About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Redeye Caravan στο bbr

Οι Redeye Caravan στο bbr: "Η folk / country και η blues έχουν ιστορία στην Ελλάδα και μουσικούς που την εκπροσωπούν χρόνια τώρα με αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Οι άνθρωποι που την ακούν και την παράγουν, αν και λίγοι, είναι παθιασμένοι."
Οι Redeye Caravan στο bbr
"Η folk / country και η blues έχουν ιστορία στην Ελλάδα και μουσικούς που την εκπροσωπούν χρόνια τώρα με αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Οι άνθρωποι που την ακούν και την παράγουν, αν και λίγοι, είναι παθιασμένοι."

Με αφορμή την επερχόμενη νέα τους δισκογραφική δουλειά οι Redeye Caravan μιλούν στο bbr. Διαβάστε όλα όσα μας είπαν στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.Welcome παιδιά, μεγάλη μας χαρά που σας γνωρίζουμε.
Καλώς σας βρίσκουμε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία σας και το ενδιαφέρον!

Πείτε μας ποιοι είναι αρχικά οι Redeye Caravan.
Με το Καραβάνι ταξιδεύουν οι:  Άκης Κοσμίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα), Πάνος Μακούλης (ηλεκτρική, slide, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Βαλάντης Δάφκος (μπάσο, φωνή), Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή), Στέφανος Στρογγύλης (φυσαρμόνικα), Θάνος Γιαμαρέλος (βιολί), Πάρης Γάτσιος (τύμπανα, κρουστά).

H όμορφη ιδέα αυτή ξεκίνησε από ποιους από σας.
Κάποιες μελωδίες, σκέψεις και ιδέες υπήρχαν αρκετό καιρό. Έτσι, λοιπόν, το φθινόπωρο του 2018 ο Άκης και ο Βαλάντης έβαλαν μελωδίες και στίχους σε μια σειρά, ο Πάνος ενορχήστρωσε κι όλα άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους! Αμέσως κάλεσαν Ελένη, Στέφανο, Θάνο και Πάρη κι έτσι το Καραβάνι σχηματίστηκε.

7 όμορφοι άνθρωποι ταξιδεύουν με το καραβάνι και μας ταξιδεύουν στο El Muerto, σωστά; Πείτε μας για το 1ο σας εκπληκτικό τραγούδι.
Χαιρόμαστε που σας άρεσε! Το El Muerto, στον κόσμο μας, είναι το χωριό φάντασμα που όλοι ξυπνούν κάθε βράδυ για να διασκεδάσουν, κι ενώ όλοι θα περίμεναν οι νεκροί να μαραζώνουν στους τάφους τους, αυτοί βγαίνουν, τραγουδούν και γλεντούν! Ο Καβαλάρης τους προστατεύει, ο Νεκροθάφτης τους φρουρεί και αυτοί λένε την ιστορία τους χαρούμενα!

Το οποίο τραγούδι συνοδεύεται και από ένα εξίσου εκπληκτικό βίντεο, ποιος επιμελήθηκε και τίνος ιδέα ήταν.
Θέλαμε η μουσική και οι στίχοι να αποτυπωθούν και σε εικόνα, ώστε να κάνουμε τον κάθε ακροατή συμμέτοχο στον κόσμο για τον οποίο τραγουδούμε. Το "ζητούσε" το τραγούδι, άλλωστε! Σε όλο μας τον δίσκο υπηρετούμε τις ιστορίες που γράφουμε, μουσικά κι ενορχηστρωτικά. Ο Πάνος ανέλαβε την δημιουργία του βίντεο και απέδωσε πλήρως όλη την ατμόσφαιρα του χωριού και τους χαρακτήρες!

Blues και country ήχοι, είστε όλοι φαν της μουσικής αυτής;
Εννοείται! Μα πάνω απ 'όλα είμαστε λάτρεις των ιστοριών. Και οι ιστορίες των σκιερών τόπων μόνο αυτό το ηχόχρωμα θα μπορούσαν να έχουν. Την μουσική αυτή την ακούμε όλοι και την αγαπάμε.

Redeye Caravan - Nostrum Remedium
Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο άλμπουμ που έρχεται, τι θα ακούσουμε;
Ο δίσκος μας έχει τον τίτλο  «Nostrum Remedium», όνομα παρμένο απ’ τις πατέντες φαρμάκων που κυκλοφορούσαν κάποτε στην Άγρια Δύση από τους διάφορους γυρολόγους και μεταφράζεται ως «το φάρμακό μας». Θα περιέχει 9 τραγούδια σε μουσική του Άκη, στίχους του Βαλάντη κι ενορχήστρωση του Πάνου. Διανθίζεται από την εξαιρετική φωνή της Ελένης, τις μελωδίες του Θάνου, τους ήχους του Στέφανου και φυσικά τους χτύπους του Πάρη. Σε αυτόν θα ακούσετε 9 ιστορίες γεμάτες πόνο, θλίψη, θάνατο, αλλά και χαρά. 9 ιστορίες των νεκρών. 9 ιστορίες του Καραβανιού!

Θα υπάρξουν και άλλα βίντεο στην πορεία;
Η αλήθεια είναι ότι όλα μας τα κομμάτια θα μπορούσαν να οπτικοποιηθούν, καθώς όλα είναι ολοκληρωμένες ιστορίες. Προς το παρόν ετοιμάζουμε άλλο ένα βίντεο απ' το δίσκο. Αν θα μας δείτε ξανά σαν σκελετούς ή όχι… λίγη υπομονή και θα το μάθετε!

Έχει φανατικό κοινό στην Ελλάδα η μουσική αυτή;
Η folk / country και η blues έχουν ιστορία στην Ελλάδα και μουσικούς που την εκπροσωπούν χρόνια τώρα με αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Οι άνθρωποι που την ακούν και την παράγουν, αν και λίγοι, είναι παθιασμένοι.

Σας έχει εμπνεύσει κάτι από την Ελλάδα στην προσπάθεια σας αυτή;
Μας εμπνέουν κυρίως οι ιστορίες. Εάν εννοείτε από συγκροτήματα όμως ,νομίζουμε ότι μπάντες  όπως οι Blues Wire και οι Small Blues Trap αλλά και σχήματα/ καλλιτέχνες όπως οι Mr Highway Band, Grey River & The Smoky Mountain, Bag of Nails, Dr. Albert Flipout's one CAN band, Jumberingas και άλλοι πόσοι, μας δείχνουν ότι υπάρχει κινητικότητα και δυναμική για τη μουσική αυτή και στη χώρα μας.

Πόσο πιστεύετε θα ταξιδέψει η μουσική σας σ όλο το κόσμο; Έχετε κάποια ανταπόκριση μέχρι στιγμής;
Μόνο θετικά μηνύματα έχουμε πάρει και αγάπη απ' όσους και όσες ακούνε τη δουλειά μας, ως τώρα, είτε από Ελλάδα είτε απ' το εξωτερικό. Περιοδικά, sites και ραδιοφωνικοί σταθμοί μας δείχνουν τη στήριξή τους καθώς μοιράζονται το κομμάτι μας, κι εμείς τους (σας!) ευχαριστούμε θερμά!

Που βλέπετε τους Redeye Caravan σε 5 χρόνια από σήμερα;
Με περισσότερους δίσκους, ιστορίες που θέλουμε να μοιραστούμε , lives και φυσικά όπου μας πάει το Καραβάνι!

Κλείνοντας πείτε μας πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ;
Το άλμπουμ έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή αλλά και φυσική μορφή, οπότε… μείνετε συντονισμένοι!

Δεν έχω να πω πολλά, μόνο ότι προσωπικά εμένα μ έχετε κερδίσει και εύχομαι κάθε επιτυχία σε κάθε σας προσπάθεια.
Σας χιλιοευχαριστούμε και πάλι για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον σας. Καλή δύναμη σε αυτό που κάνετε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας
Official links

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: