About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Quantum VI στο bbr

Οι Quantum VI στο bbr: "Μετά την προώθηση του πρώτου μας δίσκου, θα ξεκινήσει η νέα μας δουλειά με τίτλο «Αδράνεια» η οποία θα έχει ένα πιο σκοτεινό ύφος τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά ενώ παράλληλα θα εντείνουμε τις λάιβ εμφανίσεις μας."
Οι Quantum VI στο bbr
"Μετά την προώθηση του πρώτου μας δίσκου, θα ξεκινήσει η νέα μας δουλειά με τίτλο «Αδράνεια» η οποία θα έχει ένα πιο σκοτεινό ύφος τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά ενώ παράλληλα θα εντείνουμε τις λάιβ εμφανίσεις μας."

Οι Quantum VI  μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο κιμπορντίστας Στράτος Κασιώτης για το ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα απο την Αλίαρτο Βοιωτίας.


Πως δημιουργήθηκαν οι Quantum VI;
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από εμένα, τον Παναγιώτη και Άγγελο Ιωάννου το 2010. Γνωριστήκαμε μουσικά μέσω του Ωδείου Θήβας και αποφασίσαμε να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μουσική παρέα. Το καλοκαίρι του 2016, όταν και η μπάντα άρχισε να αποκτά την τωρινή της μορφή, μετονομάστηκε σε «Quantum VI».

Πως προέκυψε το όνομα;
Αρχικά αναζητούσαμε ένα λατινογενές όνομα και προέκυψε η ιδέα του Quantum, από τον τραγουδιστή και στιχουργό μας, Πάνο Ιωάννου καθώς φοιτούσε στο τμήμα Φυσικής του Πολυτεχνείου. Εκ της κβαντομηχανικής δηλαδή και το VI συμβόλιζε τον αριθμό των μελών της μπάντας εκείνη την περίοδο. 

Quantum VI - Πάνος Ιωάννου
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι εμπνέεστε;
Την μουσική μας θα την χαρακτήριζα ως ελληνόφωνο ροκ με στοιχεία από alternative, hard rock, blues και ποπ με χαρακτηριστικά τα θέματα στα πλήκτρα και τις κιθαριστικές δισολίες. Από στιχουργικής πλευράς τα κομμάτια του δίσκου «Κανόνες Λογικής» αναφέρονται σε προσωπικά μας βιώματα καθώς και παρατηρήσεις μέσα στον κοινωνικό περίγυρο. Υπάρχει ένα χαλαρό κονσεπτ πίσω από τα κομμάτια, η αμφισβήτηση του λογικού και δεδομένου, αλλά και δυνατά συναισθήματα όπως ο έρωτας, άρση του φόβου και η πάλη για το μέλλον έχουν την τιμητική τους. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ρόκ μπάντα με ελληνικό στίχο;
Στην Ελλάδα ιδιαίτερα οι δυσκολίες είναι πως έχουμε συνδέσει το ροκ με τον αγγλικό στίχο κυρίως ενώ ο στίχος είναι συνδεδεμένος με την λαϊκή ή έντεχνη σκηνή. Τα μαγαζιά και οι οργανισμοί που υποστηρίζουν την ελληνόφωνη ροκ σκηνή σίγουρα είναι λιγοστά καθιστώντας δύσκολη την πορεία μιας τέτοιας μπάντας στην εγχώρια σκηνή. 

Σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε το video clip του «Κάτι για να ζήσω». Πόσο ικανοποιημένοι είστε απο το αποτέλεσμα και ποιος είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του;
Νομίζω πως το τελικό αποτέλεσμα του «Κάτι για να ζήσω» ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Βέβαια για να πετύχουμε αυτό το αξιόλογο αποτέλεσμα είχαμε την συμβολή του φίλου και συνεργάτη μας μουσικού, σκηνοθέτη και youtuber, Harout Torosian, ο οποίος ανέλαβε την επιμέλεια του βιντεοκλίπ μας. 

Θα ακολουθήσουν άλλα videos στο άμεσο μέλλον;
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να δημιουργηθεί το κονσεπτ για το επόμενο video, το οποίο θα είναι και αυτό μέσα από τον δίσκο «Κανόνες Λογικής». Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σε λίγο καιρό!

Αν σας έλεγαν να κάνετε μια διασκευή σε κάποιο συγκρότημα που κινείται σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε και γιατί;
Πρόσφατα δοκιμάσαμε μια διασκευή στον «Πασατέμπο», παλιό ρεμπέτικο κομμάτι. Οπότε θα ήταν καλή ιδέα να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο ή μια δοκιμή στον έντεχνο χώρο. 

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και είναι αρκετά δύσκολο να προωθηθεί μια μπάντα αυτού του είδος όπως αναφέραμε. Ωστόσο τα πράγματα στην underground σκηνή παρουσιάζουν ιδιαίτερη ποιότητα και ποσότητα τόσο ως προς τις μπάντες αλλά και ως προς τους μουσικούς τους ίδιους για αυτό και η βιομηχανία θα πρέπει να τα στηρίξει!

Quantum VI
Αυτό τον καιρό τι ακούγεται απο τα ακουστικά σας;
Διάφορα είδη από ροκ, ποπ, μεταλ, blues, ρεμπέτικα.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τον Παύλο Παυλίδη.

Συμπεριλαμβάνονται ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;
Θα εμφανιστούμε στις 22 Φεβρουαρίου στην Λιβαδειά, στον χώρο του «Καφωδείου» καθώς και στις 24 του ίδιου μήνα στο «Remedy Live Stage» στο Ηράκλειο

Ποιο είναι το επόμενο βήμα των Quantum VI;
Μετά την προώθηση του πρώτου μας δίσκου, θα ξεκινήσει η νέα μας δουλειά με τίτλο «Αδράνεια» η οποία θα έχει ένα πιο σκοτεινό ύφος τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά ενώ παράλληλα θα εντείνουμε τις λάιβ εμφανίσεις μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Ευχόμαστε τα καλύτερα.  Ο επίλογος δικός σας.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη με την σειρά μας. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει και ιδιαίτερα στα παιδιά που συντέλεσαν στην δημιουργία του «Κάτι για να ζήσω». Επιμονή, υπομονή ,καλές μουσικές και see you on stage!


Quantum VI  lineup:

Πάνος Ιωάννου - vocals-guitar
Γιώτα Κόλλια - back-vocals
Στράτος Κασιώτης - keys
Βασίλης Βιτανίδης - lead guitar
Άγγελος Ιωάννου - bass
Θάνος Κωστακόπουλος - drums

Find Quantum VI  below:
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: