About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Οι Gentihaa στο bbr

Gentihaa. Ένα νέο antasy-themed Symphonic Death/Black Metal σχήμα αρκετά υποσχόμενο είναι εδώ να μας δώσει μία από τις πρώτες τους συνεντεύξεις.
Οι Gentihaa στο bbr

Ένα νέο antasy-themed Symphonic Death/Black Metal σχήμα αρκετά υποσχόμενο είναι εδώ να μας δώσει μία από τις πρώτες τους συνεντεύξεις. Όπως θα διαπιστώσετε είναι διατεθειμένοι να κολυμπήσουν στα βαθιά απ την αρχή και να αφήσουν το στίγμα τους.  Ο μπασίστας τους Beheaal μας μιλάει για το ξεκίνημα τους, την φιλοσοφία τους, την πρώτη δισκογραφική τους απόπειρα και το πρώτο τους λαιβ σε λίγες μέρες πλάι σε ένα παγκόσμιο όνομα!!!!!

Απ αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά και όταν τους ακούσετε, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για την αρχή μιας πολύ ενδιαφέρουσας - όπως προδιαγράφεται -  ιστορίας. Της ιστορίας των Gentihaa.


Παιδιά καλώς ήρθατε. Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου της κυκλοφορίας βλέπω μια ιστορία πίσω από το όνομα Gentihaa. Ξεκινάμε την 1η ερώτηση ως εξής:
Πείτε μας λίγα λόγια για το πως ξεκίνησε το σχήμα
Beheaal: Καλησπέρα σας και  ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Valgran (Γιώργος Γιαννόπουλος) το 2015 όταν ήδη έγραφε κιόλας τα κομμάτια του Reverse Entropy. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε να αναζητεί  μέλη  από την ελληνική σκηνή για την ολοκλήρωση του σχήματος και την υλοποίηση  της μεγάλης  ιδέας που είχε συλλάβει.

Πως φτάσατε στο όνομα Gentihaa σήμερα;
Beheaal: Η βασική μας επιθυμία, όταν είχαμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε ονόματα για την μπάντα, ήταν να βρούμε ένα όνομα που να μην έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και πουθενά.

Τελείως  κατά τύχη λοιπόν, κάποια στιγμή που διάβαζε ένα άρθρο ο Valgran, σε μια σελίδα ιστορικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, παρατήρησε ένα σύμβολο σε κυκλική μορφή το οποίο είχε πάνω του το όνομα ενός δαίμονα. Κοιτάζοντας την εικόνα αυτή λοιπόν, διάβασε το όνομα από λανθασμένη οπτική γωνία… Έτσι λοιπόν προέκυψαν οι GENTIHAA! Ήταν ένα όνομα που όταν μας το είπε, όλοι συμφωνήσαμε αμέσως λέγοντας του επιτέλους  βρήκαμε το σωστό όνομα!

Ποιοι αποτελούν το σχήμα σήμερα;
Beheaal: Το πρώτο και το αρχαιότερο μέλος των GENTIHAA είμαι εγώ στο μπάσο, όταν ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Valgran αρχές του 2015. Αμέσως μετά προστέθηκε στο roster ο τραγουδιστής Andre Boutos, o κιθαρίστας Ros Dracul (Σπύρος Ροδίτης) και κλείνουμε με το πιο πρόσφατο μέλος, τον Drummer Merenhor  (Άγγελος Σαμαράς).

Οι σημαντικές συνεργασίες με τα ονόματα Bob Katsionis και Fotis Bernard πως βοήθησαν στην ολοκλήρωση της δουλειάς αυτής;
Beheaal: Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε πολλά όσον αφορά την δουλειά και το production από τον Bob καθώς ο άνθρωπος αυτός, εκ του αποτελέσματος, είναι απλά ο καλύτερος στην Ελλάδα! Επίσης όταν ήρθε η ώρα να ηχογραφήσουμε τα τύμπανα όπως και να κάνουμε το Mix/Mastering του δίσκου ο Bob μας συνέστησε τον εξαιρετικό Fotis Benardo και το αποτέλεσμα που βγήκε νομίζω ότι είναι πέρα από κάθε προσδοκία.

Gentihaa - Reverse Entropy
Gentihaa σήμερα λοιπόν με τ’ άλμπουμ "Reverse Entropy" να κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου από την Symmetric Records του Bob Katsionis, πως αισθάνεστε γι’ αυτό, νοιώθετε ότι έχετε δώσει ψυχή και σώμα μέσα από τα τραγούδια, τους στίχους, τον ήχο;
Beheaal: Θα μπορούσα να πω πως έχουμε δώσει όλο μας το είναι σε αυτήν την δουλειά. Όχι απλά ψυχή και  σώμα, καθώς βαθιά μέσα μας όλοι πιστεύουμε πως είναι η καλύτερη δουλειά που έχουμε κάνει στην έως τώρα μουσική μας πορεία. Οι στίχοι, ο ήχος, ακόμα και το conceptτου άλμπουμ, είναι κάτι το οποίο από τις πρώτες μέρες που ξεκινήσαμε να τα χτίζουμε, μας εξίταρε όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα, και μας γέμιζε με περισσότερες ιδέες για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια. Η συνεργασία μας με τη Symmetric Records είναι εξαιρετική και προς μεγάλη μας έκπληξη βλέπουμε πως η αντίδραση του κόσμου προς τους GENTIHAA είναι υπέρ του δέοντος μεγάλη. Κάτι τέτοιο μας δίνει δύναμη καθώς και αίσθημα μεγάλης ευθύνης απέναντι στο κοινό μας, ώστε να συνεχίσουμε και να τους ανταμείψουμε με ωραίες και δυνατές συνθέσεις όπως και με εκρηκτικές  live εμφανίσεις.

Πόσα τραγούδια συμπεριλαμβάνει το άλμπουμ;
Beheaal: Το άλμπουμ περιλαμβάνεται από 9 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου και του Intro (Serum),  στα οποία εκτυλίσσεται μια καλά κρυμμένη ιστορία που διαπραγματεύεται τη ζωή 8 τυχαίων ανθρώπων που με τη βοήθεια 8 χαπιών αποκτούν «υπερδυνάμεις» που τους επιτρέπουν να δουν την επερχόμενη καταστροφή της Γης και να την αποτρέψουν, εξου και η ονομασία του άλμπουμ “ReverseEntropy”.

Ένα πολύ δυναμικό videoclip για το τραγούδι "Alpha" κυκλοφόρησε, πείτε μας λίγα λόγια για το concept του βίντεο και τους συντελεστές.
Beheaal: Η σύλληψη και η απόδοση του ανήκει στον μετρ του είδους Bob Katsionis και στην ομάδα του PROGRESSIVE VISION GROUP, όπου κατάφεραν με μια σκοτεινή και απόκοσμη ατμόσφαιρα να μας συστήσουν στην metal κοινότητα! Το κομμάτι για το οποίο γυρίστηκε, εξιστορεί την υπερφυσική δύναμη που χαρίζει το χάπι “Alpha” και κάθε άλλο δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποδώσουμε το ίδιο concept μέσα από ένα δυναμικό και εκρηκτικό performing για το πρώτο μας videoclip. Η συνεργασία μας με τον Bob Katsionis και την PROGRESSIVE VISIONG ROUP καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων του κλιπ ήταν άψογη και νομίζω καταφέραμε να δώσουμε στο “Alpha” το κατάλληλο «περιτύλιγμα» που του αξίζει.

Πάμε τώρα στο πιο καυτό θέμα των ημερών το οποίο είναι τα δυο πολυαναμενόμενα lives με τους Dimmu Borgir. Από την αρχή στα βαθιά… Αρκετός κόσμος έμεινε έκπληκτος με το ότι οι GENTIHAA θα είναι  Special guests σε αυτά τα δύο shows. Πείτε μας, πως νιώθετε για αυτό; Πως προέκυψε;
Beheaal: Ανέκαθεν λέγαμε πως όταν η δουλειά μας ολοκληρωθεί και βγει στο κοινό, οι Dimmu Borgir θα είναι ένα από τα μεγαθήρια του extreme ήχου που θα πρέπει να συνεργαστούμε! Όταν ανακοινώθηκε λοιπόν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια, είπαμε ότι οι GENTIHAA πρέπει να παίξουν σε αυτό το Live και να είναι μάλιστα και το παρθενικό μας ξεκίνημα! 

Έτσι  λοιπόν ήρθαμε σε επαφή με το Management των AngelsPR, τους εκδηλώσαμε την επιθυμία μας, και  έστειλαν τη δουλειά μας στο Management των Dimmu Borgir. Ήμασταν σίγουροι για τη δουλειά μας και ξέραμε βαθιά μέσα μας πως η απάντηση που θα λαμβάναμε θα ήταν θετική! Και αυτό συνέβη!

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω την ερώτηση για τα Look βλέποντας τις φωτογραφίες αναγνωρίζω ότι  έχει γίνει πολύ σοβαρή και επιλεκτική δουλειά στο θέμα costumes, πείτε μας γι’ αυτό λίγα λόγια και ποιοι συνεργάστηκαν;
Beheaal: Θέλαμε οι GENTIHAA να έχουν έναν απόκοσμο χαρακτήρα και εμφάνιση. Βρεθήκαμε λοιπόν με την ταλαντούχο σχεδιάστρια τέτοιον εμφανίσεων/στολών  Νάταλι Χρηστάκη, της εξηγήσαμε το concept πίσω από κάθε χαρακτήρα/μέλος των GENTIHAA όπως τον είχαμε φανταστεί, και το αποτέλεσμα τελικώς μας δικαίωσε, με το feedback του κόσμου να είναι ιδιαιτέρως θερμό!

Κλείνοντας και σίγουρα δεν θα είναι η μόνη μας συνέντευξη θα έχουμε και συνέχεια, πείτε μας για τις επόμενες κινήσεις σας για Ελλάδα και εξωτερικό.
Beheaal: Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με εγχώρια, κορυφαία συγκροτήματα του χώρου, για κάποια επικείμενη περιοδεία στην Ελλάδα, για να είναι ακριβώς το επόμενο βήμα μας, μετά από τα δύο Lives με τους Dimmu Borgir.

Παιδιά Καλή Επιτυχία στο ξεκίνημα αυτό και ανυπομονούμε να τα πούμε άμεσα και από κοντά. Και σίγουρα θα τα πούμε και στα 2 μεγάλα Lives με Dimmu Borgir.
Beheaal: Σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε όλους 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, και 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα!


Official Links:
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: