About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Salto Mortale στο bbr

Οι Salto Mortale στο bbr: "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο ανασυγκρότησης και ανανέωσης και σχεδιάζουμε νέα πράγματα ώστε το μέλλον να μας βρει ακόμα πιο δημιουργικούς."
Οι Salto Mortale στο bbr
"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο ανασυγκρότησης και ανανέωσης και σχεδιάζουμε νέα πράγματα ώστε το μέλλον να μας βρει ακόμα πιο δημιουργικούς."

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους full-length album με τίτλο «Ατελές το ον», οι Salto Mortale  μιλούν στο bbr. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπαν στην συνέντευξη που ακολουθεί.


Salto Mortale
Ξεκινώντας θα θέλαμε μια μικρή αναδρομή στην πεντάχρονη πορεία των Salto Mortale.
Όλα ξεκίνησαν επίσημα το Μάιο του 2013. Σαν παρέα είχαμε αρχίσει λίγο νωρίτερα τα λάιβ και ψάχναμε την ταυτότητα μας αλλά το '13 ήταν η χρονιά που κατασταλάξαμε τόσο στο όνομα μας όσο και στο line up. Από κει και ύστερα ξεκίνησε ένα τρελό ταξίδι με πολλά lives (πάνω από εκατόν είκοσι μέχρι και σήμερα), την κυκλοφορία δύο ep's ("Μία άλλη πραγματικότητα"-2014 & "Παράθυρο στο χάος"-2016) και φυσικά την κυκλοφορία του πρώτου full album ("Ατελές το ον"-2018). Μια πορεία με πολλά ups & downs όπως είναι φυσικό, με παρά πολλές εμπειρίες και πολλά μαθήματα ώστε να διορθώσουμε πράγματα για τη συνέχεια.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο σας full-length album με τίτλο «Ατελές το ον» . Πόσο καιρό δουλεύετε πάνω σε αυτό και ποιοι συντέλεσαν στην δημιουργία του; 
Η διαδικασία σύνθεσης και παραγωγής του δίσκου κράτησε περίπου ένα χρόνο, από το Μάρτιο του '17 έως και τον Απρίλιο του '18, οπότε και κυκλοφόρησε. Οι ηχογραφήσεις,η μίξη και το mastering έγιναν από το Σάκη Μπάστα στα γνωστά μας λημέρια του Noisebox studio στην Πάτρα, το artwork επιμελήθηκε η AD Visions ενώ "οφείλουμε" και ειδικές ευχαριστίες στη Λαμπρινή Μίγγου για την αφήγηση στο "Σωματοποίηση χρόνιου κενού" και τη Νατάσα Θεοδωρακόπουλου για το κείμενο που συνοδεύει το ίδιο κομμάτι.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα;
Δώσαμε σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια που θα ακούσετε στο δίσκο και φυσικά είμαστε περήφανοι για αυτόν. Κάποια πράγματα μας βγήκαν ακόμη καλύτερα από ότι περιμέναμε, κάποια άλλα ακούγοντας τον μερικούς μήνες μετά ίσως τα διορθώναμε αλλά πρόκειται για μια δουλειά που αντικατοπτρίζει χίλια τις εκατό το ποιοι ήμασταν εκείνη την περίοδο και τι είχαμε στο μυαλό μας. 

Ποια ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης των Salto Mortale για την δημιουργία του άλμπουμ;
Όλα όσα ζήσαμε σαν μπάντα τα προηγούμενα χρόνια, οι προσωπικές μας ζωές, οι μεταξύ μας σχέσεις, η κοινωνική παρατήρηση καθώς και φυσικά τα μουσικά μας γούστα και επιρροές δημιούργησαν μια δεξαμενή θα λέγαμε από την οποία αντλήσαμε στοιχεία και ιδέες.

Salto Mortale - Ατελές το ον
Στιχουργικά, το άλμπουμ ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη θεματολογία;
Δεν πρόκειται για ένα concept album, όμως υπάρχει μια κοινή αισθητική στους στίχους σχεδόν όλων των κομματιών.  Εστιάσαμε σε βασικές έννοιες και αξίες όπως η ελευθερία και η αλληλεγγύη και μέσα από το προσωπικό μας πρίσμα αποτυπώσαμε τις απόψεις μας σχετικά με πολλές παθογένειες που διέπουν τον άνθρωπο ως ον-εξ ου και ο τίτλος. Φυσικά τόσο σαν άτομα όσο και ως μπάντα δε δείχνουμε καμία ανοχή σε φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις επομένως υπάρχουν πολλά σημεία μέσα στους στίχους που κατακρίνουμε ή σχολιάζουμε τέτοιου τύπου περιστατικά.

Ποια είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου;
Ο δίσκος έχει κυκλοφορήσει μόλις λίγους μήνες επομένως έχουμε ακόμη να κάνουμε αρκετά πράγματα για την προώθηση του. Τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά, μερικά κομμάτια έχουν ήδη ξεχωρίσει στα λάιβ της περιοδείας για την προώθηση του, επομένως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Φυσικά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να φτάσει σε ακόμα περισσότερα αυτιά και να λάβουμε και άλλες γνώμες και εντυπώσεις.

Σε τι αναφέρεται το καθένα απο τα 10 κομμάτια του άλμπουμ; Περιγράψτε μας με λίγα λόγια.
Σε ορισμένα κομμάτια του δίσκου είναι ιδιαίτερα εμφανές σε τι αναφερόμαστε ενώ σε κάποια άλλα υπάρχει περισσότερη λεπτομέρεια που κρύβεται από πίσω. Καταπιαστήκαμε με θέματα όπως η ουτοπία, η προσωπική ψύχωση, το κυνήγι μιας ελεύθερης ζωής ακόμα κ αν αυτό κοστίσει την απώλεια της ίδιας της ζωής, η αστυνομική βία και καταστολή, η καταγραφή μιας μίζερης και ρομποτικής καθημερινότητας και πολλά ακόμη. Δε θα θέλαμε να αναλύσουμε περαιτέρω τη θεματολογία κάθε κομματιού, ώστε ο κάθε ένας να ανακαλύψει μόνος του τι θα αποκομίσει μετά την ακρόαση του.

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσετε ένα κομμάτι μέσα απο το «Ατελές το ον»  ποιο θα ήταν και γιατί;
Προφανώς όλα τα κομμάτια που εν τέλει συμπεριλήφθηκαν στο δίσκο θεωρούνται ισάξια από πλευράς μας και μας είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο. Θα σταθούμε στο "Σωματοποίηση χρόνιου κενού" καθώς είναι ότι πιο πειραματικό έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, το ευχαριστηθήκαμε και μας έδωσε και κάποιες ιδέες για το μέλλον.

Salto Mortale
Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το video clip του τραγουδιού «(απο)σύνθεση». Ποιοι βρίσκονται πίσω απο την δημιουργία του; 
Η κυκλοφορία του video clip ήταν ακόμη ένα σημαντικό milestone και το θέλαμε καιρό τώρα. Θεωρούμε την "(από)σύνθεση" ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μας κομμάτια και η Άννα Χόχολη το "έντυσε" με ενα εξαιρετικό βίντεο που του ταιριάζει απόλυτα. Εικαστικά προσεγγίζεται ο σχιζοειδής εαυτός μέσα από τρεις επιμέρους φόρμες.

Είναι στα σχέδιά σας η κυκλοφορία κι άλλου video clip;
Συνθετικά βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα μπροστά και μαζεύουμε ιδέες για νέα μελλοντική κυκλοφορία όμως ναι πολύ πιθανόν πριν βγάλουμε κάτι καινούργιο να ετοιμάσουμε ένα ακόμη clip για κάποιο από τα τραγούδια του άλμπουμ.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ;
Έχει ήδη πραγματοποιηθεί το "Ατελές το ον" mini tour part 1 όπου περάσαμε από Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Βόλο καθώς και σε μερικά καλοκαιρινά φεστιβάλ και είναι στα σκαριά και ένα δεύτερο σκέλος που μόλις το επιτρέψουν οι προσωπικές μας υποχρεώσεις θα οργανωθεί (λογικά τους πρώτους μήνες του 2019).

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα.  Ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη και για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Σε όσους τη διαβάζουν ελπίζουμε να τους αρέσει τόσο ο δίσκος όσο και το video clip. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο ανασυγκρότησης και ανανέωσης και σχεδιάζουμε νέα πράγματα ώστε το μέλλον να μας βρει ακόμα πιο δημιουργικούς. Καλή συνέχεια ευχόμαστε σε όλους!


Salto Mortale lineup:
Θανάσης Αντωνόπουλος - Φωνή/κιθάρα 
Δημήτρης Μουργελάς - Μπάσο 
Γιώργος Μαρκόπουλος - Κιθάρα 
Δημήτρης Καπενής - Drums

web:
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: