About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Gungnir στο bbr

Οι Gungnir στο bbr: "Έχουμε πάρει πολύ θετικές κριτικές και ο πήχης έχει ανέβει αρκετά σε ότι αφορά το full length που θα ακολουθήσει"
"Έχουμε πάρει πολύ θετικές κριτικές και ο πήχης έχει ανέβει αρκετά σε ότι αφορά το full length που θα ακολουθήσει"

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου EP των Gungnir με τίτλο "Ragnarök" το bbr μίλησε με το ελληνικό viking black metal συγκρότημα και σας μεταφέρει την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.Gungnir. Πως δημιουργήθηκαν και πως προέκυψε το όνομα;
Yngve: Οι Gungnir δημιουργήθηκαν το 2016 από εμένα (τύμπανα, κιθάρες, φωνή) και τον Jim Havok (μπάσο, κιθάρες, πλήκτρα) μετά την διάλυση της προηγούμενης μπάντας μας, τους Mortuus Sum. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι στο στυλ των Bathory, Amon Amarth, Unleashed, Enslaved και γενικά τέτοιου είδους μπαντών και ο Jim καθώς είναι χρόνια φίλος και υπάρχει απίστευτη χημεία μεταξύ μας και πέρα του ότι είναι από τους μεγαλύτερους Bathory οπαδούς που γνωρίζω προσωπικά, ήταν η μόνη επιλογή για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Στην πορεία ήρθε και ο Ithonas (φωνή) από τους Dizziness σαν session για το EP (μετά τις ηχογραφήσεις μπήκε σαν μόνιμο μέλος) και έτσι έκλεισε το lineup. Η μπάντα θα είμαστε εμείς οι 3 και σε περίπτωση live εμφανίσεων θα προστεθούν 2 κιθαρίστες σαν session μόνο γι' αυτόν τον σκοπό. Δεν θα υπάρξει άλλο μόνιμο μέλος στην μπάντα. Το όνομα προήλθε φυσικά από την Σκανδιναβική μυθολογία. Gungnir είναι το δόρυ του Όντιν, το οποίο δεν χάνει ποτέ τον στόχο του.

Jim: Κάποια μέρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να κλείσει ο κύκλος των Mortuus Sum και να κάνει κάτι άλλο στα χνάρια των Bathory, δε χρειάστηκε καν να με ρωτήσει. Ήταν δεδομένο ότι θα συμμετείχα.

Ithonas: Εγώ μια μέρα καθώς μιλούσα στον Yngve γυρνάει και μου λέει: "Ρε συ θες να τραγουδήσεις guest σε μένα (Gungnir);" Η απάντηση ήταν: "Δεν έπρεπε καν να ρωτήσεις... ΜΕΣΑ!"

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Yngve: Η μουσική κινείται στον χώρο του viking black metal και οι στίχοι προέρχονται αποκλειστικά από την Σκανδιναβική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Prose (Πεζή ή νεώτερη) Edda και την Poetic (Ποιητική) Edda.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Yngve: Οι επιρροές μας είναι φυσικά οι μπάντες του είδους που έγραψα και ποιο πάνω και οι ιστορίες (sagas) της Σκανδιναβικής μυθολογίας και ο Quorthon. Όπως έχω ξαναπεί, αν δεν υπήρχαν οι Bathory δεν θα υπήρχαν και οι Gungnir.

Jim: Σίγουρα οι Bathory είναι η αφετηρία μας αλλά θέλουμε να δώσουμε και το δικό μας στίγμα. Θεωρώ ότι αυτό είναι φανερό από το πρώτο μας δείγμα.

Ithonas : Είναι δύσκολο να δίνεις το δικό σου στίγμα όταν έχεις τόσες επιρροές και προσπαθείς να κρατήσεις τον ίδιο χαρακτήρα... Τουλάχιστον έτσι πίστευα μέχρι που βγάλαμε το EP.

Gungnir - Ragnarök

Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το πρώτο σας EP, με τίτλο "Ragnarök". Μιλήστε μας λίγο γι' αυτό.
Yngve: Το "Ragnarök" είναι το ντεμπούτο EP μας, το οποίο θα περιέχει 3 συνθέσεις δικές μας, μια διασκευή στο "Enter the Eternal Fire" των Bathory σαν bonus κομμάτι καθώς και intro/outro. Είναι κομμάτια γραμμένα από το 2013 (αχρησιμοποίητα μέχρι τώρα) μέχρι το 2016 που δημιουργήθηκε η μπάντα. Πήραμε τον χρόνο μας στην προετοιμασία του και την προπαραγωγή καθώς θέλαμε να κάνουμε "θόρυβο" όταν το κυκλοφορήσουμε, όπως και έγινε προς μεγάλης μας χαράς. Έχουμε πάρει πολύ θετικές κριτικές και ο πήχης έχει ανέβει αρκετά σε ότι αφορά το full length που θα ακολουθήσει. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Made in Hell studios (όλα τα τύμπανα και όλες οι φωνές), Northern Winter studios (όλες οι κιθάρες) και 340 studios (όλα τα μπάσα του EP και οι κιθάρες της διασκευής).

Πόσο καιρό δουλεύετε πάνω το άλμπουμ και πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Yngve: Τα κομμάτια τα δουλέψαμε από την αρχή της μπάντας το 2016 μέχρι και την ανακοίνωση της κυκλοφορίας τον Φεβρουάριο αυτής της χρονιάς. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ηχητικό αποτέλεσμα και ιδιαιτέρως περήφανοι γι' αυτό, καθώς το mix/mastering έγινε αποκλειστικά από τον Jim Havok και την υπόλοιπη μπάντα.


Gungnir


Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον ιθύνων νου των Ancient, Aphazel, στην διασκευή του "Enter the Eternal Fire" των Bathory;
Yngve: Γνώρισα τον Zel πριν μερικά χρόνια καθώς μένει μόνιμα στην Ελλάδα και κρατήσαμε μια φιλική επαφή για αρκετό καιρό. Κάποια στιγμή όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την διασκευή στους Bathory, ήταν ο μόνος που μου ήρθε στο μυαλό για τα φωνητικά, καθώς σαν Σκανδιναβός θα μπορούσε να δώσει το απαραίτητο feeling στα φωνητικά, όπως κι έγινε.

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο απο το δικό σας και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Yngve: Ετοιμάζουμε ήδη μια διασκευή έξω από τον metal χώρο, με θεματολογία πολύ κοντινή σε αυτό που κάνουμε, οπότε δεν θα πω κάτι γι' αυτό ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το φέρουμε πιο κοντά στο ύφος μας, που άλλωστε είναι και ο σκοπός της μπάντας.

Είναι στα σχέδιά σας η κυκλοφορία videos (video clip ή lyric video) στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ;
Yngve: Όταν με το καλό κυκλοφορήσει το EP στην φυσική του μορφή, θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάποιο video. Δεν ξέρω ακόμα πως θα γίνει και ποιο θα είναι το story του video, αλλά έχω κάποιες σκέψεις και ιδέες.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ηχεία σας; 
Yngve: Πέρα από Bathory που δεν λείπουν ποτέ, τώρα τελευταία ακούω για πολλοστή φορά το Live Shit: Binge & Purge των Metallica, καθώς και αρκετό thrash metal, κυρίως Sodom.
Jim: Τον τελευταίο καιρό η λίστα μου αποτελείται από Bathory, Enslaved, Rush, Ayreon, Ereb Altor και retro synthwave.  
Ithonas: Falkenbach και ξερό ψωμί!


Gungnir


Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή.
Yngve: Όλες οι Ελληνικές μπάντες τα έχουμε πει πολλές φορές, ότι η σκηνή μας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες του εξωτερικού, είτε μιλάμε για thrash, είτε για black, είτε για οποιοδήποτε παρακλάδι της metal μουσικής. Το κακό είναι ότι τρωγόμαστε μόνοι μας και βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Όταν κάποτε αποφασίσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι, τότε όλοι εκτός Ελλάδας θα δουν το πραγματικό θηρίο που ονομάζεται Ελληνική metal σκηνή.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.  Ο επίλογος δικός σας.
Yngve: Ευχαριστούμε εσάς για την πρώτη μας συνέντευξη σαν Gungnir, όλα τα webzines για τις εκπληκτικές κριτικές που έχουμε πάρει ως τώρα και όλους τους οπαδούς μας, έστω αυτόν τον μικρό κύκλο που έχουμε δημιουργήσει στα 2 χρόνια ζωής μας. Χωρίς εσάς, η μουσική και οι μπάντες δεν θα υπήρχαν.

Σχετικά με το EP μας, οι κόπιες μας έχουν ήδη γίνει sold out από τις προπαραγγελίες, οπότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Metal Throne Productions (http://metalthroneproductions.webs.com) και την Mercyful Hell Prods (http://mercyfulhell.wixsite.com/mercyfulhellprods και https://www.facebook.com/mercyfulhell) για το CD και την κασέτα αντίστοιχα. Παράλληλα,
μπορείτε να βρείτε την μπάντα στα παρακάτω links:
https://www.facebook.com/gungnirbandgr
https://www.youtube.com/channel/UC3PP-bXDCw9o_JB0FUhr0Hw
https://plus.google.com/u/2/+GungnirOfficialGR
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: