηβεία που διανύαμε, εξού και το όνομα του συγκροτήματος. Διαλέξαμε το λογοπαίγνιο R For Renegade λοιπόν για να διαφοροποιούμαστε.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Δεν πρόκειται για ένα και δύο συγκροτήματα. Οι επιρροές μας είναι πάρα πολλές και ανήκουν σε πολλά subgenres της Rock και Metal μουσικής. Αν θα ξεχωρίσαμε κάποιο είδος θα ήταν αυτό της Alternative το οποίο εξάλλου αποτελεί και τον πυρήνα του είδους μας

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας είναι ιδιαίτερα ευέλικτη θα λέγαμε. Μας αρέσουν τόσο τα χαλαρά τραγούδια όπως οι μπαλάντες όσο και τα πιο δυναμικά κομμάτια που τείνουν προς το metal. Προσπαθούμε βέβαια όσο είναι δυνατόν να κρατάμε μια ισορροπία. Το περιεχόμενο των στίχων μας αφορά κυρίως τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι και κυρίως εμείς οι νέοι καθώς πηγή έμπνευσης είναι οι προσωπικές μας εμπειρίες και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Ναι και είναι πολλά! Από άλμπουμ νομίζω συμφωνούμε όλοι στο One X των Three Days Grace και στο Phobia των Breaking Benjamin για να μιλήσουμε για κάτι που βρίσκεται πιο κοντά στο είδος μας.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απ'τα ακουστικά σας; 
Τώρα τελευταία έχουμε ξεφύγει και ψάχνουμε καινούργια ακούσματα και πραγματικά υπάρχει ένα άλμπουμ που παίζει σε repeat και αυτό είναι το You Are We από τους While She Sleeps. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μοντέρνα metal συγκροτήματα. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε πρόσφατα κιόλας!

R For Renegade
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Σίγουρα οι Linkin Park με την αλλαγή του ήχου τους στον τελευταίο δίσκο που πλέον θυμίζουν Pop συγκρότημα και οι Avenged Sevenfold. Από τα πρώτα δείγματα του καινούργιου άλμπουμ οι προσδοκίες μας ήταν πολύ μεγάλες, δυστυχώς όμως το The Stage μας απογοήτευσε λίγο.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Αν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε όποιον επιθυμούσαμε σίγουρα θα διαλέγαμε τον Corey Taylor!

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Πρόκειται για μια καινούργια μόδα που πολλά καινούργια συγκροτήματα ακολουθούν. Ένα συγκρότημα που θα θέλαμε πολύ να διασκευάσουμε είναι οι Twenty One Pilots. Έχουν αρκετά τραγούδια που θα μπορούσαμε να φέρουμε στα μέτρα μας.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Υπάρχει ποικιλία σε ακούσματα και σαφώς και υπάρχουν συγκροτήματα που έχουν πολλά να δώσουν. Δυστυχώς όμως η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα στέκεται εμπόδιο μπροστά στην ανάπτυξη της ερασιτεχνικής ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ποια είναι η γνώμη σας για το free downloading;  Βοηθάει ή όχι μια μπάντα;
Από δική μας εμπειρία μπορούμε να πούμε πως το free downloading είναι ένα καλό μέσο για promotion. Μπορείς να τραβήξεις την προσοχή δίνοντας δωρεάν κάποιο τραγούδι ή κάποιο άλμπουμ αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η μπάντα δεν ενισχύεται οικονομία.

Πρόσφατα πήραμε μια γεύση απο το επερχόμενο άλμπουμ σας, με την κυκλοφορία του νέου σας single/video για το κομμάτι «Reborn». Το κομμάτι αυτό είναι αντιπροσωπευτικό του άλμπουμ; Θα κυμαίνεται στο ίδιο ύφος;
Το «Reborn» είναι το πρώτο κομμάτι που γράψαμε για το επερχόμενο μας άλμπουμ και σίγουρα το αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν ομοιότητες και με τα υπόλοιπα τραγούδια. Αυτό που αλλάζει είναι το ύφος του κάθε τραγουδιού. Θα υπάρχουν και λίγο πιο ήπια τραγούδια αλλά επίσης θα υπάρχουν και πιο «heavy» ακούσματα

R For Renegade - Reborn
Ποιοι κρύβονται πίσω απο την δημιουργία του video;
Αυτή είναι μια ερώτηση που μας απευθύνεται συχνά. Το βίντεο κλιπ είναι δική μας παραγωγή. Η μόνη εξωτερική βοήθεια που είχαμε ήταν από μερικούς φίλους τους οποίους ευχαριστούμε δημόσια και στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube

Θα μας πείτε λίγα λόγια για το επερχόμενο άλμπουμ;
Έχουμε παρά πολλούς λόγους για να είμαστε ενθουσιασμένοι για το καινούργιο μας άλμπουμ. Είναι η καλύτερη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και προσπαθούμε διαρκώς να βρούμε τρόπους για να το βελτιώσουμε και άλλο. Έχουμε λάβει σοβαρά τις κριτικές που δεχθήκαμε από προηγούμενα μας τραγούδια και αυτό μας έχει βοηθήσει αρκετά στο να οργανώσουμε καλύτερα τόσο την διαδικασία της σύνθεσης όσο και της παραγωγής. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τον κυκλοφορήσουμε σύντομα!

Θα ακολουθήσουν άλλα video clips ή lyric videos στα πλαίσια της προώθησής του;
Η αλήθεια είναι πως θέλουμε να κάνουμε τουλάχιστον ακόμα ένα βίντεο κλιπ! 

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Σίγουρα ναι. Νούμερο ένα προτεραιότητα μας φέτος είναι το River Party της Καστοριάς. Γενικά μέσα στο καλοκαίρι θα θέλαμε να κάνουμε όσες περισσότερες live εμφανίσεις μπορούμε!

Ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Ο επίλογος δικός σας. 
Εμείς πρέπει να σας ευχαριστήσουμε που μας δώσατε την ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από τα νερά μας και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας με τον κόσμο. Σας ευχόμαστε και εμείς τα καλύτερα και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε όταν με το καλό κυκλοφορήσει το καινούργιο μας άλμπουμ!
R For Renegade are:

Νίκος Καραγιαννίδης:Guitar/Vocals
Γιάννης Ρορόπουλος:Bass
Σωτήρης Αναστασιάδης:Drums


Find R For Renegade below:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: