About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Ο Stelios Ventas στο bbr

Ο Stelios Ventas στο bbr: "Η ιστορία της τέχνης και της μουσικής είναι παράλληλη με την ανθρώπινη ιστορία. Άρα είναι ανθρώπινη ανάγκη"
Ο Stelios Ventas στο bbr
"Η ιστορία της τέχνης και της μουσικής είναι παράλληλη με την ανθρώπινη ιστορία. Άρα είναι ανθρώπινη ανάγκη"
Ο Στέλιος Βέντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σε ηλικία 14 ετών, προσπαθώντας να μιμηθεί τα ροκ είδωλα της εποχής, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα. Η δημιουργία μπάντας με φίλους και τα τζαμαρίσματα με άλλους "επίδοξους" ροκ σταρ αποτέλεσαν τις πρώτες του εμπειρίες.

 Παίζοντας σε διάφορα σχήματα και έπειτα από αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, αποφάσισε να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη μουσική μελετώντας σύγχρονη θεωρία και αυτοσχεδιασμό. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με πιο έμπειρους μουσικούς και να συμμετέχει σε πιο επαγγελματικές δουλειές. Παρά τη συμμετοχή του σε αξιόλογες μπάντες και τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα, είχε την ανάγκη να γράψει τη δική του μουσική και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Το 2014 ξεκίνησε έναν κύκλο μαθημάτων ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας και άρχισε να καταγράφει τις ιδέες του. Ένα χρόνο αργότερα η πρώτη του παραγωγή, ένα άλμπουμ με 10 αγγλόφωνα τραγούδια με επιρροές απο όλο το φάσμα της ροκ, ήταν γεγονός.

Παρά την μικρή εμπειρία και τις αδυναμίες της παραγωγής, το "Rock 'n' Love", ξεχύλιζε από ενθουσιασμό με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εντυπώσεις του ροκ κοινού, κάποιους διαγωνισμούς και πολλές ραδιοφωνικές ακροάσεις ανά την υφήλιο από παραγωγούς που τα τραγούδια του έφτασαν στα αυτιά τους.

Πιο έμπειρος τεχνικά και ψυχικά αλλά με την ίδια όρεξη, αφοσίωση και σεβασμό στην ροκ μουσική, το 2018, ο Στέλιος Βέντας ολοκλήρωσε τη δεύτερη δουλειά του, ένα ΕΡ με 5 νέες εμπνευσμένες συνθέσεις και σαφώς πιο "ψαγμένη" παραγωγή


Με αφορμή την κυκλοφορία του EP "Faded Flower" ο Stelios Ventas μιλάει στο bbr. Διαβάστε την συνέντευξη παρακάτω.


Νέο EP με τίτλο «Faded Flower» εσύ τι νιώθεις για το αποτέλεσμα αυτής τις δουλειάς;
Το Faded Flower αποτυπώνει μουσικά τα highlights ενός ανθρώπου που ψάχνει εν μέσω κρίσεως αξιών στο περιβάλλον του την κατανόηση και την αγάπη. Δεν ακολουθεί μόδες και μουσικές τάσεις. Είναι οι σκέψεις και οι μελωδίες που τριγύριζαν στο κεφάλι μου το τελευταίο διάστημα. Η παραγωγή είναι δικιά μου και είναι όσο το δυνατόν πιο πιστή στις αρχικές εμπνεύσεις. Ακούγεται όπως ακριβώς το φανταζόμουν πριν το ξεκινήσω. Η παραγωγή είναι πολύ καλή, οι συνθέσεις είναι σε υψηλό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα είναι προσιτές στο μέσο αυτί και κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό. Το αποτέλεσμα με δικαιώνει και τα θετικά σχόλια όσων το έχουν ακούσει είναι σίγουρα ενθαρρυντικά!

Από που μπορούμε να το προμηθευτούμε;
Από το bandcamp:
https://steliosventas.bandcamp.com/album/faded-flower-ep
Επίσης μπορείτε να το ακούσετε στο YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=xHFy40ewDY0&t=239s

Σαν παιδί πως ήσουν; Πες μου δυο λόγια για σένα;
Όπως τα περισσότερα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην Αθήνα σε μεσοαστικό περιβάλλον. Κυρίως έχω καλές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια.

Stelios Ventas - Faded Flower
Από ποια ανάγκη προέκυψε η ενασχόλησή σου με την μουσική, πώς θα περιγράφατε αυτή τη δημιουργική διαδικασία μέσα σε λίγες φράσεις;
Αρχικά ήθελα να μοιάσω στα ροκ είδωλα της νιότης μου. Έπειτα με γοήτευσε ο μαγικός κόσμος της μουσικής σαν πηγή γνώσης και σαν παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας και μετά τον χρησιμοποίησα σαν μέσο έκφρασης. Η μουσική είναι ένα φιλελεύθερο μέσο. Αυτός που την γράφει και αυτός που την ακούει μπορεί να την αντιληφθεί διαφορετικά χωρίς αυτό να είναι πρόβλημα. 
Μπορεί εγώ με το ίδιο τραγούδι να σκέφτομαι τον Μαραθώνα και κάποιος άλλος στην άλλη πλευρά του πλανήτη την Αριζόνα!

Πες μου για τα μέχρι τώρα τα βήματα σου στον χώρο τις μουσικής;
Έχω δύο δεκαετίες σαν  κιθαρίστας σε διάφορες μπάντες με πολλά λάιβ, αλλά άρχισα να νιώθω μουσικός όταν έβγαλα την πρώτη δική μου δουλειά, το Rock 'n' Love, το 2014.

«Ανοίγουν τις πόρτες τους» οι άνθρωποι; Σε αυτή την εποχή, τι τόσο ρευστή;
Πάντα θα υπάρχουν οι ρομαντικοί και αυτοί που την ψάχνουν λίγο περισσότερο. Οι μουσική μου απευθύνεται σε όλους και με το ίντερνετ έχουν όλοι πρόσβαση. Από κει και πέρα είναι θέμα δουλειάς και θέμα χρόνου...

Ποιος ο ρόλος της τέχνης, και ειδικότερα του τραγουδιού, σε εποχές δύσκολες, σαν την τωρινή, για την κοινωνία;
Η ιστορία της τέχνης και της μουσικής είναι παράλληλη με την ανθρώπινη ιστορία. Άρα είναι ανθρώπινη ανάγκη.
Σε δύσκολες εποχές η ανάγκη για έκφραση, για επικοινωνία και για μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων είναι μεγαλύτερη.

Σε ποια από τα Social Media θα μπορούμε να σε ακολουθήσουμε;
https://www.facebook.com/steliosventasmusic/
https://twitter.com/SteliosVentas
https://www.instagram.com/steliosventas/
https://www.youtube.com/user/MrVendrix/featured
https://www.reverbnation.com/steliosventas
https://steliosventas.bandcamp.com/releases

Μελλοντικά σχέδια;
Καινούριες μουσικές και κάποιες ζωντανές παρουσιάσεις.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: