About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Fantastic Terrors στο bbr

Οι Fantastic Terrors στο bbr: "Ετοιμάζουμε το πρώτο μας άλμπουμ με δέκα κομμάτια από τα πολλά που έχουμε γράψει όλα αυτά τα χρόνια"
Οι Fantastic Terrors στο bbr
"Ετοιμάζουμε το πρώτο μας άλμπουμ με δέκα κομμάτια από τα πολλά που έχουμε γράψει όλα αυτά τα χρόνια"

Το συγκρότημα βρίσκει τις ρίζες του στα νότια προάστια της Αθήνας στα μέσα της δεκαετίας του ’90, σε μια παρέα εφήβων από την Νέα Σμύρνη και το Φάληρο. Όπως δηλώνει η ίδια η μπάντα: «Κάτι μας συνέβη όταν ακούσαμε τα τραγούδια των Misfits από τους Metallica και έκτοτε παίζουμε μαζί. Χωριζόμασταν για μήνες, λόγω σπουδών, δουλειάς και ταξιδιών, αλλά πάντα ξαναβρισκόμασταν για να ξαναπαίξουμε τις διασκευές των ηρώων μας, αλλά και για το δικό μας μείγμα από πρωτόγονο punk, βαρύ blues, βρωμιάρικο metal και εκσυγχρονισμένο rock ‘n’ roll. Η ιστορία μας μοιάζει με αυτές των εκατοντάδων ελληνικών συγκροτημάτων, που με φοβερή αγάπη για την μουσική ιδρώνουνε στα προβάδικα επί δεκαετίες. Από την άλλη, η μουσική μας δεν μοιάζει μ’ αυτές που θα κρυφάκουγες συχνά στο διπλανό στούντιο. Ίσως γιατί ένας από ‘μας δεν μπορεί να παίξει οτιδήποτε άλλο. Ε, Μανώλη;»

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια πορείας, με πολλά παράλληλα μουσικά σχήματα, με εργασία στο εξωτερικό, σπουδές εκτός Αθηνών, η μοναδική αυτή αυθεντική μουσική επικοινωνία των μελών της μπάντας όχι μόνο παραμένει ισχυρή αλλά έχει ωριμάσει σε μια πολύ ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα. Η μπάντα έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το πρώτο της video για το κομμάτι “TheYodeler”, το οποίο προορίζεται για την μία πλευρά του πρώτου 7”, σε ηχοληψία και παραγωγή του JohnMcris (a.k.a. Satrigiannis). Ο Αλέξανδρος Τζάννες (τύμπανα), ο Δημήτρης Σκλιβάγκος (κιθάρα) και ο Μανώλης Γεωργακάκης (φωνή και μπάσο) ήδη ηχογραφούν το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο “Feelin’ The Delta Punk”.

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, ο έμπειρος Σταύρος Δακτυλάς αναλαμβάνει θέση πίσω από τα τύμπανα, για γίνει χείμαρρος στο Δέλτα όπου συναντώνται το punk με τα blues. Την 30η Νοεμβρίου 2018, οι Fantastic Terrors έπαιξαν στο ΑΝ Club στα Εξάρχεια, στην ποικιλομορφία του Rock Bloom Festival μαζί με ανερχόμενα συγκροτήματα όπως οι Cosmonuts, οι Vonavibe και οι The Water Striders, αποκαλύπτοντας μερικά ακόμη από τα τραγούδια τους.

Το bbr βρήκε την ευκαιρία και μίλησε με τους Fantastic Terrors για την συνέντευξη που ακολουθεί:

Γεννηθήκατε με το “μικρόβιο” της μουσικής και ασχοληθήκατε με αυτό από μικρή ηλικία, ή είναι κάτι που ανακαλύψατε αργότερα;
Κολλήσαμε ο μικρόβιο έφηβοι και μάλιστα ταυτόχρονα! Κάτι μας συνέβη όταν ακούσαμε τραγούδια των Misfits από τους Metallica και έκτοτε παίζουμε μαζί. Χωριζόμασταν για μήνες, λόγω σπουδών, δουλειάς και ταξιδιών, αλλά πάντα ξαναβρισκόμασταν για να ξαναπαίξουμε τις διασκευές των ηρώων μας, αλλά και για το δικό μας ιδιαίτερο μείγμα. Μετά από χρόνια παραλλήλων πορειών, με νέες μουσικές εμπειρίες και διαφορετικές μουσικές περιέργειες για τον καθένα μας, αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε αυτή τη μοναδική χημεία μας. Αυτό που σε ενώνει με αυτούς που έπαιζες από τότε που σε ταλαιπωρούσε η ακμή. 

Πρώτο single “The Yodeler”, πόσο καιρό σας παίρνει η σύνθεση των κομματιών σας;
Το “The Yodeler” γράφτηκε πολύ σύντομα. Ετοιμάζουμε το πρώτο μας άλμπουμ με δέκα κομμάτια από τα πολλά που έχουμε γράψει όλα αυτά τα χρόνια. Άλλα γράφτηκαν γρήγορα, πηγαία σαν το “The Yodeler”, άλλα μας παίδεψαν. Δεν αργούμε να συνθέσουμε, να τα ηχογραφήσουμε αργούμε!


The Fantastic Terrors - The Yodeler

Από πού μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί;
Προς το παρόν ο κόσμος μπορεί να δει το βίντεο κλιπ που γυρίσαμε το καλοκαίρι, στο youtube. Σύντομα ελπίζουμε να ακολουθήσει άλλο ένα κλιπ, και εν συνεχεία τα δύο τραγούδια να αποτυπωθούν σε ένα όμορφο επτάιντσο και θα πωλούνται και σε ηλεκτρονική μορφή. 

Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι σας χαρακτηρίζουν;
Είναι παράξενο αυτό που παίζουμε, δεν το ακούς συχνά στα προβάδικα στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη είναι και τελείως φυσικό για εμάς, σχεδόν αυτονόητο. Έχει πρωτόγονο punk σαν των MC5 ή των Stooges, έχει βαρύ blues όπως ακούς καμιά φορά στην μουσική των stonerάδων αλλά πιο κοντά στο παραδοσιακό, έχει βρωμιάρικο metal όπως στο “Load” των Metallica, είναι στην πραγματικότητα ένα εκσυγχρονισμένο rock ‘n’ roll. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα αισθητά στο “The Yodeler”, αλλά θα έχουν χώρο να απλωθούν καλύτερα στο άλμπουμ, που θα λέγεται λόγω του μείγματος “Feelin’ The Delta Punk”

Πόσο δύσκολο είναι να αντέξει ένα σχήμα του είδους σας στην δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε;
Είναι πολύ δύσκολο. Δεδομένου ότι η μουσική δεν μας εξασφαλίζει τα προς το ζην, πρέπει να δουλεύουμε για να δημιουργούμε χρόνο ώστε να παίξουμε. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις χρόνο για να παίξεις, να μελετήσεις, να συνθέσεις. Σε χώρες που η αγορά της μουσικής είναι πιο εύφορη, όπως η Αγγλία ας πούμε, τα συγκροτήματα μπορούνε να περνάνε δέκα ώρες στο στούντιο κάθε μέρα, να λύνονται, να δημιουργούν αβίαστα. Εμείς εδώ αγωνιζόμαστε για την σταγόνα. Είναι όμως τόσο μεγάλη η πληρωμή από την χαρά που μας δίνει η μπάντα, που αντέξαμε τόσα χρόνια και ξέρουμε ότι θα αντέχουμε.

Τι άποψη έχετε για την ελληνική σκηνή; Έχετε κάποιες μπάντες που σας αρέσουν;
Η ελληνική σκηνή έχει έναν κρυφό φοβερό πλούτο. Είναι απίστευτο ότι τόσες καταπληκτικές μπάντες παραμένουν σε μια underground διάσταση όσο δημοφιλείς κι αν γίνουν. Εμείς μεγαλώσαμε με Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, την εποχή που μεγαλούργησε το ελληνόφωνο και άντε να τα διηγηθείς σήμερα! Αλλά σε κάθε εποχή η ελληνική σκηνή είχε πολλούς άσσους στο μανίκι, τους Πελόμα Μποκιού, τους Socrates, τους Last Drive, τους Nightstalker. Η αλήθεια είναι ότι αυτά που ακούμε συχνά δεν έχουν σχέση με τον ήχο μας. Από την τζαζ των Human Touch μέχρι τους μεταλλικούς ήρωες Firewind ή τους Sunburst, και από το indie των Closer μέχρι το ακούραστο garage των Sound Explosion. Εν τω μεταξύ, είναι εντυπωσιακό ότι στην εποχή της κρίσης βλέπουμε μια έντονη άνθηση με τρομερές μπάντες όπως οι Chickn, οι 7-Odds, οι Bazooka, οι Beggars, οι Steams, οι A Victim Of Society, οι Rosewood Brothers και τόσοι άλλοι. Μας αρέσουν επίσης δυο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες, οι πολύ δυνατοί Vonavibe και οι ολίγον φευγάτοι Cosmonuts, με τους οποίους είχαμε την χαρά να παίξουμε μαζί πέρσι στο ΑΝ. 

Σε ποια από τα Social Media θα μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε;
Κατ’ αρχάς στο facebook (www.facebook.com/thefantasticterrors/) και στο instagram. Είναι επίσης χρήσιμο το κανάλι μας στο youtube, και σε λίγο καιρό θα φτιάξουμε την σελίδα μας στο bandcamp.

Ποιες θα είναι οι επόμενες δραστηριότητές σας;
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο μας επτάιντσο με δυο τραγούδια, το “The Yodeler” και το “Empty Refrigerator Sunday”. Παράλληλα προχωρούμε τις ηχογραφήσεις για το πρώτο μας άλμπουμ και παίζουμε ζωντανά όσο συχνά μπορούμε.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα. 
Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Καλοτάξιδη η νέα σας δουλειά. Δικός σας ο επίλογος.
Να ‘σαι καλά! Επίλογος; Delta punk ain’t no gamble!


OFFICIAL LINKS

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: