About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Acid Death στο bbr

Οι Acid Death​ στο bbr: "Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα του "τότε" και του "τώρα". Σε όλα τα επίπεδα. Και το καλό είναι ότι αυτό πλέον αναγνωρίζεται και έξω με το σύνολο του κόσμου να θεωρεί την Ελλάδα το "the next big thing" στη μουσική."
Οι Acid Death στο bbr
"Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα του "τότε" και του "τώρα". Σε όλα τα επίπεδα. Και το καλό είναι ότι αυτό πλέον αναγνωρίζεται και έξω με το σύνολο του κόσμου να θεωρεί την Ελλάδα το "the next big thing" στη μουσική. "

Οι Acid Death συμπληρώνουν 30 χρόνια ύπαρξης και το bbr άδραξε της ευκαιρίας και μίλησε με το θρυλικό συγκρότημα. Διαβάστε όσα μας είπε ο Savvas Betinis για την πορεία των Acid Death, την επετειακή περιοδεία της ελληνικής μπάντας, και άλλα πολλά στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Ας ξεκινήσουμε με το μεγάλο γεγονός και τα 30 χρόνια που κλείνετε! Πως νιώθετε που είστε στις προτιμήσεις του κόσμου τόσα χρόνια και έχετε καταφέρει πολλά;
Από μόνο του σα γεγονός μας χαροποιεί. Επί της ουσίας το "30 χρόνια" αφορά το γεγονός της ύπαρξης του ονόματος απο το 1989. Τα 10 χρόνια απουσίας μας από το 2001 έως και το 2010 έδειξαν ότι αυτό το όνομα δεν πέθανε, δεν έσβησε στη λήθη του χρόνου αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό δυνάμωσε με πάρα πολύ κόσμο να ψάχνει πράγματα για τους ACID DEATH, ακόμα και να δημιουργεί πράγματα για τους ACID DEATH - ήταν η απόλυτη έκπληξη να δούμε όλες μας τις δουλειές να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε μια εποχή που το file sharing ήταν στα σπάργανα ακόμα. 

Acid Death
Τι σημάδεψε την 30χρονη πορεία σας
Πάνω από όλα η αγάπη μας για το είδος που υπηρετούμε αλλά και η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε. Αυτό ήταν και είναι οι ACID DEATH. Κινούμαστε σε ένα δύσκολο μουσικό ιδίωμα και το γεγονός του ότι παραμένουμε σταθεροί υπηρέτες αυτού του ιδιώματος ασχέτως εκάστοτε τάσεων που έρχονται και παρέρχονται πιστεύω λέει πολλά...

Θα ξεκινήσει μια περιοδεία ανά την Ελλάδα που σκοπό έχει να δείτε το κοινό σας, σε κάθε πλευρά και μέρος. Μιλήστε μας για αυτό το tour. Και τι θα περιμένει ο κόσμος να δει.
Ήταν ένα μικρό σχέδιο που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε μέσα στο καλοκαίρι, ξεκινώντας τις πρώτες επαφές για τα επερχόμενα live. Ο κόσμος αυτό που θα περιμένει θα είναι η ιστορία της μπάντας να περάσει μπροστά από τα μάτια του. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία αυτού του mini tour.

Απ’ ότι βλέπω στις εμφανίσεις αυτές προκύπτουν και φεστιβάλ και εμφάνιση με Nightrage. Ποια άλλη εμφάνιση σας κάτω από μεγάλα ονόματα έχετε ξεχωρίσει
Πρακτικά είναι δύο εμφανίσεις σε billings όπου headliners είναι οι Nightrage και δύο όπου headliners θα είμαστε εμείς. Δεν ξεχωρίζουμε κάποια από αυτές τις εμφανίσεις, σε όλες θα δώσουμε το 100% της απόδοσής μας. 

Αν επιστρέφατε στο 1989 και σας βλέπατε να παίρνετε τη μεγάλη απόφαση να κάνετε το μεγάλο μουσικό σας βήμα, τι θα σας ψιθυρίζατε;
Ειλικρινά δεν ξέρω! Ήταν τόσο διαφορετική εκείνη η εποχή, ήταν τόσα πολλά αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα... Ίσως το μόνο που θα λέγαμε είναι το "μη σταματήσετε κάπου στα 2001, θα κάνετε κακό!"... Επί της ουσίας αν δε σταματούσαμε τότε για 10 χρόνια, τα πράγματα θα ήταν εντελώς-εντελώς διαφορετικά.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Primal Energies”. Η διαφορά με τα προηγούμενα είναι πως εδώ καταφέρατε να συνθέσετε και να δέσετε αρκετά είδη. Πως σας φάνηκε το αποτέλεσμα αυτό
Ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα που κατά τα φαινόμενα πέτυχε. Το Primal Energies ήταν album που δε βγήκε σαν "ευκολάκι"¨, μάλλον μας ζόρισε και μας προβλημάτισε πολύ. Δεν ήταν τόσο το απαιτητικό του ιδιώματος όσο το ότι έπρεπε να δεθούν όμορφα πράγματα που από τη φύση τους ήταν εντελώς διαφορετικά. Όταν τελείωσε και πριν φύγει για τα χέρια του Tommy Vetterli για μείξη και mastering καθίσαμε όλοι μαζί να ακούσουμε τί είχε γίνει... Εκεί απευθύναμε στους εαυτούς μας το ερώτημα... "Τί έχουμε κάνει εδώ ρε παιδιά..."

Acid Death
Γιατί θέλατε αυτός ο δίσκος να ξεχωρίζει από τους προηγούμενους; Τι το ιδιαίτερο έχει για εσάς;
Ο κάθε δίσκος είναι για εμάς κάτι το ιδιαίτερο. Στην προκειμένη περίπτωση το Primal Energies είναι ένα απαιτητικό album που ο ακροατής θα ανακαλύπτει νέα πράγματα συνέχεια, μετά από επανειλημμένες ακροάσεις. Δεν είναι ένα album "supermarket" που μετά την πρώτη ακρόαση απλά θα το βάλεις στο ράφι. 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου και το κοινού σας για το νέο άλμπουμ
Έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές ακόμα και από ανθρώπους που δεν κινούνται στο δικό μας ιδίωμα, μάλλον ούτε κάν στη δική μας μουσική βάση. Κατά τα λεγόμενα όλων με αυτό το album ξεκινάει μια ακόμα καλύτερη και πιο φρέσκια περίοδος της μπάντας.

Επανέρχομαι στα 30 χρόνια που κλείνετε και θέλουμε να μας πείτε, τι διαφορές βλέπετε στη μουσική σκηνή και στο κοινό, από τότε έως σήμερα;
Είναι απλά άλλος κόσμος. Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα του "τότε" και του "τώρα". Σε όλα τα επίπεδα. Και το καλό είναι ότι αυτό πλέον αναγνωρίζεται και έξω με το σύνολο του κόσμου να θεωρεί την Ελλάδα το "the next big thing" στη μουσική. Χωρίς να πάρουν κανενός τα μυαλά αέρα, ας συνεχίσουμε σε τέτοια μοτίβα.

Κλείνοντας θα ήθελα να μας πείτε τους επόμενους στόχους σας και πέρα από το tour που ανυπομονούμε να δούμε
Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα στο promotion του album. Μετά το Ελληνικό tour σειρά έχει κάποιο του εξωτερικού όπου θα αναζητήσουμε. Προς το παρόν...ανυπομονούμε να σας δούμε όλους!
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: