About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Astrarot στο bbr

Οι Astrarot στο bbr: " Όσο οι επιρροές και οι προτιμήσεις μας στη μουσική γίνονται περισσότερες, η ανάγκη μας για κάτι καινούργιο και δημιουργικό δεν μπορεί να σταματήσει"
Οι Astrarot στο bbr
" Όσο οι επιρροές και οι προτιμήσεις μας στη μουσική γίνονται περισσότερες, η ανάγκη μας για κάτι καινούργιο και δημιουργικό δεν μπορεί να σταματήσει"

Οι Astrarot με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ "We Can't Win" μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν.


Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε, οπότε σας γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Ονομάζεστε «Astrarot» και είστε από το Βορρά και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη. Πότε δημιουργηθήκατε επίσημα και πως συνέβη;
Η μπάντα δημιουργήθηκε πρακτικά το 2008 σαν όνομα. Η αλήθεια όμως είναι ότι μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα, οπότε σαν έτος ίδρυσης θα πω το 2015, όταν μετά από έναν χρόνο που ουσιαστικά είχαμε “διαλυθεί”, με τα μισά μέλη να έχουν φύγει, είχαμε μείνει εγώ (Νίκος - κιθάρα) και ο παλιός μας drummer, ο Κώστας. Όσο για το πώς  “δημιουργήθηκε” η μπάντα, πρακτικά, όταν μπήκε ο Παντελής (φωνή) θα έλεγα ότι ήταν η πιο σημαντική στιγμή, καθώς πλέον είναι το μέλος που δίνει τα περισσότερα όσον αφορά το κομμάτι της μουσικής, συνθετικά, αλλά και ηχητικά. Η απόφαση να μπει στην μπάντα, ήταν αρκετά γρήγορη, καθώς γνωριζόμασταν από όταν ήμασταν 13-14 χρονών και, ακόμα και αν σε ξεχωριστές μπάντες, πάντα ήμασταν δίπλα σε ο,τι  αφορά τη μουσική.

Πως και πότε προέκυψε αυτό το όνομα; Ήταν κάτι που έγινε από την αρχή ή μετά από πολύ σκέψη;
Νομίζω πως εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι “σκέψη” ήταν το τελευταίο πράγμα που υπήρχε όταν βρήκαμε το όνομα της μπάντας. Ουσιαστικά, το “Astrarot” προέκυψε όταν ο παλιός μας κιθαρίστας, άκουσε το όνομα ενός δαίμονα, “Astaroth” και του άρεσε. Σε εμάς βέβαια το είπε σαν “Astrarot”. Φτιάξαμε λοιπόν το MySpace μας  σαν “Astrarot” και χαρήκαμε πολύ όταν είδαμε ότι δεν υπήρχε καμία μπάντα με το ίδιο όνομα. Όταν μετά καταλάβαμε το λάθος, το όνομα είχε ήδη πάρει μορφή και χαρακτήρα στο μυαλό μας, οπότε αποφασίσαμε να το κρατήσουμε σε όλες τις περιόδους της μπάντας.

Πρώτη δισκογραφική δουλειά είναι το “We CAN΄Τ WIN”, όπου και πήρε πολύ καλές κριτικές. Περιμένατε να πάει τόσο καλά από την αρχή;
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι με το πώς πάει το άλμπουμ, μιας και ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος για την μπάντα και ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά όπου συμμετείχαμε εγώ και ο Παντελής. Δώσαμε ό,τι είχαμε σε αυτό και προσπαθήσαμε να περάσουμε αυτό που νιώθαμε τότε, όσο περισσότερο γίνεται στη μουσική μας. Οπότε το να βλέπουμε θετική ανταπόκριση είναι τουλάχιστον λυτρωτικό για εμάς και τον κόπο που ρίξαμε συνθετικά αλλά και από άποψη παραγωγής και ήχου, κομμάτι το οποίο ανέλαβε αποκλειστικά ο Παντελής και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας εκείνη την περίοδο.

Μιλήστε μας για αυτό το album και την ιστορία του.
Το “We Can't Win” είναι Metalcore άλμπουμ, παιγμένο έτσι όπως ξέραμε πάντα να παίζουμε. Είναι ωμό, επιθετικό, ευθύ και ειλικρινές.  Ήταν η πρώτη φορά που πειραματιστήκαμε με το είδος και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Στιχουργικά, το άλμπουμ έχει να κάνει με την καθημερινότητα μας, τις προσπάθειες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, την αμφιβολία του περίγυρου μας για αυτό που πάμε να κάνουμε και το πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως καύσιμο ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα βίντεο τού άλμπουμ, τα έκανε ο Τάσος, ο μπασίστας μας (cineveil visuals) και όλη την παραγωγή, μίξη και μαστερινγκ τα ανέλαβε ο Παντελής, όπως ανέφερα παραπάνω.

Astrarot - We can't Win
Πέρα από αυτό όμως, ετοιμάζετε και κάτι νέο. Ένα νέο album, κάτι που ανακοινώσατε σχετικά πρόσφατα. Θα λέγατε πως ολοκληρώθηκε ο κύκλος για το “We CAN΄Τ WIN”
Βασικά δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να γράφουμε μουσική. Δεν πρόκειται να γράψουμε ένα δίσκο και να επαναπαυτούμε σε αυτό. Όσο οι επιρροές και οι προτιμήσεις μας στη μουσική γίνονται περισσότερες, η ανάγκη μας για κάτι καινούργιο και δημιουργικό δεν μπορεί να σταματήσει. Έτσι, για εμάς το να γράψουμε ένα καινούργιο δίσκο ήταν πολύ εύκολο, και σχεδόν αναπάντεχο, αφού σχεδόν δεν καταλάβαμε πότε είχαμε ολοκληρώσει την σύνθεση ολοκλήρου άλμπουμ. Όσον αφορά το "We Can't Win" και την προώθηση του, σίγουρα δεν είναι κάτι που έχει κλείσει και έχουμε ήδη προγραμματίσει πολλά ακόμη πράγματα, ώστε να ακουστεί όσο περισσότερο και από όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Βρεθήκατε στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Πως προέκυψε και σίγουρα ποια ήταν τα συναισθήματα σας;
Ήταν πραγματικά απίστευτο συναίσθημα. Το να παίζεις σε ένα τέτοιο χώρο, με τόσο διαφορετικό κοινό από αυτό που έχεις συνηθίσει, το οποίο μάλιστα σε στηρίζει και του αρέσει αυτό που βλέπει, είναι απερίγραπτο. Εννοείται, για όλο αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Schoolwave, που μας έδωσε την ευκαιρία.

Έχετε δουλέψει σκληρά για όλα αυτά. Υπήρξαν στιγμές που θελήσατε να τα παρατήσετε;
Προσωπικά, δεν έχω σκεφτεί ποτέ να σταματήσω την μουσική. Πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν κάποιες πολύ σκοτεινές περίοδοι στην μπάντα, όπως το 2014-2015 που τα μισά μας μέλη είχαν φύγει, σκέφτηκα να ξεκινήσω κάτι από την αρχή. Τελικά, όλα δούλεψαν όπως έπρεπε και κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε. Είμαι σίγουρος ότι υπήρξαν ανάλογες περιπτώσεις και με τα παιδιά, αλλά δεν νομίζω ότι κανείς μας σκέφτηκε να παρατήσει γενικότερα την μουσική.

Τι σημαίνει για εσάς  Schoolwave festival;
Schoolwave Festival για εμάς, σημαίνει μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για την μουσική. Άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν βάση σε αυτό που πρέπει, και πραγματικά θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες για το γεγονός ότι μας έδωσαν απλόχερα την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τους, μέσα σε αυτές και η τεράστια συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ζητώντας ως αντάλλαγμα μονάχα τη μουσική μας.

Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με το κοινό που σας ακολουθεί και σας υποστηρίζει;
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους. Ανυπομονούμε να τους συναντήσουμε από κοντά!


 Official links 

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: