About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι One step from the Edge στο bbr InQuiry

Οι One step from the Edge στο bbr InQuiry: "Είμαστε μια καινούρια μπάντα που σε λιγότερο από ένα χρόνο ηχογράφησε ένα ολοκληρωμένο album με 10 συνθέσεις και μια εισαγωγή"
"Είμαστε μια καινούρια μπάντα που σε λιγότερο από ένα χρόνο ηχογράφησε ένα ολοκληρωμένο album με 10 συνθέσεις και μια εισαγωγή"

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, "Beneath The Surface", οι One step from the Edge μιλούν στο bbr. Διαβάστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη και μάθετε τα πάτα για το συγκρότημα απο τα Ιωάννινα.


Πως δημιουργήθηκαν οι One step from the Edge;
Οι “One step from the Edge” δημιουργήθηκαν στα Γιάννενα στα τέλη του 2016. Ιδρυτικά μέλη είναι οι Αλέξανδρος Σερέτης και Αλέξανδρος Πρέγκου, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπάντα με μοντέρνο ήχο, η οποία θα βασίζεται στις ογκώδεις, groovy και μελωδικές κιθάρες, το δυνατό rhythm section και την εναλλαγή καθαρών, μελωδικών αλλά και brutal φωνητικών. Σήμερα η σύνθεση της μπάντας είναι: 
Αλέξανδρος Σερέτης, φωνητικά
Αλέξανδρος Πρέγκου, κιθάρες
Κώστας Τσάπος, κιθάρες
Κώστας Πουργιάζης, μπάσο
Νίκος Στάκας, τύμπανα
Μαρία Μοσχέτα, πλήκτρα

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα του συγκροτήματος “One step from the Edge” είναι εμπνευσμένο από την «εικόνα» ενός ανθρώπου που ακροβατεί ανάμεσα στο «είναι» και το «μη είναι», ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανυπαρξία, στη ζωή και τον θάνατο, τη γη και το κενό. Γενικότερα, όμως, συμβολίζει κάθε κρίσιμη στιγμή, κάθε σημαντική απόφαση, που καθορίζει την πορεία του. Το κομμάτι "...from the edge" - που περιλαμβάνεται στο cd - και οι στίχοι του αποτυπώνουν ακριβώς αυτό το περιεχόμενο!

Ποιες είναι οι επιρροές σας; 
Τα ακούσματά μας εκτείνονται σε όλο το φάσμα του rock και metal χώρου. Σχεδόν κάθε ιδίωμα έχει στοιχεία που μας εκφράζουν. Όλα αυτά φιλτράρονται μέσα από τις δικές μας συνθέσεις και μετατρέπονται σε ένα νέο "σύνολο", σε κάτι νέο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί απλή αναπαραγωγή των ακουσμάτων μας. 

One step from the Edge
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε; 
Η αλήθεια είναι πως δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες, αν και όταν ξεκινάς μια μπάντα η πρώτη ερώτηση - και μάλιστα υποχρεωτική! - είναι πάντα σε ποιο είδος ανήκεις. Σίγουρα στη μουσική μας υπάρχουν πολλά στοιχεία από το τεχνικό thrash, τον βαρύ αμερικάνικο ήχο, επιρροές από το metalcore και το hardcore αλλά και τον ευρύτερο metal και σκληρό rock ήχο και με μια prog αισθητική.

Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε θέματα προσωπικά, αλλά και κοινωνικά και πολιτικά, όπως η υπάρχουσα πραγματικότητα, όπως τη βιώνει σήμερα το άτομο και η κοινωνία γενικότερα. 

Έμπνευση αντλούμε από οτιδήποτε. Επειδή πάντα πρώτα συνθέτουμε τη μουσική, η αίσθηση που μας αφήνει, τα συναισθήματα που μας δημιουργεί μας οδηγούν σε ανάλογα στιχουργικά θέματα. Πάντως έχουμε μεγάλη ποικιλία σε θέματα. Π.χ. το Beneath the surface έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος φορά "μια μάσκα" στην καθημερινότητά του και κρύβει "κάτω από την επιφάνεια" τον πραγματικό εαυτό του. Το Reigning machine αναφέρεται σε ένα μέλλον όπου οι μηχανές έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο και ο άνθρωπος πασχίζει να επιβιώσει. Το State of mind περιγράφει την κατάσταση αδράνειας και παθητικότητας του σημερινού ανθρώπου απέναντι στο σύστημα και την εξουσία που τον χειραγωγούν. To Trip έχει να κάνει με την εναγώνια προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά κοκ. Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό στιχουργικά.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιο album που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Άπειρα τραγούδια! Πολλά albums!  Αλλά αδύνατο να σας δώσουμε μόνο ένα, γιατί και οι 6 μας έχουμε διαφορετικές επιρροές και είναι βέβαιο ότι θα κάναμε διαφορετικές επιλογές. Τα ακούσματά μας ξεκινούν από το art rock και σταματούν στο black metal! H Μαρία που παίζει πλήκτρα είναι καθηγήτρια κλασικού πιάνου, συνεπώς καταλαβαίνετε ότι έχει και κλασική παιδεία και ακούσματα.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας; 
Όπως είπαμε και παραπάνω, οι επιρροές μας εκτείνονται σε όλο το φάσμα του rock και metal ήχου. Ωστόσο, οι περισσότεροι αυτό το διάστημα ακούμε αρκετό hardcore και metalcore.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δυστυχώς πολλά. Είναι πραγματικά δύσκολο για μια μπάντα να είναι διαρκώς δημιουργική και να εξελίσσεται χωρίς να επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Οι Οpeth για παράδειγμα αποτέλεσαν μπάντα ορόσημο στην τελευταία δεκαπενταετία, αλλά η στροφή τους στο παρελθόν και η "αντιγραφή" των επιρροών τους - ανεξάρτητα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της μουσικής τους και την αξεπέραστη τεχνική τους - δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους οπαδούς τους.

One step from the Edge
Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Είναι τόσοι πολλοί...και από διαφορετικά είδη! Οι Machine Head είναι μεγαθήριο, όπως και οι System of a Down και οι Slipknot, ενώ και οι The Haunted αποτελούν μπάντα που παραπέμπει στις thrash συνθέσεις μας. Επίσης, οι τρομεροί Grip Inc και οι Nevermore που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια. Από το metalcore μπάντες όπως οι Architects, οι Of Mice & Men, οι Bring me the Horizon είναι μερικά μόνο ονόματα. Από το progressive metal ποιος δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με τεράστιες μπάντες όπως οι Fates Warning και οι Dream Theater. H λίστα δεν έχει τέλος...

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Καταρχήν να σημειώσουμε παρά το γεγονός ότι με αυτή τη σύνθεση είμαστε μπάντα μόνο λίγους μήνες, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με διασκευές. Πάντα εστιάζουμε στο να συνθέτουμε, να παίζουμε και να ηχογραφούμε δικό μας υλικό. Αν θα έπρεπε να κάνουμε μια διασκευή θα είχε ενδιαφέρον να δουλέψουμε πάνω σε κάποιο κομμάτι που δεν έχει σχέση καν με το metal - π.χ. ένα rock ή ακόμη και ένα pop τραγούδι - και να το πειράξουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό, για να προκύψει κάτι εντελώς νέο. 
Θα ήταν κάποιο dark κομμάτι ή με καλό groove, ώστε να ταιριάξει με το δικό μας ύφος αφού βέβαια το προσαρμόσουμε στη μουσική μας. 

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Οι Έλληνες μουσικοί είναι πλέον πολύ πιο καταρτισμένοι και δεν υστερούν τεχνικά σε σχέση με πολλές μπάντες του εξωτερικού. Νέες μπάντες εμφανίζονται συνέχεια δημιουργώντας ποιοτικές δουλειές και το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο. Πλέον περισσότερες ελληνικές μπάντες τολμούν να πειραματιστούν και να αναζητήσουν νέους τρόπους έκφρασης και δεν αναπαράγουν τις επιρροές τους, όπως συνέβαινε κατά κόρον στον παρελθόν. Αυτό έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο των κυκλοφοριών.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η πρώτη σας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Beneath The Surface». Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Το “Beneath the Surface” ηχογραφήθηκε στα “Crown Audio Conspiracies" studios. Την παραγωγή και τη μίξη έκανε ο Αχιλλέας Καλαντζής (VARATHRON, Aenaon, Katavasia) δίνοντας στα κομμάτια ακριβώς τον ήχο που του ζητήσαμε. Το cd περιέχει 10 κομμάτια και ένα intro. Κάθε κομμάτι είναι ιδιαίτερο και γενικότερα υπάρχει πολλή ποικιλία στις συνθέσεις, καθώς υπάρχουν πολύ επιθετικά κομμάτια, τεχνικό υλικό, groovy συνθέσεις, ατμοσφαιρικά και μελωδικά τραγούδια. Όλα αυτά αποτελούν διαστάσεις των "One step from the edge" και δένονται σε ένα αρμονικό σύνολο

One step from the Edge - Beneath The Surface
Πόσο καιρό διήρκεσε η δημιουργία του και πόσο ικανοποιημένοι είστε με το αποτέλεσμα;
Το “Beneath the Surface” ηχογραφήθηκε σταδιακά από τα τέλη του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2017. Εφαρμόσαμε μια ιδιαίτερη μέθοδο, συνθέτοντας και ηχογραφώντας ένα κομμάτι κάθε μήνα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το υλικό και από τον ήχο. Ασφαλώς πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να αλλάξεις και η εμπειρία της ηχογράφησης αυτής θα αξιοποιηθεί στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα κομμάτια μας θα είναι ακόμη καλύτερα, γιατί ξέρουμε πλέον την κατεύθυνσή μας, τα ατού, τις αδυναμίες μας και τον ήχο που μας ταιριάζει!

Μέσα απο το «Beneath The Surface» έχουμε δει το video του «No More», καθώς  και το lyric video του «Quill». Ποιοι συνέβαλλαν στη δημιουργία τους και είναι στους στόχους σας κάποιο νέο video/lyric video;
Τα βίντεο τα ετοίμασε ο μπασίστας μας ο Κώστας Πουργιάζης, ο οποίος κατέβαλε πολλή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα κάνουμε σίγουρα και άλλα lyric videos και κάποιο playthrough στο άμεσο μέλλον.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Στις 3/11 εμφανιστήκαμε μαζί με τους Bandemonic και τους Murder Angels, ενώ προγραμματίζονται και άλλες εμφανίσεις για την προώθηση του album.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα των One step from the Edge;
Είμαστε μια καινούρια μπάντα που σε λιγότερο από ένα χρόνο ηχογράφησε ένα ολοκληρωμένο album με 10 συνθέσεις και μια εισαγωγή. Έχουμε πάρα πολλές ιδέες, τις οποίες θέλουμε να δουλέψουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε το νέο υλικό να είναι ακόμη πιο δεμένο, ακραίο, τεχνικό, groovy, μελωδικό, σκοτεινό, δηλαδή όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα της μπάντας.

Ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Ο επίλογος δικός σας.
Θέλουμε να ζητήσουμε από τους αναγνώστες σας να επισκεφτούν τις σελίδες μας και να ακούσουν τη μουσική μας! Για επικοινωνία με τη μπάντα και για να ακούσετε τη μουσική μας:
osfteband@gmail.com
https://www.facebook.com/osfte/
https://www.youtube.com/OneStepFromTheEdge
https://onestepfromtheedge.bandcamp.com/
https://www.reverbnation.com/onestepfromtheedge
https://www.instagram.com/osfteband/

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ εσάς για τη συνέντευξη! Η ενημέρωση στις ελληνικές μπάντες αποτελεί  μοναδικής σημασίας υποστήριξη για εμάς και τη χρειαζόμαστε πάρα πολύ!

Stay MeNtal!!One step from the Edge are:

Αλέξανδρος Σερέτης -  φωνητικά
Αλέξανδρος Πρέγκου - κιθάρες
Κώστας Τσάπος - κιθάρες
Κώστας Πουργιάζης - μπάσο
Νίκος Στάκας -  τύμπανα
Μαρία Μοσχέτα -  πλήκτρα

Find One step from the Edge below:


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: