About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Live Or Exist στο bbr

Οι Live Or Exist με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου παρθενικού EP τους μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο ιδρυτής της μπάντας, Θάνος Αντωνίου, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.
Οι Live Or Exist στο bbr

Οι  Live Or Exist με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου παρθενικού EP τους μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο ιδρυτής της μπάντας, Θάνος Αντωνίου, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.


Πως δημιουργήθηκαν οι Live Or Exist;
-Οι Live Or Exist δημιουργήθηκαν κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα. Όλα ξεκίνησαν όταν είχα σταματήσει με την προηγούμενη μου μπάντα (Forbidden Way) και είχα πολλά κομμάτια δικά μου τα οποία ήθελα να κυκλοφορήσω σε ένα album. Καθώς περνούσε ο καιρός και δεν είχα χρήματα κατάφερα να πιάσω δουλεία και να έχω το δικό μου εισόδημα για να μπορώ να κάνω πράγματα για εμένα. Μέσα σε λίγους μήνες δουλειάς και βλέποντας τι έξοδα έχω μηνιαία είπα ότι τώρα είναι η στιγμή να δώσω ζωή σε κάποια τραγούδια μου που έχουν μεγάλο νόημα για εμένα και έτσι ξεκίνησα. Ξεχώρισα τέσσερα κομμάτια,τους έδωσα τίτλο και ξεκίνησα ηχογραφήσεις στο home studio ενός φίλου μου του Γιάννη Γεωργιλά ο οποίος επίσης είναι μουσικός στην σκηνή του έντεχνου. Δεδομένου ότι ήταν κάτι δικό μου και η ιδέα του δίσκου ήταν καθαρά για να ικανοποιήσω ένα δικό μου θέλω δεν έψαξα για άλλους μουσικούς για την δημιουργία μπάντας αλλά έβαλα ένα όνομα το οποίο θέτει στον ακροατή ένα προβληματισμό, κάτι που θα του τραβήξει την προσοχή και είναι το τελικό ερώτημα «να πρωταγωνιστείς στην ζωή σου ή απλά να υπάρχεις σε αυτήν;»

Live Or Exist - Live Or Exist
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ομώνυμο EP των Live Or Exist . Πόσο καιρό δούλευες πάνω σε αυτό και πόσο ικανοποιημένος είσαι απο το αποτέλεσμα;
-Σαν διαδικασία ηχογράφησης, μίξης κλπ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνος, μου πήρε 4 μήνες για να ετοιμάσω το EP και τα περισσότερα κομμάτια τα έχω γράψει μερικούς μήνες πριν, με εξαίρεση το single του δίσκου “Nightwalker” το οποίο το έχω γράψει πριν 2 χρόνια και ως τώρα έκανα αλλαγές μόνο σε λεπτομέρειες. Δεδομένου ότι ο δίσκος κυκλοφορεί μόνο δύο μήνες χωρίς ιδιαίτερο promotion και χαμηλό budget θα έλεγα οτι είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς όλοι όσοι έχω μιλήσει ή μου εκφράζουν την γνώμη τους διαδικτυακά για την μουσική μου,καταλαβαίνουν ακριβώς το μήνυμα  που προσπαθώ να περάσω και τους ξυπνά συγκεκριμένα συναισθήματα, το μόνο αρνητικό σχόλιο ήταν σχετικά με την ποιότητα του ήχου που μην ξεχνάμε είναι EP και στην Ελλάδα αν δεν είσαι γιος βιομηχάνου δεν έχεις εύκολα το budget για να ξεκινήσεις ένα πλήρες album με την καλύτερη ηχογραφηση και ποιότητα μίξης. Πριν λίγο καιρό είχα μια πολύ ωραία συζήτηση με τον 1055 Rock extreme metal zone που μου έκαναν ένα unofficial review για το single που τους άρεσε και όπως είπαν τους θυμίζει αρκετά τους παλιούς καλούς “H.I.M”, το κομμάτι δεν έπαιξε για τυπικούς λόγους στο ραδιόφωνο. Σε λίγο καιρό αναμένω ένα review από την PinkMetalHead, μια αμερικανίδα youtube metal reviewer, πάλι για το single μου,stay tuned!!

Πως θα περιέγραφες την μουσική των Live Or Exist; Στιχουργικά, το EP με τι καταπιάνεται και ποια ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του;
-Κατά κύριο λόγο η μουσική της μπάντας είναι Hard Rock και Nu metal αλλά με πολλά στοιχεία απο Dark Rock,Gothic και Alternative. Στιχουργικά όλο το concept είναι ο άνθρωπος και πως οι διάφορες καταστάσεις τον επηρεάζουν. Πιστεύω οτι ο άνθρωπος είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα και έχει τρία προσωπεία. Αυτό που δείχνει στους ανθρώπους γύρω του ,αυτό που δείχνει σε αυτούς που αισθάνεται κοντά του και αυτό που δεν δείχνει σε κανέναν και τον κυριεύει όταν είναι μόνος του. Το προσωπείο αυτό κρύβει μεγάλες αλήθειες που κανείς δεν μαθαίνει και πολλές φορές αρκετά μελαγχολικές για να επηρεάσουν την συμπεριφορά του, την σκέψη του και το συναίσθημά του. Οι στίχοι προσπαθούν να μιλήσουν ακριβώς σε αυτή την πλευρά...την θυμωμένη,την ανήσυχη θυμίζοντας της πως δεν είναι μόνη και πως ότι σκληρό και να βιώνει πάντα υπάρχει κάποιος ακόμη που βιώνει τα ίδια αλλά,μπορεί επίσης να τα ξεπεράσει και να χαράξει τον δρόμο του όπως αυτός θέλει χωρίς περιορισμούς φτάνει μόνο να το θέλει. 

Η κύρια πηγή έμπνευσής μου είναι δικά μου βιώματα και δυσκολίες τα όποια με είχαν κρατήσει στάσιμο κυρίως στην ηλικία της εφηβείας. Ήταν μια περίοδος που ήμουν αρκετά μοναχικός και μόνη παρέα μου ήταν η metal μουσική η οποία με το πάθος της και τους επαναστατικούς στίχους της μου έδωσε κίνητρο να γκρεμίσω τον τοίχο που είχα ως εμπόδιο και να προχωρήσω φτάνοντας στο σημείο να πω είτε πας μπροστά είτε μένεις στάσιμος και από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω μουσική σκοπός μου ήταν αυτός, να κάνω στους άλλους ότι έκανε η μουσική για μένα.

Ποια είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου;
- Όπως σου είπα πιο πριν είναι καλή, ο κόσμος καταλαβαίνει ακριβώς τους προβληματισμούς που θέλω να θέσω και τα μηνύματα που θέλω να περάσω και δεδομένου ότι ο δίσκος κυκλοφορεί μόνο δύο μήνες και δεν έχω κάνει (για την ώρα) κάποιο live είμαι αρκετά ικανοποιημένος .

Πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το EP;
- Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει ή να κάνει stream τον δίσκο στο bandcamp, reverbnation, tidal, deezer, spotify, amazon, itunes, soundcloud και napster!

Αν σου έλεγαν να κάνεις μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο και να το φέρεις στα μέτρα σου, ποιο τραγούδι θα επέλεγες και γιατί;
-Πολύ καλή ερώτηση, η αλήθεια είναι πως έχω πάρα πολλές ιδέες για διασκευές κομματιών για διάφορους καλλιτέχνες του εξωτερικού σε διαφορετικά είδη αλλά και της μέταλ σκηνής τους οποίους εκτιμώ πολύ και θα το έκανα σαν tribute. Ωστόσο, έτυχε να μου τραβήξει την προσοχή ένα παλιό λαϊκό τραγούδι του Πουλόπουλου με τίτλο «Ποια νύκτα σε έκλεψε», παρόλο που η ελληνική μουσική δεν είναι στις επιλογές μου σαν άκουσμα νομίζω πως το παλιό ρεμπέτικο και λαϊκό έχεις πολλές ομοιότητες με την ροκ και μέταλ,στα μηνύματα που θέλει να δώσει στιχουργικά και στα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική. Ο λόγος είναι η μελωδία που υπάρχει στο μπουζούκι, η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη και ασχέτως το είδος μουσικής που ακούς σου δημιουργεί το συναίσθημα που θέλει να πετύχει ο καλλιτέχνης. Έχω ξεκινήσει ήδη να το γράφω και το μόνο κοινό είναι η μελωδία του μπουζουκιού σε πιάνο και όλο το στυλ θα είναι τύπου H.I.M.

Live Or Exist - Θάνος Αντωνίου
Πως βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
-Αν η χώρα μας έχει οικονομική κρίση την τελευταία δεκαετία στο κομμάτι της ροκ και της μέταλ έχει πάνω από είκοσι. Τα ροκ φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι περιορισμένα και χωρίς την ίδια αναγνωρισιμότητα με αυτά του εξωτερικού. Τα μέταλ clubs είναι επίσης λίγα και οι μπάντες πολλές. Οι ευκαιρίες για να έχει μια μπάντα δυνατότητα αναγνώρισης είναι πολύ περιορισμένες στην Ελλάδα γιατί από το ’80 η Ελλάδα παρέμεινε ίδια, αν πεις είμαι μεταλλάς σε ένα απλό καφέ θα σε συνδέσουν με σατανισμό, ψυχολογικά προβλήματα και ότι άλλο θες και νομίζω πολύ ταυτίζονται με αυτό που λέω και για αυτό άλλωστε η μέταλ δεν ήταν και δεν θα γίνει mainstream. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο συν, το ελληνικό μέταλ κοινό έχει μεγάλο πάθος και όρεξη για μουσική και αν ακούσει κάτι και του αρέσει,τότε θα το στηρίξει και θα το ακολουθήσει και δεν κάθεται απλά με ένα κινητό στην συναυλία να βγάζει φώτο αλλά νιώθει την μουσική και τους στίχους...ακόμη και οι Slipknot σκάλωσαν με το πάθος στο rockwave.

Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σου;
-Στα ακουστικά μου ακουγόταν και ακούγονται οι Disturbed οι οποίοι αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα. Το νέο τους album είναι πολύ διαφορετικό απο ότι έχουμε συνηθίσει και είχα σοκαριστεί το ίδιο με τους υπόλοιπους όταν το πρωτοάκουσα άλλα στο τέλος αν κάτσεις και το ακούσεις θα πεις ότι είναι ένα δυνατό album με πολύ ωραία μηνύματα. Εκτός των Disturbed ακούω τα νέα κομμάτια των Lindemann, το single των Slipknot All Out Life (δεν μπορώ να περιμένω να ακούσω το υπόλοιπο album) και απο κει και πέρα ακούω από Panic at the disco! Μέχρι τις νέες επιτυχίες των Behemoth και Rotting Christ και όλα τα ενδιάμεσα(S.O.A.D, Lords of the lost, MONO INC., Rammstein, Kreator κ.α).

Με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;
-Πριν δεν σου έκρυψα την αγάπη μου για τους Disturbed οπότε ούτε τώρα θα σου κρύψω ότι μεγάλο μου όνειρο είναι να συνεργαστώ με τον David Draiman (τον Frontman της μπάντας), ένας πολύ δυνατός μουσικός με σταθερές απόψεις και που πραγματική του επιθυμία είναι το μέταλ να παραμείνει δυνατό και να δώσει δύναμη σε όλους όσους την χρειάζονται. Αλλά και πολλούς άλλους μουσικούς όπως τους Serj Tankian, Corey Taylor που αποτέλεσαν πυρήνα στο να γίνω και εγώ μουσικός. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Live Or Exist;
-Για το άμεσο μέλλον θα συνεχίσω να κάνω promotion το δίσκο και να συνθέτω νέα μουσική με σκοπό να έχω έτοιμα κομμάτια για την δημιουργία ενός κανονικού full length δίσκου. Στην συνέχεια θέλω να κάνω την μπάντα πλήρη με μουσικούς και να κάνουμε live όσο πιο πολύ γίνεται και σε όσα πιο πολλά μέρη γίνεται και αυτό είναι υπόσχεση!

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Ευχόμαστε τα καλύτερα. 
-Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Και να θυμάστε πως η ροκ και η μέταλ ποτέ δεν ήταν στην μόδα αλλά θα υπάρχει πάντα εκεί να δίνει το παρόν απέναντι στο συνηθισμένο, στο καθώς πρέπει και να ενώνει όλους αυτούς που αισθάνονται διαφορετικοί και ξένοι από τα κοινά!


Find Live Or Exist below

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: