About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι DIMORFIA στο bbr

Οι DIMORFIA στο bbr: "Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση για το ‘’Utopia’’ είναι πολύ θετική! Λαμβάνουμε πολλά θετικά σχόλια και από Ελλάδα και από το εξωτερικό!"
Οι DIMORFIA στο bbr
"Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση για το ‘’Utopia’’ είναι πολύ θετική!
Λαμβάνουμε πολλά θετικά σχόλια και από Ελλάδα και από το εξωτερικό!"


Οι Dimorfia δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Κίμωνα Παντελιδάκη ( Κιθάρα) ,τον Κλεάνθη Ξενιτίδη ( Μπάσο), την Νατάσσα Pandreia (φωνή), τον Γιάννη Αλμαλη (τύμπανα) και τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο ( κιθάρα). Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο Perfect Sound Metal.

Όλο αυτό το διάστημα οι Dimorfia έκαναν πολλές liveεμφανίσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το σεβασμό του metalκοινού της πόλης. Το 2011 κέρδισαν την τρίτη θέση με 1200 ψήφους, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Principal Club Theater ο οποίος αφορούσε το άνοιγμα της συναυλίας των Sanctuary.

Στα τέλη του 2012 κάποια από τα μέλη της μπάντας για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σχήμα δίνοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Μπαλτά (τύμπανα), στο Νίκο Γιόγκα (κιθάρα) και στη Μαρία Λώτη (φωνή). Η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε με το Στάθη Χατζηιωαννίδη στα πλήκτρα.

Από αυτή τη στιγμή οι Dimorfia άρχισαν τη σκληρή δουλεία και μετά από πολύ πειραματισμό ένωσαν τις διαφορετικές τους μουσικές επιρροές και ξεκίνησαν μία τελείως διαφορετική μουσική πορεία. Το Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο τους albumμε τίτλο Utopia το οποίο αποτελείτε από 9 κομμάτια που κυμαίνονται κυρίως σε ρυθμούς symphonic/progressive/powermetal.

Οι Dimorfia με αφορμή την  πρόσφατη κυκλοφορία του Utopia  μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν οι Θεσσαλονικείς Heavy/Power/Symphonic Metallers!Πώς και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα; Τι αντιπροσωπεύει;
Όλα στο σύμπαν και στη φύση κινούνται σε δύο μορφές. Για παράδειγμα το καλό και το κακό, η θετική και η αρνητική ενέργεια, η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια. Είναι οι δύο μεριές του ίδιου νομίσματος. Το ένα είναι ο καθρέφτης του άλλου και συνυπάρχουν ώστε να διατηρείται στο σύμπαν η ισορροπία. Από αυτή τη θεωρία εμπνευστήκαμε το όνομα των Dimorfia και πάνω σε αυτή βασίζεται και η θεματολογία των στίχων του “Utopia”.

Πότε ξεκίνησε το συγκρότημα;
Οι Dimorfia δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Κίμωνα Παντελιδάκη (κιθάρα) και τον Κλεάνθη Ξενιτίδη (μπάσο). Το Line-up του σχήματος ήταν διαφορετικό όπως και το είδος που εκπροσωπούσαν. Μετά από αρκετές live εμφανίσεις και την κυκλοφορία του πρώτου demo της μπάντας “ Perfect sound metal” to 2012, κάποια από τα μέλη για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σχήμα. Μετά από πολλές δοκιμές η σύνθεση της μπάντας σταθεροποιήθηκε με τους: Γιώργο Μπαλτά (τύμπανα, φωνή), Νίκο Γιόγγα (κιθάρα), Μαρία Λώτη (φωνή) και Στάθη Χατζηιωαννίδη (πλήκτρα). Από αυτό το σημείο ξεκίνησε μια νέα εποχή για τους Dimorfia όσον αφορά τον ήχο τους.


Πείτε μου λίγα λόγια για το album “Utopia”
Το “Utopia” αποτελείτε από εννιά κομμάτια που κινούνται κυρίως σε symphonic/power metal ρυθμούς και προέκυψαν μετά από αρκετή δουλειά και πειραματισμό. Όλη η παραγωγή του δίσκου, oι ηχογραφήσεις, το mix και το master έγιναν από τον Κώστα Κοφίνα στο στούντιο Blueberry Productions Co. Επίσης είχαμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε δυο πολύ όμορφα guests από τον Αριστοτέλη Μαυρόπουλο στο "Fear" και τον Κώστα Μαργαρίτη στο "Dimorfia".

Τι εμπειρίες σας άφησε η ηχογράφηση του δίσκου;
Όλη η διαδικασία παραγωγής του “Utopia” ,από το pre- production μέχρι και το τέλος των ηχογραφήσεων ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Βλέπαμε σιγά σιγά να παίρνει μορφή αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και μας πλημμύριζαν πολύ όμορφα συναισθήματα. Μας εξέλιξε τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί σαν ομάδα. 

Dimorfia - Utopia
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η θεματολογία των στίχων σας;
Κατά κύριο λόγο οι επιρροές μας βασίζονται στον ευρύτερο χώρο της metal και της rock μουσικής  με το power, epic και symphonic να είναι στην κορυφή των επιλογών μας. Αλλά όχι μόνο. Ο καθένας από μας ακούει κι άλλα είδη τα οποία τον έχουν επηρεάσει προσωπικά σαν μουσικό οπότε κατ` επέκταση  αυτό περνάει και στην μπάντα. 

 Για παράδειγμα στο “Utopia”  υπάρχουν επιρροές από κλασική, κέλτικη, ανατολίτικη μουσική και από soundtracks. H θεματολογία των στίχων μας βασίζεται στην αντίθεση του καλού και του κακού. Μέσα από συμβολισμούς περιγράφεται η μάχη και η συνύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων μέσα στην ψυχή και στο μυαλό του ανθρώπου.

Ποια η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό σας κάλεσμα;
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση για το ‘’Utopia’’ είναι πολύ θετική! Λαμβάνουμε πολλά θετικά σχόλια και από Ελλάδα και από το εξωτερικό! Αυτό είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά! 

Ποια η άποψή σας για την ελληνική underground σκηνή;
Σίγουρα η ελληνική underground σκηνή είναι “δυνατή”. Πλέον βγαίνουν πολύ καλές παραγωγές και υπάρχουν μπάντες με πολύ δυνατές προτάσεις!  Σίγουρα πολλά από αυτά τα σχήματα  θα μπορούσαν να κάνουν πράγματα κι εκτός συνόρων.

Πώς μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τα νέα της μπάντας και ποιες οι σελίδες σας social media; Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Dimorfia ;
Για τα νέα των Dimorfia μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/dimorfia/
Άλλες σελίδες στα social media είναι:
https://twitter.com/dimorfia_band
https://www.instagram.com/dimorfia_band
https://www.youtube.com/channel/UCSKXE0rY-lFHuhDN9b03Jtw

Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον των Dimorfia! Το μόνο σίγουρο όμως αυτή τη στιγμή είναι πως θα γίνουν κάποιες live εμφανίσεις για την παρουσίαση και την προώθηση του δίσκου.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του BBR;
Αρχικά ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη, είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας!  Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και μας δυναμώνει τη θέληση και το πάθος για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας!!! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς όπως και για κάθε νέα μπάντα! 


Dimorfia are:

Μαρία Λώτη – φωνή
Κίμων Παντελιδάκης – κιθάρα
Νίκος Γκιόκας – κιθάρα
Κλεάνθης Ξενιτίδης-  μπάσο
Στάθης Χ – πλήκτρα
Γιώργος Μπαλτάς -τύμπανα


Find Dimorfia below:Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: