About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Ο Βλάσης Διαμαντάκος στο bbr

Ο Βλάσης Διαμαντάκος στο bbr: "Το VooDoo Ritual Project είναι κάτι νέο φαινομενικά, αλλά υποβόσκει παράλληλα με την μουσική μου ζωή ίσως πάνω από 20 χρόνια σαν feeling"
Ο Βλάσης Διαμαντάκος στο bbr
"Το VooDoo Ritual Project είναι κάτι νέο φαινομενικά, αλλά υποβόσκει παράλληλα με την μουσική μου ζωή ίσως πάνω από 20 χρόνια σαν feeling"

Με αφορμή το νέο single του Βλάση Διαμαντάκου με το Project του VooDoo Ritual Project, το bbr μίλησε μαζί του για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.


Καλησπέρα Βλάση και καλώς όρισες στο BBR. συγχαρητήρια για τη νέα σου δουλειά όπου και θα μιλήσουμε αναλυτικά. Μας έρχεσαι με νέο project και νέο single που έχει τον τίτλο Shadow Valley. Να ξεκινήσουμε με το νέο project που ονομάζεται VooDoo Ritual Project. Πως ήρθε η απόφαση για κάτι νέο;
Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πραγματικά για την πρόσκληση. Ναι το VooDoo Ritual Project είναι κάτι νέο φαινομενικά, αλλά υποβόσκει παράλληλα με την μουσική μου ζωή ίσως πάνω από 20 χρόνια σαν feeling...Τυγχάνει το συναίσθημα για εμένα να είναι ο πρωταρχικός ρόλος που δημιουργώ  μουσική , πράγμα που σημαίνει πως η ενορχήστρωση , η όλη δομή ενός τραγουδιού η και ενός δίσκου ακόμη , πηγάζει με εντελώς ελεύθερο τρόπο ώσπου να ωριμάσει και να ηχογραφηθεί .. Δεν διδάχτηκα μουσική και ως αυτοδίδακτος αφέθηκα στο κάλεσμά μου, σεβόμενος πάντα τους μεγάλους μουσικούς που άνοιξαν αυτόν τον δρόμο αφού ήμουν τυχερός από μικρός να ανακαλύψω την μουσική τους και να αποκτήσω τις δίκες μου επιρροές αλλά και ανάγκες έκφρασης. Γεννημένος ακριβώς το 1980, είχα την τύχη να βιώσω στον καιρό της αυτή τη μουσική εξέλιξη .

Έχει σχέση με τους Social Scream και σαν αρχή κάτι νέου ή παράλληλα κάτι δικό σου καθαρά;
Ελάχιστα ξεχωρίζω τον τρόπο που δημιουργώ και για τα δυο σχήματα . Γράφω όλη την μουσική και τους στίχους των Social Scream από την δημιουργία της μπάντας, οπότε εκεί συναντάς την heavy έκδοση μου θα έλεγα!! Υπάρχει ο ίδιος σεβασμός και για τα δυο μουσικά ''παιδιά'' σίγουρα... Πάντα λάτρευα την μελωδία, οπότε το πάντρεμα με τον ''σκληρό ήχο'' ήταν κάτι αναπόφευκτο αφού εξίσου υπήρχε η ίδια αγάπη .. Στο VooDoo Ritual Project θα τολμήσω, πέραν των διαφόρων ενορχηστρώσεων που απαιτούν παραπάνω από τα βασικά μουσικά όργανα, να διασκευάσω και ένα η δυο τραγούδια των Social Scream στο mood που απαιτείται, κάτι το οποίο θα βάλει και ένα τέλος με την καλή έννοια στην ιστορία των τραγουδιών αυτών... Αναφερόμενος στους Social Scream και τη σχέση με το VooDoo Ritual Project, ίσως τον τελευταίο ένα χρόνο να συνδέθηκαν παραπάνω μέσα μου και να με ώθησαν στις ηχογραφήσεις του δεύτερου, αφού ηχογραφούσα παράλληλα και τον τρίτο δίσκο της μπάντας για πρώτη φορά με τα δικά μου φωνητικά εξ' ολοκλήρου ως κυρίως τραγουδιστής μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή μας . Η φωνητική μου ''δουλειά'' μέχρι και τον δεύτερο δίσκο ήταν τα ρεφρέν κυρίως... οπότε ήταν ένα ζέσταμα μου στην όλη διαδικασία..

Vlasis Diamantakos - VooDoo Ritual Project
Η νέα σου δουλειά έχει προσελκύσει κόσμο και έχει τραβήξει βλέμματα. Μιλάμε για το Shadow Valley που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μίλησε μας για αυτό.
Χαίρομαι πραγματικά . Είναι πανέμορφο συναίσθημα η μουσική σου να εκφράζει και να ικανοποιεί και άλλο κόσμο πέρα από εσένα. Ήθελα πολύ να κυκλοφορήσει, να μην χαθεί σε κάποιο χρονοντούλαπο . Θα με φόβιζε πραγματικά να μην δώσω το VooDoo Ritual Project εκεί έξω, γνωρίζοντας πως στη συνέχεια τα υπόλοιπα θα τα τακτοποιούσε το σύμπαν με τον τρόπο του... Ξεκίνησα με το Shadow Valley επειδή μου αρέσει να μπαίνω στα δύσκολα αμέσως. Και αυτό επειδή το συγκεκριμένο τραγούδι με κρατούσε ζωντανό, ενώ με ''χρησιμοποιούσε'' μέχρι να ολοκληρωθεί... Μιλάμε για μια έκρηξη συναισθημάτων μέσα από έναν ίσως εσωστρεφή τρόπο, με την νύχτα ως κύριο εργαλείο...

Θα συνδεθεί σύντομα με κάποιο  video ή να περιμένουμε συνέχεια από αυτό;
Ναι θα συνδεθεί με ένα βίντεο σύντομα. 

Πρόκειται για ένα κομμάτι που θυμίζει καλές μπαλάντες του 90. Σου έχουν αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο;
Ναι και είναι τιμή μου σίγουρα.. Είναι μια εποχή που βρίσκεται μέσα μου  και περνιέται σε αρκετά μέρη της  μουσικής μου χωρίς να γίνεται επιτηδευμένα .

Από που εμπνεύστηκες και γιατί μας μιλά ο στίχος;
Εμπνευσμένο από τις δίκες μου εμπειρίες, το τραγούδι αυτό αναφέρεται στην μάχη της ψυχής για επιβίωση. Οι μάσκες έχουν ήδη πέσει μέσα σε μια σκηνή όπου η ψυχή βρίσκει τρόπο να αναδυθεί από το σκοτάδι. Είναι μια εξιλέωση που οδηγεί στην ενεργειακή κατάσταση ...

Τα υπόλοιπα κομμάτια που θα βγουν, θα είναι συνέχεια του Shadow Valley;
Θεματολογικά θα υπάρχει ροή, χωρίς να είναι συνέχεια του Shadow Valley. Σίγουρα θα είναι μια πανέμορφη διαδικασία ώσπου να γίνει ένας ολοκληρωμένος δίσκος και σ'αυτό συντελεί ένας σημαντικός παράγοντας που δεν προανέφερα! Είναι ο μουσικός και φίλος Λούης Βλαχάκης που με βοηθά σε αυτό το έργο, ως παράγωγος και συνεργάτης στις ενορχηστρώσεις πίσω από τις κιθάρες και τις φωνές. Οι ηχογραφήσεις γίνονται στο δικό του υπέροχο στούντιο όπου από την πρώτη στιγμή ένοιωσα την ενέργεια που χρειαζόμουν για να αποδώσω το μέσα μου. Ως ''δίδυμη φλόγα'' κατάλαβε αμέσως την κατεύθυνση που ήθελα ν'ακολουθήσω, δίνοντας και εκείνος με τη σειρά του τα φώτα του .Οfficial links

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: