About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Frozen Winds στο bbr

Οι Frozen Winds στο bbr: "Η θεματολογία μας είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από γενικά Αποκρυφισμό, Αρχαίες Παραδόσεις Μαγείας και Αλχημείας, Μυθολογία, Αριστερή Ατραπό, Πνευματισμό και Φιλοσοφία"
Οι Frozen Winds στο bbr
"Η θεματολογία μας είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από γενικά Αποκρυφισμό, Αρχαίες Παραδόσεις Μαγείας και Αλχημείας, Μυθολογία, Αριστερή Ατραπό, Πνευματισμό και Φιλοσοφία"

Οι Frozen Winds, είναι ένα ανερχόμενο black metal σχήμα που μας έρχεται από την Κύπρο. Mε αφορμή το "Necromantic Arts", μιλούν στο bbr.

Καταρχάς συγχαρητήρια για το άλμπουμ σας. Ποια η ανταπόκριση του κοινού μέχρι στιγμής;
Ευχαριστούμε. Μέχρι τώρα έχουμε αρκετά καλή ανταπόκριση από το καιρό που βγήκε το ντεμπούτο μας πέρσι. Είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς κυλάνε τα πράγματα. Ειδικά τώρα με το διαδίκτυο η διανομή της μουσικής γίνεται πιο εύκολη και φαίνεται ότι έχει αρκετούς οπαδούς του είδους που γουστάρουν τη δουλειά μας.

Πόσο καιρό χρειαστήκατε για το τελικό αποτέλεσμα;
Μας πήρε περίπου  7 χρόνια να βγάλουμε το "Necromantic Arts" λόγω αρκετών θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν προσωπικά θέματα μελών, αλλαγές στο line-up, σπουδές και οικονομικά εμπόδια. Αλλά στο τέλος άξιζε η αναμονή επειδή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Πείτε μας και λίγα λόγια για το σχήμα , την σημερινή του σύνθεση και ποια είναι τα μέλη
Frozen Winds δημιουργήθηκαν τέλη του 2007 όταν ήμασταν 17-18 χρονών. Είχαμε επιρροές κυρίως από Βlack Metal και αλλά ακραία είδη αλλά ακολουθήσαμε τη φόρμουλα της Black Metal σύνθεσης. Ώσπου μεγαλώνουμε, η μουσική εξελίσσεται εννοείται σε ατμόσφαιρα, αισθητική, σύνθεσης και παραγωγής. Λόγω του ότι αλλάζουμε εμείς σαν άνθρωποι και οι εμπειρίες μας. Τώρα οι Frozen Winds αποτελούνται από 4 μέλη: εμένα (Άδωνης), Ανδρέας, Σοφία  και Παναγιώτης.

Το internet είναι χρήσιμο εργαλείο για τις μπάντες ή χάνεται η μαγεία του αναλογικού ήχου;
Σίγουρα χωρίς το internet παλιά είχε άλλη αίσθηση και εκτίμηση, ειδικά σε αυτή τη μουσική. Όμως το διαδίκτυο έχει προσφέρει αρκετά θετικά σε θέμα διανομής μουσικών. Κάποια ζημιά μπορεί ναι στην αρχή, ειδικά σε μεγάλες μπάντες αλλά νομίζω βρεθήκανε τρόποι να μαθαίνονται πιο εύκολα τα συγκροτήματα του underground. Πιστεύω έχει επηρεάσει  σε θέμα πωλήσεων δίσκων λόγω YouTube αλλά τουλάχιστον έχουμε εύκολη πρόσβαση σε πολλή μουσική. Έχει όμως χάσει λίγο τη μαγεία του να ανταλλάζεις κασέτες και να αγοράζεις από δισκάδικα και συναυλίες επειδή δεν είχες άλλη επιλογή. Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποια άτομα που διατηρούν λίγο αυτές τις όμορφες παραδόσεις και μεθόδους.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Επιρροές έχουμε από αρκετά είδη και όχι μόνο Metal εννοείται. Ακούμε όλα τα είδη ακραίας μουσικής από μικροί, από Heavy Metal σε Βlack Metal. Τα Black Metal ακούσματα  μας προήλθαν από Σκανδιναβία και Ελλάδα περισσότερο όμως μεγαλώνοντας αρχίσαμε και γινόμασταν οπαδοί και του πιο σκοτεινού και τελετουργικού ambient ήχου. Και αυτό επηρέασε και τη μουσική μας στο ‘Necromantic Arts’. Οι επιρροές και τα ακούσματα μας γενικά είναι Black Metal, Dark Ritual Ambient, Κλασσική, Παραδοσιακή και Electronic μουσική. 

Βλέπω μια προσέγγιση προς την αλχημεία και τον αποκρυφισμό. Από που αντλείτε έμπνευση;
Η θεματολογία μας είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από γενικά Αποκρυφισμό, Αρχαίες Παραδόσεις Μαγείας και Αλχημείας, Μυθολογία, Αριστερή Ατραπό, Πνευματισμό και Φιλοσοφία. Είναι θέματα που δεν μπορώ να αναλύσω τώρα αλλά πιστεύω πως ο συνδυασμός της μουσικής μας μαζί με τη θεματολογία, κάνει ένα φυσικό ιδιαίτερο μείγμα και αυτό ως αποτέλεσμα προβάλλει μια σκοτεινή αισθητική και τελετουργική έκσταση. Φθάνει ο ακροατής να κρατήσει ανοιχτό μυαλό για να νιώσει τους κραδασμούς που νιώθουμε εμείς.

Μιλήστε μας για τη metal σκηνή της Κύπρου.
Η σκηνή στην Κύπρο ανάλογα με τον πληθυσμό της έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά και αρνητικά. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν κάποιοι υποστηρίζανε περισσότερο τη σκηνή αλλά εντάξει δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Έχουμε πάρα πολύ καλά συγκροτήματα από όλα τα είδη, που έχουνε πάρα πολλές προοπτικές και ενδεχόμενα να βγουν προς τα έξω και από άποψης μουσικής αλλά και από σκηνικής παρουσίασης.

Υπάρχουν σχέδια για live σύντομα;
Έχουμε live στις 26 του Δεκέμβρη μαζί με τους Κυπρίους Grind core/Thrash Metal και φίλους μας Zivanished. Είναι από τις καλύτερες μπάντες στη Κύπρο κατά την άποψη μου και θα παίξουμε σαν special guests στην παρουσίαση του δίσκου τους. Σκοπεύουμε επίσης να παίξουμε και στο εξωτερικό στους επόμενους μήνες. Μόλις σιγουρευτεί κάτι θα το ανακοινώσουμε.

Με ποιο μεγάλο όνομα θα θέλατε να βρεθείτε στη σκηνή
A αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί. Υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες που θα θέλαμε να μοιραστούμε τη σκηνή. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μας απασχολεί και τόσο το ποια μπάντα θα είναι, φθάνει να γίνει ένα καλό show με μια καλή και ατμοσφαιρική ροή. Επίσης η εμπειρία και η γνώση μας ενδιαφέρει να εξελιχθούμε εμείς σαν μπάντα.

Άλλα σχέδια για το 2020;
Σκοπεύουμε να κάνουμε μερικά live Κύπρο και εξωτερικό για προώθηση του "Necromantic Arts" και μετά θα συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στη σύνθεση και παραγωγή του νέου μας δίσκου. Υπολογίζουμε να βγει στα μέσα του 2021.

Ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε κάθε σας βήμα 
Eευχαριστούμε και εμείς…


Official links
https://www.facebook.com/frozenwinds/
https://frozenwinds.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/6P4YwXodPAveymkrew4qVI
https://www.youtube.com/channel/UCj3NJJUAq_HYEa4uLuFNRNw

Frozen Winds - Necromantic Arts (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=tUBz6Uq5Ksw&t=499s

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: