About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι JESSICA’S THEME BAND στο bbr

Οι JESSICA’S THEME BAND στο bbr: "Στο 2ο album θα ακούσετε πράγματα τα οποία είναι πολλά σκαλιά ψηλότερα! Όχι, ψυχρά, αλλά πιο μελετημένα! Πιο ισορροπημένα! Δεν λείπει η καρδιά – συνυπάρχει όμως με το μυαλό!"
Οι JESSICA’S THEME BAND στο bbr
"Στο 2ο album θα ακούσετε πράγματα τα οποία είναι πολλά σκαλιά ψηλότερα! Όχι, ψυχρά, αλλά πιο μελετημένα! Πιο ισορροπημένα! Δεν λείπει η καρδιά – συνυπάρχει όμως με το μυαλό!"

Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους οι Jessica's Theme Band μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Γιάννης Γκουδούλας.Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας;
Ο Τζίμης (κιθάρες) και εγώ γνωριστήκαμε – που αλλού? – στο στρατό, στην ουρά για το συσσίτιο! Κυριολεκτικά!!

Πότε γεννήθηκε τo project Jessica's Theme Band ως ιδέα;
Ο Τζίμης ήδη είχε γράψει μουσική και στίχους για πολλά τραγούδια και συμφωνήσαμε μετά το στρατό να φτιάξουμε μια ροκ μπάντα. Ψάχνοντας για άλλον έναν κιθαρίστα, βρήκαμε το Νίκο και αυτός με τη σειρά του έφερε τον πρώτο ντράμερ του γκρουπ, τον Σταθη Παπαδάτο

Επειδή όμως δεν μπορούσαμε να βρούμε μπασίστα και ο καιρός περνούσε, ανέλαβα και έγινα ο μπασίστας-τραγουδιστής του γκρουπ και έτσι ως κουαρτέτο (δυο κιθάρες, μπάσο, ντραμς) ξεκίνησαν οι πρώτες εμφανίσεις.  Στη συνέχεια το 1993 εγώ αποχωρώ απο το γκρουπ και έρχεται ο Διονύσης Κασκούρας στο μπάσο (ο οποίος είναι και τώρα μαζί μας, ευτυχώς!!) ενώ έρχονται και διάφοροι τραγουδιστές μέχρι τη διάλυση το 1994. Επίσημα πάντως, το γκρουπ υπάρχει απο το 1989.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες μέχρι τώρα;
Jessica's Theme Band
Κατά την πρώτη περίοδο του γκρουπ, υπήρξαμε ενεργοί απο το 1989 έως και το 1994 και ναι, στο διάστημα αυτό αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες που υπήρχαν την εποχή εκείνη με τα «στεγανά» που είχε η Ελληνική μουσική βιομηχανία σχετικά με τα Αγγλόφωνα Ελληνικά γκρουπ. Εμείς πέσαμε και στην περίοδο που το σκυλάδικο ανέβαινε ραγδαία και φυσικά το Αγγλόφωνο ροκ απο Ελληνικά  γκρουπ ήταν κάτι το...αμελητέο!!

Απόδειξη, όταν βγήκαμε «Γκρουπ Της Χρονιάς» το 1991 σε έναν μουσικό διαγωνισμό στην τότε ΕΤ2, («Στο ρυθμό της νεολαίας»), το πρώτο βραβείο εκτός απο χρήματα, περιελάμβανε και ένα συμβόλαιο με τη «Λύρα». Όταν πήγαμε στη «Λύρα» μας είπαν «ΟΚ, αλλά θα πρέπει να βγάλετε τραγούδια με Ελληνικό στίχο». Φύγαμε απο τα γραφεία κατευθείαν...

Πείτε μας μερικά λόγια για τo ''Coming Home''
Το “Coming Home” είναι κομμάτι το οποίο μιλάει για όλους αυτούς που λείπουν απο τα σπίτια και τις οικογένειές τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα και επιστρέφουν. Έμπνευση για τους στίχους που γράψαμε, αποτέλεσε ο Τζίμης, ο οποίος λόγω της δουλειάς του κάποιες φορές ταξιδεύει μακριά. Προσωπικά μιλώντας, πάντα σκεφτόμουν – δεν του λείπει το σπίτι του? Η οικογένειά του? Πως αισθάνεται?

Η μουσική του “Coming Home” τελειοποιήθηκε απο τον παραγωγό μας Σοφοκλη Παππά, ο οποίος τρώει μουσική και πίνει μουσική! Ένας ασύλληπτος μουσικός με τρομερές ιδέες, αλλά πάνω απο όλα φίλος-αδελφός! Τα φωνητικά που ακούγονται στο κομμάτι αυτό είναι της Marianna Seas η οποία εκτός απο πολύ καλή μας φίλη, έχει μια εκπληκτική φωνή και στο ρεφρέν το τραγούδι εκτοξεύεται κυριολεκτικά! Το κομμάτι αυτό θα υπάρχει στο δεύτερο album μας.

Tι έχει αλλάξει από το "Matter Of Time" μέχρι τώρα;
Το "Matter Of Time" έπρεπε να βγει «εδώ και τώρα»! Το χρωστούσαμε στους εαυτούς μας απο το 1989! Με αυτό δεν εννοώ οτι ήταν προχειράντζα ή άρπα κόλλα, αλλά οτι ήταν μια ανάγκη να βγει περισσότερο το συναίσθημα, παρά οι πραγματικές δυνατότητες των μουσικών. Δώσαμε περισσότερο βάρος στο συναισθηματικό μέρος, αν και ένας «προάγγελος» για το τι μπορεί να κάνει το γκρουπ υπάρχουν στα κομμάτια “Big Story”, ”Hard To Be A Hero” και “It Happened Again”.
Στο 2ο album θα ακούσετε πράγματα τα οποία είναι πολλά σκαλιά ψηλότερα! Όχι, ψυχρά, αλλά πιο μελετημένα! Πιο ισορροπημένα! Δεν λείπει η καρδιά – συνυπάρχει όμως με το μυαλό!

Jessica's Theme Band - Coming Home
Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει ποτέ; Ποια είναι τα στοιχεία τα οποία υποστηρίζετε ότι σας διακρίνουν από τις υπόλοιπες μπάντες του είδους;
Παίζουμε Hard Rock και Blues. Οι επιρροές μας είναι κυρίως οι Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, AC/DC, Thin Lizzy, αλλά και οι Gary Moore, Pink Floyd… 
Αυτό που μας διακρίνει απο πολλές μπάντες του είδους είναι οτι κατέχουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό αυτό που παίζουμε, ενώ δεν σταματάμε να «μαθαίνουμε» και να εξελισσόμαστε. 

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε μελλοντικά τόσο σε συναυλίες όσο και σε ηχογραφήσεις;
Απο Ελληνικά γκρουπ, μας αρέσουν και θα θέλαμε να παίξουμε μαζί με Soundtruck, Jacks Full και Wild Souls. Απο γκρουπ του εξωτερικού θα θάλαμε να είμαστε το opening act των Dead Daisies, εάν έρθουν Ελλάδα! Και μετά να πάμε για μπύρες όλοι μαζί!

Πώς βλέπετε το μέλλον της μουσικής; Υπάρχει κάτι εκεί έξω;
Αν μιλάμε για Αγγλόφωνα Ελληνικά, σαφώς και υπάρχει τώρα πια! Δείτε τους Firewind και τους Nightstalker! Τι παίκτες, Θεέ μου! Τους ξέρουν απο την Ρωσία μέχρι την Ιαπωνία! Και έρχονται συνέχεια νέα παιδιά με φρέσκες ιδέες, καινούρια γκρουπ που δίνουν αυτό το κάτι που πάει τη ροκ μουσική ακόμα πιο ψηλά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας στόχος από δω και πέρα επαγγελματικά;
Συναυλίες στο εξωτερικό! Think BIG!


Jessica's Theme Band are:

Δημήτρης Καραχοντζίτης – κιθάρα, φωνητικά
Νίκος Αγάθος – κιθάρα, φωνητικά
Διονύσης Κασκούρας – μπάσο, φωνητικά
Γιάννης Γκουδούλας - φωνή

Find Jessica's Theme Band below


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: