About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Συνέντευξη με τους Kosmogonia

Συνέντευξη με τους Kosmogonia: "Το full-length album μας που έρχεται θα είναι ένα πρώτης τάξεως δείγμα για το τι εστί φιλοσοφικά Kosmogonia τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά"
Συνέντευξη με τους Kosmogonia
"Το full-length album μας που έρχεται θα είναι ένα πρώτης τάξεως δείγμα για το τι εστί φιλοσοφικά Kosmogonia τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά"

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου single των Kosmogonia, "Elysian Fields" και την επερχόμενη νέα τους δισκογραφική δουλειά, το bbr μίλησε με το ελληνικό Folk / Melodic Death Metal συγκρότημα. Διαβάστε τη συνέντευξη παρακάτω.


Χαίρομαι που σας έχουμε κοντά μας! Υπάρχουν πολλά που θέλω να σας ρωτήσω…αλλά πριν από αυτά, θα ήθελα να μου συστήσετε την μπάντα σας σε όσους δεν γνωρίζουν τι είναι οι Kosmogonia; 
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε. Οι Kosmogonia είμαστε μια Folk- melodic death μπάντα. Ιδρυθήκαμε το 2015 μόνο που τότε παίζαμε διαφορετικό είδος metal. Η μπάντα καταπιάνεται με θεματολογία σχετική με την αρχαία Ελλάδα,την ελληνική μυθολογία και γενικότερα με μύθους και δοξασίες από τον αρχαίο παγανιστικό αλλά και μεσαιωνικό χώρο. Αυτή τη στιγμή η πάντα είναι πενταμελής και απαρτίζεται από εμένα ( Κώστας ) φωνητικά και κιθάρες , την Ιωάννα στα γυναικεία φωνητικά, τον Σπύρο στα ντραμς, τον Οδυσσέα στα πλήκτρα και τον Αριστοτέλη στο μπάσο.

Ακολουθήσατε και κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το τρόπο σύνθεσης και παραγωγής των τραγουδιών μουσικά ή στιχουργικά; 
Όπως προανέφερα η μπάντα έχει θεματολογία εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική παράδοση και ιστορία και τους αρχαίους -μεσαιωνικούς μύθους και δοξασίες. Μουσικά τα κομμάτια μας έχουν έντονο melodeath στοιχείο με γρήγορα και βαριά riffs σε συνδυασμό με folk μελωδίες εμπνευσμένες από την folk μουσική της Ευρώπης. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αποτελεί την μουσική και στιχουργική αισθητική που μας εκφράζει και μας συγκινεί.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη μουσική; Ποια εσωτερική ανάγκη εξωτερικεύετε;  
Η μουσική είναι μαγεία. Ο μουσικός άνθρωπος βιώνει αυτό που κάνει τόσο άμεσα και δημιουργικά που ουσιαστικά είναι σαν να βρίσκεται σε άλλη διάσταση όταν γεννά μουσική. Το ίδιο και εμείς. Αγαπάμε πολύ τη μουσική, αγαπάμε πολύ το συγκεκριμένο είδος, μας συγκινεί η παράδοση το folk στοιχείο, μας μαγεύει αυτή η θεματολογία και έτσι νιώσαμε την ανάγκη να "παντρέψουμε" όλα αυτά φτάνοντας σε αυτό το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε και ο κόσμος να το αγαπήσει στην πορεία ακόμα περισσότερο.

Κυκλοφόρησε το νέο σας single με τίτλο "Elysian Fields", πείτε μας δυο λόγια. Που θα κυμαίνεται το επερχόμενο άλμπουμ; 
Το ''Elysian Fields'' κυκλοφόρησε πριν δύο περίπου βδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως lyric video και αποτελεί το πρώτο single από το επερχόμενο full-length album μας που θα ονομάζεται ''Enthrone the Gods'' και μάλλον θα κυκλοφορήσει κατά το καλοκαίρι. Υπάρχει ακόμα ένα single που κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο ''TRIIRIS'' το οποίο ήταν το πρώτο δείγμα της μπάντας ως Folk-melodic death σχήμα. Το ''Εlysian Fields'' ουσιαστικά μιλάει για τους νεκρούς πολεμιστές και ήρωες στα πεδία των μαχών και το πώς αυτοί στην μεταθανάτια ζωή τιμώνται με το να ζουν στα Ηλύσια Πεδία περνώντας μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία.

Πείτε μου τις βασικές σας επιρροές ως μπάντα, ακούτε μουσική καθώς ηχογραφείτε, ή "απομονώνεστε";  
Ως μπάντα έχουμε διάφορε επιρροές. Κυρίως μπάντες τους είδους όπως Eluveitie, Ensiferum, Arkona κ.α..Όχι θεωρούμε ότι η σύνθεση είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σωματική και πνευματική απομόνωση. Όταν είσαι απομονωμένος, ίσως με μόνη συντροφιά την μοναξιά και τη φύση σίγουρα μπορείς να έρθεις πιο εύκολα σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό, να συνομιλήσεις μαζί του, να καταλάβεις τι χρειάζεσαι να εκφράσεις - να βγάλεις από μέσα σου και για ποιον λόγο. Όταν γράφεις ένα riff στη κιθάρα πρέπει να έχεις περάσει όλη αυτή τη διαδικασία για να το νιώσεις πραγματικά, για να αξίζει πραγματικά. Το συγκεκριμένο riff  και η κάθε νότα αντιπροσωπεύει την μοναδικότητα της συγκεκριμένης δημιουργικής στιγμής.

Ποιο κομμάτι συνοψίζει την όλη Kosmogonia φιλοσοφία;  
Το full-length album μας που έρχεται θα είναι ένα πρώτης τάξεως δείγμα για το τι εστί φιλοσοφικά Kosmogonia τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Ευελπιστούμε να αρέσει και στον κόσμο και να μας στηρίξει.

Για την metal σκηνή του σήμερα τι έχετε να πείτε; 
Η metal σκηνή σήμερα παγκοσμίως έχει να επιδείξει σπουδαίες μπάντες και μουσικούς. Εν Ελλάδι επίσης υπάρχουν πολλές και σπουδαίες μπάντες δυστυχώς όμως στη χώρα μας δεν προωθούνται όσο θα έπρεπε. Λίγες εταιρείες νοιάζονται για τη metal σκηνή της χώρας που θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστιο εξαγώγιμο τομέα για την Ελλάδα. Η ελληνική metal σκηνή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την σκηνή του εξωτερικού πραγματικά. Το μόνο που μας λείπει είναι η οργάνωση και ίσως η ομόνοια σε πολλές περιπτώσεις..

Τι να περιμένουμε από τους Kosmogonia στο προσεχές μέλλον; Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας; 
Στο προσεχές μέλλον κύριος στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του album και τα lives για την προώθηση της δουλειάς μας. Έχουμε ήδη ανακοινώσει κάποια Lives. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα μας στο facebook. Γενικότερα πάντως στόχος μας είναι να φτάσουμε όλη αυτή τη προσπάθεια όσο γίνεται πιο ψηλά και να κάνουμε τον κόσμο να το αγαπήσει εξίσου.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!


OFFICIAL LINKS

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: