About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Neperia στο bbr InQuiry

Οι Neperia στο bbr InQuiry: "Παρά τις δυσκολίες, μην εγκαταλείπετε ότι σας γεμίζει"
Οι Neperia στο bbr InQuiry
"Παρά τις δυσκολίες, μην εγκαταλείπετε ότι σας γεμίζει"

Οι Neperia τον Φεβρουάριο αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσω της New Dream Records το πρώτο τους full-length album με τίτλο "Drawing New Worlds". Με αφορμή την επικείμενη νέα δισκογραφική τους δουλειά, το bbr μίλησε μαζί τους για να μάθει τα πάντα σχετικά με τους symphonic metallers απο τα Ιωάννινα. Enjoy!Πως δημιουργήθηκαν οι Neperia;
Όλα άρχισαν κάπου στα τέλη του 2009 από μια παρέα φοιτητών με σκοπό να παίξουνε την δική τους μουσική, καθώς υπήρχαν αρκετές ιδέες και όρεξη. Αρχίσαμε να προβάρουμε με το υλικό μας και σιγά σιγά αρχίσαμε να παίρνουμε υπόσταση μπάντας. Ήταν αρκετά ρομαντικά εκείνη την εποχή, η μουσική σκηνή της πόλης κράταγε γερά και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν μπάντα.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Λοιπόν αυτή είναι μια ερώτηση που πάντα μας δυσκόλευε. Πριν χρόνια όταν στήναμε την μπάντα ένας καλός φίλος και παλιό μέλος ήρθε με μια πρόταση για το όνομα, “Neperia”. Βασίζεται στα μαθηματικά και βγαίνει από τον νεπέριο λογάριθμο. Δεν υπάρχει κάποιο βαθύ νόημα στη λέξη αλλά πια για εμάς σημαίνει πολλά.

Neperia
Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Κατά κύρια βάση οι επιρροές μας βασίζονται πάνω στο symphonic metal, ξεκινώντας με μπάντες όπως Nightwish, Lacuna Coil και Epica, αλλά θέλοντας και μη περάσαμε στη μουσική μας και στοιχεία από άλλα είδη της metal. Παραδείγματος χάρη, μπάντες όπως Children Of Bodom (death metal) και Symphony X (progressive metal) μας έχουν επηρεάσει ανεξίτηλα. 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Έχοντας αναφέρει κάποια πράγματα για τις επιρροές μας θα περιέγραφα τη μουσική μας ως symphonic metal, αλλά δεν θα σταθώ σε πιο ειδικούς τίτλους καθώς στόχος μας είναι οι Neperia να έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Όσον αφορά τους στίχους μας, έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και βασίζονται σε διλήμματα, ανησυχίες και προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη φύση και παράγωγα αυτής όπως η κοινωνία.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Άλμπουμ όπως Once (Nightwish), Design Your Universe (Epica) και Black Halo (Kamelot) είναι σταθμοί στα μουσικά μας ακούσματα αλλά θα θέλαμε να γράψουμε το δικό μας άλμπουμ “σταθμό”.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Χμ… δεν μπορώ να απαντήσω με σαφήνεια συγγνώμη, καθώς ακούμε καθημερινά πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες και μουσικά είδη. Θα τολμήσω να πω πως οι Leprous έχουν κερδίσει μεγάλο μέρος της καθημερινής μας μουσικής ακρόασης με την τελευταία δισκάρα τους “Malina”.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Λοιπόν υπάρχουν κάποια συγκροτήματα που μας έχουν ανησυχήσει σε σημεία της καριέρας τους. Παραδείγματος χάρη οι Epica μας έβαλαν σε σκέψεις το 2012 με το «Requiem» αλλά κάνανε δυνατό comeback με το «Quantum Enigma».

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τον Justin Bieber…. Συγγνώμη αστειεύομαι, προφανώς θα θέλαμε να ανοίξουμε τη σκηνή σε μπάντες όπως Epica και Nightwish αλλά ακόμη και να έχουμε κάποια συμμετοχή της Floor Jansen σε μελλοντικό άλμπουμ των Neperia. Για αρχή προσευχόμαστε ….

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Πολύ ωραία ερώτηση, είναι κάτι που σκεφτόμασταν κι εμείς. Συγκεκριμένα σε καλλιτέχνη, θα θέλαμε πολύ να κάνουμε διασκευή σε κάποιο κομμάτι της Adele φέρνοντας το στα μέτρα του χαρακτήρα της μπάντας. Κομμάτια όπως το Rolling in the deep μπορεί να αναδείξει ωραίες πτυχές της φωνής της Στέλλας.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η ελληνική σκηνή έχει δυναμική και κρατάει γερά παρά τις δυσκολίες της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες μπάντες που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια γνωστές και underground, αλλά από και την καριέρα παλιών μεγάλων συγκροτημάτων όπως Rotting Christ, Septic Flesh, Firewind κ.α. Παρά τις αντίξοες συνθήκες βλέπουμε μπάντες να προσπαθούν με κουράγιο και όρεξη και αυτό είναι πολύ ωραίο.

Neperia - Drawing New Worlds
Στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της New Dream Records η πρώτη σας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Drawing New Worlds». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Είναι το ντεμπούτο μας άλμπουμ και ξεδιπλώνει κομμάτια από των παλιό χαρακτήρα της μπάντας αλλά και δίνει τη σκυτάλη σε αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε. Λόγω τεχνικών δυσκολιών άργησε, αρκετά κατά τη γνώμη μας, να φτάσει στο τελικό του στάδιο αλλά είναι το άλμπουμ-υπόσχεση για την παρουσία μας στο χώρο. Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την New Dream Records για την καλή συνεργασία και την εμπιστοσύνη της.

Πόσο καιρό διήρκεσε η δημιουργία του και πόσο ικανοποιημένοι είστε με το αποτέλεσμα;
Τολμώ να πω πως πήρε πάνω από ένα χρόνο καθώς είχαμε κάποιες δυσμενείς αλλαγές στο line up της μπάντας κατά την έναρξη των ηχογραφήσεων του άλμπουμ. Παρά της δυσκολίες που είχαμε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και αυτό μας δίνει κουράγιο να προχωρήσουμε.

Στο πλαίσιο της προώθησης του «Drawing New Worlds» έχετε ήδη κυκλοφορήσει το lyric video του «Anthem». Ποιοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του; Είναι στους στόχους σας κάποιο video clip ή κάποιο άλλο lyric video;
Το lyric video του «Anthem» ήταν το πρώτο μας μικρό βήμα στο να δημοσιεύσουμε ένα δείγμα από το άλμπουμ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το φίλο μας Χρήστο Καλόγηρο για τη δημιουργία του. Φυσικά και ετοιμάζουμε κάτι καινούριο αλλά δεν θα αποκαλύψουμε κάτι για την ώρα.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δώσουμε στον ακροατή το τι σημαίνει Neperia και δεν μπορούν να παραληφθούν από τη δράση της μπάντας. Έτσι στα άμεσα σχέδια μας για την προώθηση του δίσκου είναι και μια σειρά από live εμφανίσεις σε Ελλάδα κυρίως αλλά γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα των Neperia;
Εδώ νιώθω την ανάγκη να αναφέρω ξανά ότι ετοιμάζουμε κάτι καινούριο σε οπτικοακουστικό υλικό και μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων για την προώθηση της μουσικής μας. Ένας μελλοντικός μας στόχος όμως είναι η δουλειά πάνω στο δεύτερό άλμπουμ των Neperia

Ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Ο επίλογος δικός σας.
Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ για το χώρο και το χρόνο που μας δόθηκε, συνεχίστε την καλή δουλειά! Θα θέλαμε να κλείσουμε με μια προτροπή προς όλες της ανερχόμενες μπάντες … «παρά τις δυσκολίες, μην εγκαταλείπετε ότι σας γεμίζει» …


Neperia are:

Stella Tzovara - vocals
George Tzahristas - guitars, vocals
Theofilos Avramidis - guitars
Ilias Kantzelis - bass
Achilleas Papagrigoriou - drums


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: