About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Isla Fortuna στο bbr

Οι Isla Fortuna στο bbr: "Είμαστε σε δημιουργικό στάδιο. Έχουμε ήδη νέα κομμάτια τα οποία παίζουμε ζωντανά"
Οι Isla Fortuna στο bbr
"Είμαστε σε δημιουργικό στάδιο. Έχουμε ήδη νέα κομμάτια τα οποία παίζουμε ζωντανά"

Οι Κύπριοι Isla Fortuna θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην χώρα μας, στις 18 Μαΐου στο Remedy Live Stage, και μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν.


Είστε  μια μπάντα που μας συστήνεται από το 2013 έως και σήμερα με το όνομα ISLA FORTUNA. Είναι κάτι που έχει αλλάξει μεταξύ σας και πως έγινε η πρώτη επικοινωνία μεταξύ σας;
Είμαστε φίλοι από παλιά, πριν ακόμα ξεκινήσουμε τη μπάντα. Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πολλά, το πιο σημαντικό η αγάπη για την ωραία μουσική και η από κοινού δημιουργία. Όλοι συμμετείχαμε σε μπάντες πριν δημιουργήσουμε τους Isla Fortuna και είχαμε γνωριστεί και σαν μουσικοί. 

Έχετε πειραματιστεί στον ήχο σας και είναι κάτι που συνεχίζετε να κάνετε. Θεωρείται πως είναι αναγκαία μια τέτοια προσέγγιση για να έχετε κάτι καινούργιο να δώσετε;
Σίγουρα ο πειραματισμός συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της οποιασδήποτε μορφής τέχνης. Εμείς προσπαθούμε να πειραματιστούμε με τις συνθέσεις και τον ήχο μας σε διάφορα επίπεδα, σχεδόν σε κάθε κομμάτι. Εν τέλει, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να σπρώξουμε τον ήχο μας για να ικανοποιήσουμε πρωτίστως τους εαυτούς μας σαν ακροατές. 

Αν δεν κάνουμε λάθος, δεν βρίσκεστε όλοι στην ίδια περιοχή ή νομό. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για να δημιουργήσετε κάτι;
Κάνετε λάθος! Αυτό ίσχυε μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Μέχρι τότε ήμασταν σε διαφορετικές χώρες! Τώρα όμως ζούμε 10 λεπτά ο ένας από τον άλλο. Ήταν αρκετά δύσκολο τα πρώτα χρόνια, όμως τώρα το πράγμα προχωρά ομαλά. 

Έχετε βρεθεί σε αρκετές συναυλίες επί σκηνής και με πολλά ονόματα. Υπάρχει κάποια που είναι πάνω από όλες;
Απολαμβάνουμε κάθε συναυλία, όπως επίσης και να γνωρίζουμε καινούρια άτομα και μπάντες. Περίοπτη θέση για μας όμως, έχει η συναυλία που δώσαμε για να παρουσιάσουμε το ‘Verity’, στην πόλη μας, Λάρνακα. 

Isla Fortuna - Verity
Το 2018 κυκλοφορήσατε το ‘Verity’. Πείτε μας για αυτό.
Τα τραγούδια στο Verity ξεκίνησαν να γράφονται με το ξεκίνημα της μπάντας, οπότε στην ουσία είναι τα πρώτα μας κομμάτια. Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια γράφτηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες είχαν επιρροή στο αποτέλεσμα. Τοποθεσίες όπως μια βιομηχανική περιοχή στην Λάρνακα της Κύπρου, studios στο Λονδίνο, Canterbury και Southampton. Όταν είχαμε το Thinker’s Cave, που ήταν το τελευταίο που γράψαμε, νιώσαμε πως είχε έρθει η ώρα για ένα άλμπουμ. Ηχογραφήσαμε το δίσκο στην Κύπρο και επιμεληθήκαμε οι ίδιοι το σχεδιασμό. Το mastering έγινε στο Λονδίνο, όπου και τυπώθηκε εξ’ ολοκλήρου ο δίσκος. 

Ονομάσαμε το δίσκο Verity, που σημαίνει “μια αληθινή αρχή ή πεποίθηση, θεμελιώδους σημασίας για κάποιον”. Αυτό το είχε δει ο Λυκούργος σε τατουάζ στο χέρι ενός γέρου εργάτη, ο οποίος έπασχε από μια χρόνια ασθένεια. 

Βρίσκεστε στο στούντιο για την δημιουργία νέου υλικού; Θα έχουμε κάτι σύντομα από εσάς;
Είμαστε σε δημιουργικό στάδιο. Έχουμε ήδη νέα κομμάτια τα οποία παίζουμε ζωντανά. Σύντομα θα παίξουμε στην Αθήνα, όπως και σε φεστιβάλ στην Κύπρο, όπου θα παρουσιάσουμε κάποια από αυτά. 

Πέρα από την Κύπρο που είναι η βάση σας κυρίως και εκεί έχετε παρουσιάσει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς σας, ποιος είναι ο στόχος για το επόμενο διάστημα;
Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε τη μουσική μας, ειδικά σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ευρώπη.  Επίσης στόχος είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε νέο υλικό για την ολοκλήρωση του παρόντος δημιουργικού μας κεφαλαίου.   

Αν σας έλεγαν πως θα ανοίξετε μια μεγάλη συναυλία ή όνομα, ποιο θα θέλατε να είναι αυτό και γιατί;
Live Aid, αφού είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική συναυλία που έγινε ποτέ.  

Που μπορεί να σας βρει κάποιος;
Αν θέλει κάποιος να προμηθευτεί τον δίσκο σε φυσική μορφή μπορεί να τον βρει στη σελίδα μας στο Bandcamp. Επίσης, η μουσική μας βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Γενικά τα πάμε καλά και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει.   

Τι έχετε να πείτε σε όσους σας έχουν ακούσει από κοντά και ξέρουν την δουλειά σας; Τι καλό να περιμένουν;
Τους ευχαριστούμε που ήρθαν και άκουσαν τη μουσική μας στην πιο δυνατή της μορφή!  Ελπίζουμε να τους αρέσουν τα νέα τραγούδια.  


Official links

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: