About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation
10 xronia bbr

Σαν Σήμερα: 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Γενέθλια σήμερα για τον Ozzy Osbourne και τον Bill Steer. Οι Slayer κυκλοφορούν πριν 36 χρόνια το "Show No Mercy".
Σαν Σήμερα: 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Γενέθλια σήμερα για τον Ozzy Osbourne και τον Bill Steer.  Οι Slayer κυκλοφορούν πριν 36 χρόνια το "Show No Mercy".


03/12/1948

Ozzy Osbourne

Στο Άστον του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, ο Jack Osbourne,  εργάτης τα βράδια σε εργοστάσιο χάλυβα και η γυναίκα του Lilian, υπάλληλος σε εργοστάσιο εξαρτημάτων αυτοκινήτων, φέρνουν στον κόσμο το τέταρτο από τα έξι τους παιδιά, τον Ozzy Osbourne (John Michael Osbourne).

Ο  "Godfather Of Heavy Metal" πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών. Όλη η οικογένεια διέμενε σε ένα μικρό δυάρι και το φαγητό με δυσκολία έφτανε για όλους.

Στο σχολείο οι συμμαθητές του θα του κολλήσουν το παρατσούκλι “Ozzie” ή “Oz-Brain”.

Πέρασε απο διάφορες δουλειές όπως ελαιοχρωματιστής, μηχανικός αυτοκινήτων, υπάλληλος σε νεκροτομείο και σε σφαγείο. Επειδή όμως ήταν δύσκολο να στεριώσει σε δουλειά, έκανε μικροκλοπές με αποτέλεσμα να συλληφθεί στην προσπάθειά του να κλέψει μια τηλεόραση και να βρεθεί για λίγο στην φυλακή. Εκεί έκανε και το πρώτο του τατουάζ στα δάχτυλά του με τα αρχικά O Z Z Y.

Βγαίνοντας απο την φυλακή αποφάσισε οτι θα ήταν πιο εύκολο να κερδίζει χρήματα απο το τραγούδι απο το να κλέβει, κι έτσι συνεργάστηκε για λίγες ημέρες με τους Music Machine και στη συνέχεια με τους Approach.

Στη συνέχεια έβαλε μια αγγελία με το όνομα  "Ozzy Zig"  και ο 18χρονος Terence 'Geezer' Butler, που έπαιζε έξι μήνες  κιθάρα, τον συνάντησε και σχημάτισαν τους Rare Breed οι οποίοι όμως μετά απο 2 μήνες διαλύθηκαν .

Παράλληλα ο παλιός συμμαθητής του Ozzy, Tonny Iommi, ο οποίος συμμετείχε στους Mythology, μετά την διάλυσή τους, είδε την αγγελία του και, αν και δεν τα πήγαιναν και πολύ  καλά μεταξύ τους,  δημιούργησαν τους Polka Tulk Blues Band, όνομα εμπνευσμένο απο μια συσκευασία πούδρας. Αργότερα ονομάστηκαν σε Earth, αλλά επειδή τους μπέρδευαν με ένα άλλο συγκρότημα που είχε το ίδιο όνομα, αποφάσισαν να ονομάσουν την μπάντα "Black Sabbath" απο την ομώνυμη ταινία τρόμου, του 1963, του Boris Karloff .

Παράλληλα o Ozzy ακολουθεί σόλο καριέρα με το επερχόμενο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Ordinary Man" να βρίσκεται προ των πυλών.


Ozzy Osbourne - Crazy Train (song)

03/12/1969

Bill Steer

Γεννιέται στην πόλη Stockton-on-Tees της Αγγλίας, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των CarcassBill Steer (William Geoffrey Steer)

Ο Steer άρχισε να παίζει κιθάρα στην εφηβεία του και το 1985 σχημάτισε τους Carcass. Παράλληλα με τους Carcass, το 1987, θα ενταχθεί στους Napalm Death στους οποίους θα παραμείνει μέχρι το 1989, ηχογραφώντας μαζί τους τα άλμπουμ "Scum" και "From Enslavement to Obliteration"

Μετά την διάλυση των Carcass το 1995, ο κιθαρίστας θα μετακομίσει στην Αυστραλία για να επιστρέψει το 1999 και να σχηματίσει τους Firebird, που μέσα σε  2 χρόνια ζωής κυκλοφόρησαν έξι album.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, παίζει με τους  Gentlemans Pistols, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα γίνει μέλος και στο ιστορικό NWOBHM συγκρότημα Angel Witch. Παράλληλα συμμετέχει στους επανενωμένους Carcass οι οποίοι το 2013 κυκλοφόρησαν το "Surgical Steel".

Carcass - Heartwork (music video)

03/12/1983

Slayer - Show No Mercy

Οι Slayer κυκλοφορούν το θρυλικό ντεμπούτο album τους "Show No Mercy".Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: