About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Tank μιλούν στο bbr

Οι Tank μιλούν στο bbr: "Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που βρέθηκαν οι Tank στην Ελλάδα για αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί μέσα στο 2019"
Οι Tank μιλούν στο bbr
"Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που βρέθηκαν οι Tank στην Ελλάδα για αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί μέσα στο 2019"
Συνέντευξη στο Νίκο Καστανά 

Με τον Cliff Evans μας συνδέει μια μακρά γνωριμία εδώ και πολλά χρόνια. Ο Cliff, μεταξύ άλλων έχει κάνει και guest στη μπάντα μου, τους Hattie Green, οπότε μόλις μου ζητήθηκε να παρουσιάσω τη νέα δουλειά των Tank στο ελληνικό κοινό το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση. Το τηλέφωνο κτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Cliff Evans...

Γεια σου Cliff. Πως πάει; Άκουσα κάποια καλά νέα. Για δώσε μας μια περιγραφή για το νέο άλμπουμ, το “RE-IGNITION” 
-Καλησπέρα Νίκο. Έχουμε πολύ καλά νέα... Το άλμπουμ αυτό είναι ξεχωριστό για μας μιας και πήραμε την απόφαση ηχογραφήσουμε ξανά κάποια κλασσικά κομμάτια των TANK από τις αρχές των 80s, αλλά με σύγχρονο ήχο, σύγχρονη παραγωγή και θέλαμε να έχουμε και κάποιους special gusets σε αυτό το δίσκο. Επιλέξαμε 11 τραγούδια από τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ και τους δώσαμε μια πιο “metal” εκδοχή. Πολλά από αυτά τα τραγούδια της πρώιμης περιόδου τα παίζουμε ακόμα στις συναυλίες και οι οπαδοί μας πάντα μας ρωτούσαν αν υπάρχει το ενδεχόμενο να τα ξαναηχογραφήσουμε. Αυτός ο δίσκος θα τους χαροποιήσει ιδιαίτερα! Το Re-Ignition αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου από την Cleopatra Records και την Rubicon Music στην Ιαπωνία. Μας πήρε περισσότερο καιρό απ’ ότι υπολογίζαμε για να ηχογραφήσουμε το δίσκο μιας και έπρεπε βρουν χρόνο και οι καλεσμένοι μας. Ο Tom Angelripper από τους Sodom συμμετέχει κάνοντας φωνητικά στο“Power Of The Hunter” και πραγματικά το απογείωσε. Επίσης σταθήκαμε τυχεροί να έχουμε τον Dani Filth από τους Cradle Of Filth, ο οποίος ερμηνεύει το “Shellshock” με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Μετά από αυτό τι θα λέγατε να κάνατε ακόμα ένα νέο άλμπουμ... 
-Έχουμε ήδη ξεκινήσει να γράφουμε τραγούδια για το επόμενο στούντιο άλμπουμ και ευχόμαστε να κυκλοφορήσει αργότερα το 2019. Πάντα προσπαθούμε να πηγαίνουμε το συγκρότημα μπροστά και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας σε κάθε άλμπουμ. Τα τελευταία χρόνια δουλέψαμε με διαφορετικούς τραγουδιστές πράγμα που διατήρησε τη φρεσκάδα μας προσθέτοντας νέες δυναμικές στον ήχο μας. Ηχογραφήσαμε δύο δίσκους (War Machine, War Nation) με τον Doogie White (Rainbow, Michael Schenker) που είχαν ένα γνήσιο classic rock συναίσθημα και μία χαλαρή ατμόσφαιρα που δεν υπήρχε στους παλαιότερους δίσκους. Οι δίσκοι αυτοί σύστησαν εκ νέου το συγκρότημα στους οπαδούς μας, μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και αφού χωρίσαμε με τον Algy, και ξανατοποθέτησαν τους Tank στον κατάλογο των μεγάλων δυνάμεων της παγκόσμιας metal σκηνής. Όταν ο Doogie έφυγε από τη μπάντα για να περιοδεύσει με τον Michael Schenker προσλάβαμε τον ZP Theart. Εκείνος ηχογράφησε το “Valley Of Tears” και έφερε μια εντελώς νέα ενέργεια στη μπάντα, τόσο στο στούντιο όσο και στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Είμαστε πολύ τυχεροί που συνεργαστήκαμε με τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια.

Πως καταλήξατε στην επιλογή του David Readman για τα φωνητικά; 
-Όταν ο ΖΡ έφυγε από εμάς και πήγε στους Skid Row χρειαζόμασταν άμεσα αντικαταστάτη γιατί είχαμε κλείσει κάποιες συναυλίες και δεν μπορούσαμε να τις ακυρώσουμε. Ο Mick που ζει στην Ολλανδία διέδωσε εκεί το ότι ψάχνουμε τραγουδιστή και μετά από τις σχετικές συστάσεις ενός κοινού μας φίλου βρεθήκαμε με τον David ο οποίος επίσης ζει στην Ολλανδία. Ο David ήταν επίσης τραγουδιστής των Pink Cream 69 και αυτό μας προβλημάτισε λίγο γιατί με τους TANK παίζουμε πιο σκληρά πράγματα. Τελικά όμως μετά την πρώτη audition παρατηρήσαμε ότι η φωνή του κολλάει πολύ με τον ήχο μας και συμφωνήσαμε να γίνει μέλος των TANK

Πως βλέπεις την πορεία του συγκροτήματος από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα; 
-Από την εποχή που οι TANK ήταν ένα τρίο με punk επιρροές έχει περάσει πολύς καιρός. Μία μπάντα πρέπει να εξελίσσεται αλλιώς θα μείνει ξεχασμένη στο παρελθόν όπως οι περισσότερες παλιές NWOBHM μπάντες. Οι τέσσερις πρώτοι δίσκοι των TANK ήταν όλοι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς η μπάντα αναπτυσσόταν μουσικά. Το Honour & Blood θα μπορούσε να γίνει μεγάλη επιτυχία αλλά το απαράδεκτο management κατέστρεψε τη μεγάλη μας ευκαιρία. Νομίζω ότι με το πέμπτο άλμπουμ το 1987 ξεκίνησε η πτώση, μουσικά και προσωπικά. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε καλές δισκογραφικές εταιρείες που μας υποστηρίζουν και μας δίνουν την ευκαιρία να προχωράμε μπροστά, να κάνουμε πολύ καλά άλμπουμ και να περνάμε και ωραία κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους. Έτσι θα έπρεπε να είχαν τα πράγματα στα τέλη του ΄80. Κάναμε μεγάλη πρόοδο με τις τελευταίες μας κυκλοφορίες (War Machine, War Nation, Valley Of Tears). Είμαστε γεμάτοι από έμπνευση και θέλουμε να κυκλοφορήσουμε ακόμα περισσότερα άλμπουμ στο μέλλον.

Tank - Re-Ignition
Για την εξέλιξη του heavy metal...Τι διαφορές παρατηρείς σε σχέση με το παρελθόν; 
-Τα συγκροτήματα σήμερα εστιάζουν την προσοχή τους περισσότερο στην παραγωγή παρά στα τραγούδια. Τους ενδιαφέρει μόνο να έχουν φοβερό ήχο στις κιθάρες και όγκο στα τύμπανα. Έχουν ξεχάσει ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχεις ωραία τραγούδια. Αυτός είναι και ο λόγος γιατί τόσα τραγούδια που γράφτηκαν στα 80s είναι και θα παραμείνουν all time classics. Όταν οι μεγάλες μπάντες φύγουν το κενό που θα αφήσουν δύσκολα θα καλυφθεί. To heavy metal δεν έχει στην πραγματικότητα εξελιχθεί, έχει μεταλλαχτεί! 

Πως είναι να μοιράζεσαι τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Metallica, οι Motorhead ή οι Judas Priest
-Είναι πάντα μεγάλη τιμή να περιοδεύεις με τέτοια συγκροτήματα. Η περιοδεία με τους Metallica, στη θρυλική Ride The Lighting tour το 1984, μας άνοιξε τα μάτια σε ένα νέο ήχο και ήταν εμφανές από τότε ότι θα γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του πλανήτη. Είχε πολύ πλάκα να περιοδεύεις μαζί τους και έχουμε μείνει καλοί φίλοι. Περιοδεία με τους Motorhead σήμαινε 24 ώρες πάρτι. Δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι το πάρτι αυτό σταμάτησε. Το να παίζεις με τους Judas Priest είναι πολύ σπουδαίο μιας και είμαστε οπαδοί τους. Γνωρίζω τον Richie Faulner 20 χρόνια. Είναι φανταστικός κιθαρίστας και πολύ εντάξει άτομο. Έδωσε στους Priest μεγάλη ώθηση και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τελευταία τους επιτυχία.

Δεν έχετε ποτέ χαρακτηρίσει τους εαυτούς σας ως μια New Wave Of British Heavy Metal μπάντα, γιατί; 
-Δεν έχουμε ποτέ ταυτίσει τους εαυτούς μας με το NWOBHM κίνημα. Είμαστε απλά ένα αγγλικό συγκρότημα. Πάντα προσπαθούμε να παρουσιάζουμε με τον καλύτερο τρόπο καινούργια πράγματα. Τα περισσότερα NWOBHM συγκροτήματα είναι κολλημένα στα 80s και δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο. Δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτό. Εμείς θέλουμε απλά να μας ξέρουν ως ένα αγγλικό συγκρότημα. Εξάλλου κανένας δεν χαρακτηρίζει τους Iron Maiden, τους Def Leppard ή τους Saxon ως NWOBHM συγκροτήματα. 

Tο ξέρεις ότι υπάρχουν νέες μπάντες που είναι επηρεασμένες από το NWOBHM και κινούνται σε αυτό το μονοπάτι σήμερα; 
-Είναι πολύ ωραίο που τόσα νέα συγκροτήματα έχουν επηρεαστεί από το NWOBHM αλλά βάζοντας το μοντέρνο στυλ δεν ακούγονται όπως τότε. Είναι καλό βέβαια που ασχολούνται με αυτό. Τα παιδιά αυτά γίνονται καλοί μουσικοί μελετώντας τους βασικούς ήχους και τις τεχνικές. Ταυτόχρονα φροντίζουν να έχουν καλή σκηνική παρουσία για να προσφέρουν ωραία σόου. Αυτό ήταν και το καλό στα 80s. Δεν υπήρχε το ίντερνετ και έτσι έπρεπε να δημιουργήσεις το κοινό σου δίνοντας καλά σόου, καλύτερα από τα άλλα συγκροτήματα. Δύσκολη υπόθεση. Βέβαια, αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι μία φοβερή underground κίνηση και όλο και περισσότερα labels δείχνουν ενδιαφέρον. Πολύ θετικό αυτό. Τελικά η ζωή κάνει κύκλους από ότι φαίνεται. 

Tι επιφυλάσσει το μέλλον για τους TANK
-Αυτό που επιθυμούμε είναι να ξαναβγούμε στο δρόμο και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα: να παίζουμε λάιβ. Είμαστε μία live μπάντα, έχουμε θαυμάσιο line up και ένα φανταστικό νέο άλμπουμ να παρουσιάσουμε. Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται μια μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία τον Απρίλιο που περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και για πρώτη φορά στην ιστορία μας την Ουκρανία. Στη συνέχεια θα πάμε στην Ιαπωνία και μετά στη Νότια Αμερική. Μετά το Καλοκαίρι, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, θα ακολουθήσει μία πανευρωπαϊκή περιοδεία. Θέλουμε να δίνουμε όσες περισσότερες συναυλίες γίνεται και να ικανοποιήσουμε τον κάθε οπαδό μας. 

Χάρηκα πολύ που τα είπαμε μετά από αρκετό καιρό. Θα ήθελες για το τέλος να αφήσεις ένα μήνυμα στο ελληνικό κοινό μέσω του BBR; 
-Kαι εγώ χάρηκα πολύ που μιλήσαμε. Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που βρέθηκαν οι TANK στην Ελλάδα για αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί μέσα στο 2019. Οι Έλληνες metalheads είναι φανταστικοί και ξέρουν να ξεχωρίζουν το “καλό metal”. Θα ήταν φοβερό να έρθουμε και να τους δώσουμε αληθινό heavy metal. The War Drags Ever On! 


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: