About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Sleeping Bugs στο bbr

Οι Sleeping Bugs στο bbr: " Στόχος μας είναι η βελτίωση μας και η εξέλιξή της μπάντας"
Οι Sleeping Bugs στο bbr
" Στόχος μας είναι η βελτίωση μας και η εξέλιξή της μπάντας"

Οι Sleeping Bugs είναι μια ελληνική μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2012. Αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της experimental alternative/indie rock μουσικής σκηνής, εξαιτίας των κλασσικών μουσικών οργάνων που ξεχωρίζουν τον ήχο τους. Έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 100 μουσικές δράσεις, ξεκινώντας από το 2013, όπου συμμετείχαν στη Helexpo. Με τον καιρό κατάφεραν να φτάσουν τόσο στους ημιτελικούς του local Battle of the Bands (2015) όσο και στους τελικούς του Global Battle of the Bands (GBOB) του MAD στην Αθήνα. Συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα (Αθήνα) το 2018, το Schoolwave. Μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους το 2017 (LSB), εμφανίστηκαν σε διάφορους ραδιοφωνικούς και ιντερνετικούς σταθμούς, όπως το 105.5 Rock Radio, όπου ακούστηκαν τα τραγούδια τους.


Το bbr άδραξε της ευκαιρίας και μίλησε με τους Sleeping Bugs για την συνέντευξη που ακολουθεί.
Sleeping bugs σας καλωσορίζουμε στο bbr!


Ακούμε το εξαιρετικό “LSB” και δεν έχουμε παρά να σας συγχαρούμε. Δώστε μας λίγα στοιχεία– τις συνθήκες που γράφτηκε, για τις πηγές έμπνευσής του, για τους συντελεστές του…
Μερικά τραγούδια γράφτηκαν αρκετά παλιά όταν πρωτοξεκινήσαμε να είμαστε συγκρότημα και μπορεί κανείς να καταλάβει ότι μας άρεσαν οι ιστορίες στα τραγούδια με ένα τρόπο που να απευθύνονται στο νέο κόσμο. Από μουσικής άποψης προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τα κλασσικά ροκ κομμάτια τύπου δύο κιθάρες ντραμς φωνή και να βάλουμε πολλές μελωδίες. Ίσως, λοιπόν, να ευθύνονται και οι κλασσικές μας επιρροές. Σίγουρα, πάντως, θέλαμε τα τραγούδια μας να λένε κάτι σημαντικό. Κάτι να καταγγείλουν. Κάτι που μας αφορά όλους

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την αποδοχή που έτυχε το άλμπουμ σε κοινό και μέσα;
Από την πρώτη μέρα που ακούσαμε το άλμπουμ στο ραδιόφωνο και με τις τελευταίες προσθήκες του άλμπουμ μας σε Spotify, Apple Music, I-tunes και Deezer μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καλύψει κάποιους από τους στόχους μας. Μετά το 2018 και την παρουσίαση του ep μας στο live stage του 8ball και στις υπόλοιπες εμφανίσεις μας, το κοινό μας βοηθάει να αγαπάμε ακόμα πιο πολύ αυτό που κάνουμε.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της μπάντας; Πώς και πότε φτιάχτηκαν οι Sleeping Bugs;
Οι Sleeping Bugs ξεκινώντας ως μπάντα για σχολικές εκδηλώσεις στις αρχές του 2012 έκαναν το πρώτο τους βήμα εκτός σχολικών εκδηλώσεων στο διαγωνισμό της Helexpo το 2013. Συμμετέχοντας ως η μικρότερη σε ηλικία μπάντα στους διαγωνισμούς Battle of the Bands και Global Battle of The bands της Mad, συμμετείχαν το καλοκαίρι του 2018 στο Schoolwave. Τα μέλη της μπάντας από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι οι: ο Αντώνης, ο Ορέστης, ο Γιώργος, η Μαρία Μ., ο Δημήτρης και η Μαρία Π.

Ποιες θεωρείτε σαν τις βασικές επιρροές; Ποιες είναι οι μπάντες και οι καλλιτέχνες που επηρεάζουν τη μουσική σας;
Οι επιρροές για τον καθένα μας είναι διαφορετικές αφού είμαστε 6 άτομα στην μπάντα. Παρ΄ολ΄αυτά,  οι μπάντες που επηρέασαν στην αρχή της ήταν οι Arctic Monkeys, οι Muse, οι The Strokes και άλλες μπάντες αυτής της ¨εναλλακτικής μουσικής  σκηνής.

Είχατε εξ αρχής κατασταλάξει στο είδος της μουσικής που θα παίζατε ή αυτό ήρθε με τον καιρό;
Το Alternative Indie Rock ήταν από την αρχή μέχρι και τώρα το είδος που πειραματιζόμαστε αλλά και στα πλαίσια αυτού προσπαθούμε να ωριμάσουμε. Το βιολί αλλά και τα πλήκτρα που αποτελούν προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στους Sleeping Bugs

Ποιο είναι το απόλυτο όνειρό σας σαν μπάντα; Πού θα θέλατε να φτάσετε;
Το απόλυτο όνειρο της μπάντας ήταν από την αρχή η ευχαρίστηση. Από το σημείο που είδαμε ότι έχει απήχηση ο στόχος μας είναι η βελτίωση μας και η εξέλιξή της μπάντας.

Θα θέλαμε τις πιο αγαπημένες σας μπάντες όλων των εποχών...
Από τις αγαπημένες μας μπάντες είναι οι Red Hot Chili Peppers, οι Queen, οι The Doors, ο Παύλος Σιδηρόπουλος και πολλοί άλλοι που έπαιξαν σημαντικό ρολό στην εξέλιξη της rock μουσικής.

Ο επίλογος δικός σας στείλτε το δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες του bbr.
Οι Sleeping Bugs θα είναι στον Βόλο στις 14/4 στο Café Santan και στην Θεσσαλονίκη στο 8ball στις 21/4. 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Σας συγχαίρουμε για ακόμα μία φορά για την πανέμορφη κυκλοφορία σας και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!


Official links

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: