About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Kosmogonia στο bbr

Οι Kosmogonia στο bbr: "Αν δεν έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις σίγουρα δεν θα υπάρξει και συνέχεια."
Οι Kosmogonia στο bbr
"Αν δεν έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις σίγουρα δεν θα υπάρξει και συνέχεια."


Οι Kosmogonia είναι μια παγανιστική φολκ μέταλ μπάντα από την Ελλάδα. Έδρα της αποτελεί η πόλη των Αθηνών. Η θεματολογία της μπάντας βασίζεται στις παραδόσεις, την μυθολογία και την ιστορία των Ελλήνων. Συγκεκριμένα η μπάντα καταπιάνεται και αναδεικνύει θέματα από την αρχαία Ελλάδα, τις δοξασίες της και την αρχαία παγανιστική θρησκεία. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2015 από τον Κώστα Μαγαλιό (rhythm guitar,Vocals) και τον  Χρήστο Δρόσο (lead guitar) και στις αρχές ήταν μια melodic death-thrash μπάντα.

Η μπάντα στα μέσα του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της demo song με τίτλο ''Fallen Pegasus'' ενώ παράλληλα έδωσε μια σειρά από σημαντικά lives. Στα μέσα του 2016 ωστόσο και μετά την αποχώρηση του Χρήστου Δρόσου, η μπάντα πήρε την μεγάλη απόφαση να παίξει αυτό που αγαπά και την εκφράζει καλύτερα δηλαδή  παγανιστικό φολκ μέταλ. Το line-up της μπάντας άλλαξε ριζικά ενω προστέθηκαν και νέα όργανα όπως φλάουτο και πλήκτρα.

Το σημερινό line-up όπως διαμορφώθηκε είναι το εξής:
Κώστας Μαγαλιός: Vocals,Rhythm Guitar, Δημήτρης Σπυράκης: Drums Τύμπανα, Παύλος Θειακοδημήτρης : Μπάσο, Χρήστος Καράλης: lead guitar, Βάσια Πανταζή: Πλήκτρα, Δανάη Βαμβάκου: Φλάουτο

Αυτή την περίοδο η μπάντα δουλεύει στη δημιουργία του πρώτου της επίσημου δίσκου.Διαβάστε παρακάτω όλα όσα είπαν οι Kosmogonia στο bbr...


Καλησπέρα καλώς ήρθατε στο BBR. Πώς είναι τα πράγματα στην μπάντα αυτήν την περίοδο;
Kαλησπέρα και από εμάς! Τα πράγματα στην μπάντα αυτόν τον καιρό πάνε πολύ καλά,ήδη έχουμε κυκλοφορήσει το πρώτο μας επίσημο single και φυσικά καταστρώνουμε τα επόμενα βήματα και σχέδιά μας!

Τι σας ωθεί να δημιουργείτε μουσική; Τι σας δίνει έμπνευση;
Σίγουρα το πρώτο πράγμα που μας ωθεί σαν άτομα να γράψουμε μουσική είναι φυσικά η αγάπη μας για την μουσική! Αν δεν έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις σίγουρα δεν θα υπάρξει και συνέχεια.Τώρα ως καθαρά Kosmogonia έμπνευση για να γράψουμε μουσική μπορούν να αποτελέσουν πολλά πράγματα,από ένα ωραίο τοπίο μέχρι φυσικά το ενδιαφέρον και η ενασχόληση με εποχές παλιές μαγικές και ένδοξες. Όλο αυτό το αρχαίο "τοπίο" με πρωταγωνιστές την Φύση και τις αρχαίες ιστορίες και δοξασίες είναι μια πολύ καλή δεξαμενή θεμάτων!

Νέο Single "Triiris" πείτε μας λίγα λόγια, ποιες οι προσδοκίες σας;
''Triiris''! Αποτελεί το πρώτο μας ουσιαστικά επίσημο single. Το κομμάτι θα βρίσκεται μέσα στον full-length δίσκο που δουλεύουμε αυτό το διάστημα και θα είναι έτοιμος για κυκλοφορία μέσα στο 2018. Το ''Triiris'' καταπιάνεται με την αρχαία Αθήνα και το μεγαλείο της! Νιώσαμε την ανάγκη από την πρώτη στιγμή να μιλήσουμε για αυτήν την ένδοξη πόλη σημείο αναφοράς του Δυτικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε αυτήν την υπερδύναμη χωρίς να εστιάσουμε στο μέσο που την έκανε υπερδύναμη το οποίο ήταν οι αμέτρητες Τριήρεις της! Εξ' ου και ο τίτλος "Triiris''

Στην παραγωγή και την μίξη είχαμε ανθρώπους δίπλα μας φίλους πάνω απ΄όλα και εξαιρετικούς συνεργάτες όπως είναι ο Διονύσης ο Χριστοδουλάτος ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την παραγωγή και την τελική μίξη του κομματιού και τον ευχαριστούμε πολύ γι'αυτό! Το εξώφυλλο αποτελεί προσωπική δουλειά του δικού μας κοριτσιού της Δανάης Βαμβακού η οποία αποτελεί και μέλος της μπάντας. Θέλουμε γενικά να ευχαριστήσουμε όμως όσους εργάστηκαν για αυτήν την πρώτη δουλειά!

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Το αποτέλεσμα μας αφήνει άκρως ικανοποιημένους και την αίσθηση αυτή μας την ενισχύει η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής που είναι άκρως ενθαρρυντική!

Τι σας επηρεάζει μουσικά και τι στιχουργικά; Συνδέονται αυτά με την καθημερινότητά σας;
Οι Kosmogonia είναι μια folk-pagan metal μπάντα. Αυτό σημαίνει όπως σας είπαμε πιο πάνω ότι γοητευόμαστε όλοι μας από το παλιό, το αρχαίο,το σκοτεινό και μυστηριακό. Η μουσική μας συνδυάζει αρχαίες folk μελωδίες της Ευρώπης, ξεκινώντας από την Ελλάδα και φτάνοντας μέχρι τις σκανδιναβικές παραδοσιακές μελωδίες, με δυνατά μελωδικά και γρήγορα riffs. Ουσιαστικά προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις παραδοσιακές μελωδίες της Ευρώπης με τον σκληρό δικό μας ήχο. Προσπαθούμε να ταξιδέψουμε μέσα από αυτές τις μελωδίες και μαζί να ταξιδέψουμε και τον κόσμο. Η θεματολογία μας έχει να κάνει καθαρά με την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία της, τη μυθολογία της, τις δοξασίες της και την αρχαία παγανιστική θρησκεία. Όσο για το αν συνδέονται αυτά στην καθημερινότητα μας η απάντηση είναι εύκολη! ΦΥΣΙΚΑ! Όλα τα παραπάνω αποτελούν κομμάτια της καθημερινότητας μας σημαντικά καθώς για εμάς ο αρχαίος κόσμος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!Όλες οι αξίες και τα ιδανικά που αυτός ο κόσμος πρεσβεύει υπάρχουν και σήμερα αρκεί κανείς να θέλει να ψάξει και να διατηρήσει ζωντανή την αρχαία φλόγα με ο,τι αυτό συνεπάγεται...

Kosmogonia - Triiris
Στη χώρα μας πιστεύετε ότι υπάρχει ανταγωνισμός;
Καλή ερώτηση! Δυστυχώς η metal σκηνή στην χώρα μας είναι διαιρεμένη χρόνια τώρα. Αυτή είναι η αίσθησή μας. Έχουμε απίστευτες μπάντες με τρομερές δυνατότητες  άλλα ποτέ δεν είμαστε ενωμένοι!Ναι λοιπόν υπάρχει ανταγωνισμός δυστυχώς ενώ θα έπρεπε να υπάρχει συναγωνισμός! Ο ανταγωνισμός είναι κάτι το φαύλο και φθείρει την σκηνή ενώ ο συναγωνισμός είναι κάτι το υγιές και θα βοηθούσε πολύ! Πρέπει όλες οι ελληνικές μπάντες να καταλάβουν ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά! Δεν χρειάζεται ανταγωνισμός μόνο συναγωνισμός και αλληλοστήριξη!!

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας;
Οι επιρροές μας είναι πολλές! Μπάντες όπως οι Eluveitie, Wintersun, Ensiferum, Amon Amarth, Arkona σίγουρα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των ιδεών και της αισθητικής μας για το είδος, ωστόσο ακούμε και παραδοσιακές μουσικές από όλη την Ευρώπη,μελωδίες ελληνικές μέχρι κέλτικες και σκανδιναβικές όπως προαναφέραμε.

Με πιο γνωστό σχήμα θα θέλατε να βρεθείτε στην σκηνή;
Δεν θα θέλαμε να πούμε συγκεκριμένο όνομα με το οποίο θα θέλαμε να παίξουμε μαζί γιατί είναι πολλά τα ονόματα! Σίγουρα με μια από τις παραπάνω μπάντες θα ήταν απίστευτο συναίσθημα να παίζαμε μαζί! Ελπίζουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να τα καταφέρουμε!

Τελειώνοντας, πείτε μας τα επόμενα σχέδιά σας.
Τα επόμενα σχέδια μας είναι αρκετά! Σίγουρα τώρα ασχολούμαστε με την ολοκλήρωση του δίσκου ενώ παράλληλα τον χειμώνα θα γίνουν μια σειρά από live εμφανίσεις. Από εκεί και πέρα έχουμε ως στόχο το άμεσο επόμενο διάστημα την κυκλοφορία ακόμα ενός single στα πλαίσια πάλι της προώθησης του δίσκου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την μέχρι τώρα στήριξη όλων και φυσικά του κόσμου ο οποίος είναι συγκινητικός! Ευχαριστούμε ειλικρινά!

Τέλος ευχαριστούμε για αυτήν την ωραία συνέντευξη!
Kosmogonia are:

Kostas Magalios: Vocals,Rhythm Guitar
Dimitris Spyrakis: Drums
Paul Thiakos: Bass
Vasia Pantazi: Keys
Danay Vamvakou: Flute
Christos Karalis: Lead Guitar


Find Kosmogonia below:
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: