About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Distorted Force στο bbr

Οι Distorted Force στο bbr: "Aν μας ενδιέφερε –έστω και λίγο- η εμπορική μας επιτυχία, δεν θα παίζαμε progressive metal εξ αρχής"
Οι Distorted Force στο bbr
"Aν μας ενδιέφερε –έστω και λίγο- η εμπορική μας επιτυχία, δεν θα παίζαμε progressive metal εξ αρχής"


Οι Distorted Force ξεκίνησαν το 2008 στην Θεσσαλονίκη παίζοντας heavy metal. Οι διασκευές τους κατά την πλειοψηφία τους αφορούσαν κομμάτια των Iron Maiden, Metallica και IcedEarth.  Στις αρχές του 2010 κυκλοφορούν ανεξάρτητα ένα ομώνυμο EP. Έναν χρόνο μετά ακολουθεί το δεύτερο EP με τίτλο “A Dead Man’s Dream”, με εμφανής επιρροές από PorcupineTree και Anathema.

Το line-up αλλάζει και το 2012 ηχογραφούν ένα τρίτο EP με τίτλο “Depersonalization”. Η μπάντα έχει για πρώτη φορά αντρικά φωνητικά που κρατάνε μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφορεί πάντα ανεξάρτητα, το πρώτο full length album των Distorted Force: “Fields in Desolation”, με τα progressive metal στοιχεία ολοένα να αυξάνονται ανά τα χρόνια.

Στην εκπνοή του 2014 το δεύτερο album της μπάντας θα είναι έτοιμο μετά από δύο χρόνια προβών και ηχογραφήσεων, το “Taken by Force”. Από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι τα μέσα του 2018, τους Distorted Force απασχόλησε το επόμενο full length: “Curves of Sidereal Cosmos” το οποίο είναι και το πρώτο concept album στη δισκογραφία του συγκροτήματος. Ήταν έτοιμο τον Μάιο του 2018. Τα τελευταία χρόνια η μπάντα βαδίζει μουσικά στον heavy/progressive χώρο, στα βήματα των Fates Warning, που είναι από τις πιο κύριες επιρροές της.

Tο bbr άδραξε της ευκαιρίας και μίλησε με το συγκρότημα. Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη των Distorted Force.


Από ποιόν ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία των Distorted Force;
Οι Distorted Force στα γεννοφάσκια τους ήταν μια παρέα συμμαθητών που προσπαθούσαν να παίξουν μουσική. Ακόμα προσπαθούμε. Οπότε δεν ήταν ποτέ κανενός “ιδέα”. Απλά θέλαμε να παίξουμε την μουσική που ακούγαμε, και αυτό ακόμη και σήμερα μας είναι αρκετό.

Θα θέλαμε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες για την νέα σας δουλειά. Πώς δημιουργήθηκε το «Curves of sidereal cosmos»;
Το Curves of Sidereal Cosmos ήταν μακράν ο πιο δύσκολος δίσκος που ηχογραφήσαμε μέχρι σήμερα. Το 2015 η μπάντα πήρε την κάτω βόλτα. Όλα τα μέλη κυριολεκτικά έφυγαν εκτός Θεσσαλονίκης είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε λόγω σπουδών, είτε για στρατιωτικές υποχρεώσεις. Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το 2015 και ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις το 2018. Όσο αφορά το album τώρα, στιχουργικά αφηγείται την περιπέτεια μιας συντροφιάς που προσπαθεί να αποδράσει από ένα σύμπαν που δεν θέλει να είναι μέσω μιας πύλης, που βρίσκεται στην άλλη άκρη του έως τότε γνωστού χάρτη τους. Είναι μια ωραία περιπέτεια φαντασίας. Μουσικά είναι ξερό progressive metal. Μην φανταστείς κάτι Dream Theater-ικό. Και να θέλαμε δηλαδή δεν θα μπορούσαμε. Που θέλουμε. Αλλά δεν μπορούμε. Ξες… δεν υπάρχει «δεν θέλω»… υπάρχει «δεν μπορώ», χαχαχαχα. Αλλά ναι θεωρώ πως είναι ωμό, ξερό, παραδοσιακό progressive metal από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Distorted Force - Curves of sidereal cosmos
Που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το άλμπουμ;
Σε digital μορφή… από οπουδήποτε στα social media. Σε φυσικό copy, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει ένα mail στην μπάντα, στο distortedforce@gmail.com , είτε ένα pm στο https://www.facebook.com/DistortedForce

Στιχουργικά που κινείται το νέο σας album; Με τι θέματα καταπιάνεστε;
Όπως προανέφερα, όλα ξεκινάνε με ένα party 3ων χαρακτήρων. Τον Inner Demon που συμβολίζει την οργή, τον Dead Man που αφορά κυρίως την λογική και τον ορθολογισμό, και τον Dread, ο οποίος έχει να κάνει με τον φόβο. Ο αφανής ήρωας της ιστορίας είναι η Narcotic Sylph που συμβολίζει την έμπνευση. Ο τρόπος που αναπτύσσεται ο σενάριο περιγράφει μια εσωτερική σύγκρουση συναισθημάτων και πως μπορεί κάποιος μέσα από την θλίψη να τραβήξει έμπνευση για να δημιουργήσει κάτι όμορφο, ότι και να είναι αυτό, δεν έχει να κάνει μόνο με την μουσική. Όλα τα κύρια συναισθήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας είναι και από ένας χαρακτήρας σε αυτήν την ιστορία. Όλα αυτά βέβαια εφόσον θες να τα βλέπεις όλα συμβολικά. Αν θες να έχεις όμως μια πιο straight forward ματιά στο story, μπορείς απλά να απολαύσεις δαίμονες να σφαγιάζουν ζόμπια.

Σε μια εποχή που όλα δημιουργούνται και καταναλώνονται ταχύτατα και με την ταυτόχρονη κυριαρχία της επιφάνειας και της εικόνας έχει τελικά νόημα η επένδυση χρόνου και μόχθου στη στιχουργία σήμερα;
Ναι έχεις δίκιο για το attention spam της εποχής αλλά δεν μας αφορά πολύ αυτό. Δεν καθίσαμε να αφιερώσουμε τόσο χρόνο, να ασχοληθούμε με τόσο μεράκι σε αυτά τα κομμάτια, για να κάνουμε ένα album, και από την άλλη να μας απασχολήσει ο ρυθμός κατανάλωσης. Όταν αρέσει και σε άλλους η μουσική μας νιώθουμε πολύ ωραία. Το χαιρόμαστε πάρα πολύ. Αλλά αυτό είναι και λίγο παγίδα όταν ξεπερνάει ένα σημείο. Κάπου έχεις να προσέξεις αν τελικά παίζεις αυτή την μουσική γιατί σ΄ αρέσει ή γιατί αρέσει στον Μπάμπη και στην Τόνια και στον Αγησίλαο κλπ κλπ. Ξέρουμε πως η μουσική που παίζουμε, -κακά τα ψέματα- είναι η συνταγή της αποτυχίας. Εμπορικά τουλάχιστον. Κανένας ραδιοφωνικός παραγωγός δεν πρόκειται να παίξει δεκάλεπτα κομμάτια μιας άγνωστης μπάντας. Λίγοι θα κάτσουν να αφιερώσουν χρόνο για να ακολουθήσουν τους στίχους. Αυτό είναι κάτι που φυσικά και γνωρίζουμε. Και επιλέγουμε να παίζουμε αυτήν την μουσική ούτως η άλλως γιατί απλά… μας αρέσει αυτή η μουσική. Οπότε καταλαβαίνεις πως αν μας ενδιέφερε –έστω και λίγο- η εμπορική μας επιτυχία, δεν θα παίζαμε progressive metal εξ αρχής.

Στίχοι που σας στοιχειώνουν, που θα θέλατε να τους είχατε γράψει εσείς;
Anathema – Fragile Dreams: “Today I introduced myself, to my own feelings”
Nevermore – Acid Words: “When I'm dead will you remember the things I've tried to say”?
Dream Theater – Space-Dye Vest: “And I'll smile and I'll learn to pretend, and I'll never be open again, and I'll have no more dreams to defend, and I'll never be open again”.
Nevermore – Final Product: The media loves the latest tragic suicide.
They exploit it, then package it and profit from the people who die”.
Sanctuary - The Year the Sun Died: “What if there is nothing more?
What if there is only emptiness”?
Iron Maiden – Hallowed be thy Name: “When you know that your time is close at hand, maybe then you’ll begin to understand life down there is just a strange illusion”.
Nevermore – The Passenger: “But then, true wisdom comes in learning pain.
And I have known pain”
Death – Flesh and the Power it Holds: “Passion is a poison laced with pleasure bitter sweet
One of many faces that hide deep beneath. It will take you in. It will spit you out. Behold the flesh and the power it holds”!

Αγαπημένοι τίτλοι δίσκων;
Strapping Young Lad - Heavy as a Really Heavy Thing…
Guthrie Govan – Erotic Cakes
Scorpions – Virgin Killer
Metallica - …And Justice for All
Dream Theater – Systematic Chaos
Paradise Los – In Requiem

Πως βλέπεται τα πράγματα πέρα από την Ελλάδα ;
Δεν έχουμε ιδέα. Δεν έχουμε σκοπό (όχι άμεσο τουλάχιστον) να φύγουμε εξωτερικό κανένας από εμάς, οπότε δεν έχουμε πραγματικά άποψη. Επίσης δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό κάποιος από εμάς. Απ΄ ότι ακούμε από φίλους μας που έχουν φύγει έξω δεν είναι κι άσχημα. Από την άλλη όμως προτιμούμε να είμαστε εδώ, κοντά στις οικογένειές μας και τους φίλους μας.

Επόμενα σχέδια! Live?
Παίζουμε στις 17 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι μαζί με Draconian, Rotting Christ, Shinning και October Tide, στο Metal Gates Festival. Έπειτα έχουμε Βερολίνο στις 7 Ιούνη του 2019. Αυτά είναι τα κλεισμένα μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα προκύψει για την καινούρια χρονιά. Έχουμε απλώσει λίγο τα δίχτυα μας για διάφορα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη αλλά ακόμα είμαστε standby για τα περισσότερα. Δεν οργανώνεται και εύκολα ένα live στο εξωτερικό. Και όσες περισσότερες μπάντες συμμετέχουν, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση. Επίσης έχουμε στα σκαριά και ένα live στην Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2019.

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Θα τα πούμε on the road.

Prog on !!


Line Up:
Σπύρος Εμμανουηλίδης – Vocals
Νίκος Φελέκης – Lead Guitar
Νίκος Χατζηγώγος – Rhythm Guitar
Μάριος Ιωαννίδης – Keyboards
Θάνος Παλλίδης – Bass
Μάρκος Διαμαντόπουλος – Drums

OFFICIAL LINKS

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: