About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Ρ3ΥΜΑ στο bbr

Οι Ρ3ΥΜΑ στο bbr: "Δώσαμε αυτό το όνομα στη μπάντα, γιατί θέλουμε η δύναμη σε συνδυασμό με τη μελωδία, να επιστρέψει στην ελληνική Ροκ μουσική."
Οι Ρ3ΥΜΑ στο bbr
"Δώσαμε αυτό το όνομα στη μπάντα, γιατί θέλουμε η δύναμη σε συνδυασμό με τη μελωδία, να επιστρέψει στην ελληνική Ροκ μουσική."

Οι Ρ3ΥΜΑ είναι μια ροκ μπάντα από το Βόλο που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Αρχικά, τα δυο ξαδέρφια και συνονόματοι, βρέθηκαν μουσικά και άρχισαν να δουλεύουν ένα υλικό από τραγούδια που είχαν στα “συρτάρια τους” αλλά και καινούργια. Στη συνέχεια και γύρω στον Νοέμβριο, ήρθε στην παρέα ο κιθαρίστας Δημήτρης Δεμίρης και το “πείραμα” άρχισε.

Δίνουν έμφαση στη δύναμη αλλά και στη μελωδία, έχουν το δικό τους ήχο και ύφος, τραγούδια με ελληνικό στίχο και πραγματικά ήρθαν για να μείνουν. “Ο θυρωρός” και το “Μ'Ακούει Κανείς”, είναι δυο από τα τραγούδια του CD τους με τίτλο “Ρ3ΥΜΑ vol 1”, που θα κυκλοφορήσει σύντομα και που ήδη ακούγονται σε ραδιόφωνα ανά την Ελλάδα αλλά και στο youtube.

Ο θυρωρός” συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους του κοινού στο διαγωνισμό TOP 20 του περιοδικού Πεντάγραμμο για τρεις συνεχόμενους μήνες: Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο , καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε αξιόλογα τραγούδια και δημιουργώντας για το γκρούπ, αλλεπάλληλα προσωπικά ρεκόρ. Η 1η θέση του Ιουνίου δε, τους έδωσε το εισιτήριο συμμετοχής στο Festival powered by La Vita Radio. Επίσης κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό του μουσικού site Stagona Music World για το μήνα Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Έχουν δώσει συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Ert Open (UknownSound), La Vita Radio (Το Ραδιόφωνο της Ζωής σας), ΕΡΤ Βόλου (Ακροατών Ακούσματα). Επίσης έχουν γράψει γι'αυτούς πολλά μουσικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Αυτή την εποχή ετοιμάζουν το πρόγραμμα για τις ζωντανές εμφανίσεις, που θα αρχίσουν από μέσα Οκτωβρίου και το bbr άδραξε της ευκαιρίας και μίλησε μαζί τους. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπαν οι Ρ3ΥΜΑ.


Γιατί η ονομασία "Ρ3ΥΜΑ";
Δώσαμε αυτό το όνομα στη μπάντα, γιατί θέλουμε η δύναμη σε συνδυασμό με τη μελωδία, να επιστρέψει στην ελληνική Ροκ μουσική. Γι' αυτό  και το ανάποδο ε(3), κόντρα στο ρεύμα της εποχής, κόντρα στην υποτονικότητα, ναι στην ενέργεια και τον έντονο ρυθμό με ηλεκτρικό ήχο.

Τελευταία ακούμε στo ραδιόφωνο το νέο σας τραγούδι "Ο θυρωρός", πείτε μας λίγα λόγια! Να περιμένουμε ολοκληρωμένο album;
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τραγούδι και όχι μόνο, τυγχάνει της αποδοχής του κόσμου. ”Ο θυρωρός” είναι ένα από τα τραγούδια του επερχόμενου CD με τίτλο “Ρ3ΥΜΑ vol 1” που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ποιος γράφει και ποιος συνθέτει στην μπάντα;
Και όλοι μαζί και ο καθένας μόνος. ΟΚ, υπάρχουν κομμάτια τα οποία έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου(στίχος & μουσική) από ένα μέλος της μπάντας και άλλα, που άλλος έχει γράψει το στίχο και άλλος της μουσική. Υπάρχουν βέβαια και οι ποιο “σύνθετες” περιπτώσεις με περισσότερη ομαδική συμμετοχή.

Πως είναι η μουσική σκηνή στον Βόλο;
Πολλοί καταξιωμένοι άνθρωποι της μουσικής έχουν γεννηθεί και ξεκινήσει από εδώ. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται αφού σχήματα για κάθε μουσικό γούστο, μπορεί να δει και να ακούσει κάποιος σχετικά εύκολα.

Είναι δύσκολο για τα groups σήμερα να έχουν διάρκεια!
Εφόσον υπάρχει χημεία μεταξύ των μελών, αρκετή υπομονή και επιμονή, καλό υλικό και αρκετή τύχη, πιστεύω πως ναι.

Ανταγωνισμός στο κομμάτι της δουλειάς σας υπάρχει;
Θεμιτός θα έλεγα, ο οποίος σίγουρα κάνει καλό.

Πως αντιμετωπίζετε τους συναδέλφους σας;
 Φιλικά και πάνω απ΄όλα συναδελφικά. Άλλωστε η μουσική μας ενώνει έτσι δεν είναι;

Η πειρατεία σκότωσε τη μουσική ή η αδηφαγία των δισκογραφικών εταιριών; Πιστεύετε ότι αυτή η εξέλιξη στον τρόπο διακίνησης της μουσικής έκανε καλό ή κακό στον χώρο;
 Σίγουρα η πειρατεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε  όλο αυτό, αλλά απ’την άλλη και οι εταιρίες δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Η μουσική πλέον μέσω του διαδικτύου, είναι όλες τις ώρες του 24ωρου διαθέσιμη σε όλους, πράγμα καλό για τον κόσμο αλλά κακό για τους δημιουργούς.

Tι να σας ευχηθούμε μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε;
Τι άλλο από να είμαστε όλοι υγιείς και ο κόσμος να ακούει μουσική γιατί αυτή είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.


Οι Ρ3ΥΜΑ είναι οι:

Βαγγέλης Ματζαφλέρης / φωνή & μπάσο
Δημήτρης Δεμίρης / κιθάρα
Ζαφείρης Κουκουσέλης / πλήκτρα
Βαγγέλης Κατσούρας / τύμπανα

Σε 3 τραγούδια του CD συμμετέχει στα πλήκτρα ο Κώστας Ματζαφλέρης.


OFFICIAL LINKS
https://www.youtube.com/channel/UCwGTHRO99N9CWUM_l6WV48Q
https://www.facebook.com/R3YMABAND/
https://twitter.com/3BANDOFFICIAL1

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: