About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Σαν Σήμερα - 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σαν σήμερα φεύγει απο την ζωή ο Dickie Peterson των Blue Cheer. Γενέθλια για τους Rick Parfitt (Status Quo), Gonzo Sandoval (Armored Saint) και Jeff Keith (Tesla). Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το "The Light At The End Of The World", οι Gorgoroth το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Pentagram", οι Cult το "The Cult", οι Fleetwood Mac το "Tusk" και οι U2 το "October".
Σαν Σήμερα - 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σαν σήμερα φεύγει απο την ζωή ο Dickie Peterson των Blue Cheer. Γενέθλια για τους Rick Parfitt (Status Quo), Gonzo Sandoval (Armored Saint) και Jeff Keith (Tesla). Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το "The Light At The End Of The World", οι Gorgoroth το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Pentagram", οι Cult  το "The Cult", οι Fleetwood Mac το "Tusk" και οι U2  το "October".


12/10/1948


Rick Parfitt

Γεννιέται στο Woking της Αγγλίας ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Status QuoRick Parfitt (Richard John Parfitt).

Ο Parfitt γεννήθηκε στο Woking της νότιας Αγγλίας. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα από τα 11 του χρόνια και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα τοπικά pubs. Λίγο αργότερα, το 1963,  εντάχθηκε ως session μουσικός στο ντουέτο Harrison Twins οι οποίοι με την προσθήκη του Parfitt  μετονομάστηκαν στο cabaret trio The Highlights παίζοντας στο κάμπινγκ Sunshine Holiday. Όταν την επόμενη χρονιά ο μάνατζερ της μπάντας, Joe Cohen, έκλεισε μια σειρά εμφανίσεων της μπάντας στο κάμπινγκ Butlins, θα γνωρίσει τον κιθαρίστα Francis Rossi, τον τραγουδιστή Alan Lancaster και τον ντράμερ John Coghlan (των Status Quo στη συνέχεια) που έπαιζαν σε μια μπάντα, τους Spectres οι οποίοι μετονομάστηκαν σε Traffic Jam.

Το 1967 με τον Parfitt πλέον στη σύνθεσή τους άλλαξαν εκ νέου το όνομά τους σε Status Quo και κάπως έτσι θα ξεκινήσει η σχεδόν 50 χρόνων καριέρα του Parfitt με την θρυλική μπάντα.

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 68 ετών στις 24 Δεκεμβρίου 2016, ύστερα απο μόλυνση ενός τραύματος που είχε στον ώμο του απο το φθινόπωρο της ιδίας χρονιάς,
12/10/1958


Jeff Keith

Γεννιέται στο Texarkana του Arkansas των ΗΠΑ ο τραγουδιστής των TeslaJeff Keith (Jeffrey Lynn Keith).

Το 1984 ο Keith, μαζί με τον drummer Troy Luccketta και τον κιθαρίστα Tommy Skeoch, εντάχθηκε στην μπάντα που είχαν οι Brian Wheat και Frank Hannon, City Kidd.  Δυο χρόνια αργότερα οι City Kidd θα μετονομαστούν σε Tesla.

Το 1996 η μπάντα θα διαλυθεί γα να ακολουθήσει επανένωση τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2000, αλλά το 2006 ο Tommy Skeoch θα αποχωρήσει λόγω κατάχρησης ουσιών για να αντικατασταθεί απο τον Dave Rude.


12/10/1963

Gonzo Sandoval

Γεννιέται ο drummer και συνιδρυτής των Armored SaintGonzo Sandoval.

Ο Gonzo Sandoval μαζί με τον αδελφό του Phil Sandoval και τον κιθαρίστα David Prichard θα σχηματίσουν τους Armored Saint, ενώ ήταν ακόμα στο γυμνάσιο. Αργότερα στην μπάντα θα ενταχθούν οι επίσης  συμμαθητής του Sandoval, John Bush στα φωνητικά και Joey Vera στο μπάσο.

Ο Sandoval εμπνεύστηκε το όνομα της μπάντας όταν παρακολούθησε υπο την επήρεια ναρκωτικών την ταινία Excalibur σε έναν κινηματογράφο στο Monterey Park. Το 1984 μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Delirious Nomad" ο Phil Sandoval θα αποχωρήσει και τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη θα ηχογραφήσουν το τρίτο album της μπάντας "Raising Fear".

Το 1988 η μπάντα θα εντάξει στην σύνθεσή της τον κιθαρίστα Jeff Duncan ο οποίος παραμένει στους Armored Saint εως και σήμερα. Δυο χρόνια αργότερα και ενώ το συγκρότημα ηχογραφούσε το επόμενο album της, ο David Prichard θα διαγνωστεί με λευχαιμία και θα ηττηθεί απο την ασθένεια.

Οι Armored Saint θα κάνουν μια σύντομη παύση και στη συνέχεια θα επιστρέψει ο Phil Sandoval για να αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Prichard. Το 1992 θα προταθεί στον John Bush να ενταχθεί στους Anthrax και ο τραγουδιστής θεωρώντας αβέβαιο το μέλλον των Armored Saint, θα δεχθεί την πρόταση. Μετά την αποχώρηση του Bush τα εναπομείναντα μέλη αρνήθηκαν να συνεχίσουν και η μπάντα θα διαλυθεί επισήμως.

Το 1999 ενώ οι Anthrax ήταν στον πάγο για μεγάλο διάστημα, οι Bush και Vera αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιήσουν τους Armored Saint κι έτσι η μπάντα επανενωθεί και θα παραμείνει ενεργή μέχρι και σήμερα.12/10/1979

Fleetwood Mac - Tusk

Οι Fleetwood Mac κυκλοφορούν το δωδέκατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Tusk". Θεωρείται πιο πειραματικό από τα προηγούμενα άλμπουμ τους, εν μέρει συνέπεια των αυστηρότερων συνθέσεων του  Lindsey Buckingham και της επιρροής του απο το post-punk. Ανέβηκε στο Νο4 στο Αμερικανικό Billboard 200, ενώ στην Αγγλία σκαρφάλωσε στο Νο1 και έγινε πλατινένιο.12/110/1981

U2 - October

Οι U2 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "October", λαμβάνοντας μέτριες κριτικές και περιορισμένες ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις.


12/10/1994

The Cult - The Cult

Κυκλοφορεί το ομώνυμο έκτο album των The Cult


12/10/1994

Gorgoroth - Pentagram

Οι Gorgoroth κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Pentagram". Είναι το μοναδικό άλμπουμ των Νορβηγών black metallers με τους Samoth στο μπάσο και Goat Pervertor στα ντραμς.


12/10/1999

My Dying Bride - The Light At The End Of The World

Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το έκτο τους album με τίτλο "The Light At The End Of The World". 12/10/2009
Dickie Peterson

Φεύγει απο τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μαχόμενος με την επάρατη νόσο, ο μπασίστας και τραγουδιστής των Blue Cheer, Dickie Peterson (Richard Allan Peterson).

 Ο Peterson προερχόταν απο μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του έπαιζε τρομπόνι και η μητέρα του πιάνο και ξεκίνησε να παίζει μπάσο απο τα δεκατρία του. Οι γονείς ου πέθαναν οταν ήταν ο Peterson ήταν μικρός με αποτέλεσμα να μεγαλώσει αυτός και ο αδελφός του μαζί με με θείους του σε μια φάρμα στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.

Σημαντική επιρροή για τον Peterson αναφέρεται ο Otis Redding, ενώ ο ίδιος αργότερα θα δηλώσει πως η δια βίου μουσική του επιρροή υπήρξε ο αδελφός του Jerre Peterson.  Ο αδελφός του ήταν ένας απο τους βασικούς κιθαρίστες των Blue Cheer (ο άλλος ήταν ο Leigh Stephens) και έπαιξε με διάφορες συνθέσεις της μπάντας τα τελευταία χρόνια.

Ο Peterson πέρασε δύο δεκαετίες στην Γερμανία παίζοντας για τους Blue Cheer και άλλες μπάντες. Τις χρονιές 1998 και 1999 έπαιζε στους Hank Davison Band καθώς και με τον Hank Davison σαν ακουστικό ντουέτο με το όνομα Dos Hombres. Το 2001 και το 2002, έπαιζε σε ένα συγκρότημα που είχε σχηματίσει που αποτελούταν απο τον πρώην κιθαρίστα των Blue Cheer, Tony Rainier και τον αδελφό του Jerre Peterson, τους Mother Ocean.

Οι Blue Cheer υπήρξαν μεγάλη επιρροή για πολλά συγκροτήματα μιας και υπήρξαν πρωτοπόροι σε διάφορα μουσικά είδη. Ο Peterson θεωρούσε οτι η μπάντα δεν άνηκε σε κάποιο συγκεκριμένο είδος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος εξακολουθεί να λέει οτι είμαστε heavy metal μπάντα ή grunge ή punk κτλ. Η αλήθεια είναι οτι είμαστε ένα δυναμικό τρίο και παίζουμε blues, και αυτό είναι rock ‘n roll."


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: