About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι Serenity Broken στο bbr

Οι Serenity Broken στο bbr: "Θέλουμε να παίζουμε συνέχεια παντού και πάντα! Αυτή εξάλλου είναι και η πεμπτουσία του να έχεις μπάντα."
Οι Serenity Broken στο bbr
"Θέλουμε να παίζουμε συνέχεια παντού και πάντα! Αυτή εξάλλου είναι και η πεμπτουσία του να έχεις μπάντα."

Serenity Broken είναι ένα από τα πιο δυνατά σχήματα της Ελλάδας κι ας μετρούν μέχρι στιγμής μόνο δύο δίσκους. Το τελευταίο τους άλμπουμ συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια ζωής με την Ανατολή του νέου έτους να τους βρίσκει να γιορτάζουν τα δέκα χρόνια της ύπαρξης τους. Το bbr άδραξε την ευκαιρία και μίλησε με το συγκρότημα για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.

Πριν ξεκινήσουμε τις ερωτήσεις πείτε μας λίγα λόγια για το σχήμα, για τα μέλη.
Η μπάντα ξεκίνησε να υφίσταται το 2010 και από τότε ενώ έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα μέλη, σταθερά ο πυρήνας παραμένει αναλλοίωτος. Στα φωνητικά ο Άρης Λουζιώτης, στις κιθάρες ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, στις κιθάρες επίσης ο Μάριος Μεθενίτης, στο μπάσο ο Χρήστος Κόλλιας και στα τύμπανα ο Θωμάς Χαλανούλης.

Πέρασαν δύο χρόνια από το τελευταίο σας άλμπουμ. Πώς το πήρε ο κόσμος;
Η ανταπόκριση του κοινού και των κριτικών ανά τον κόσμο ήταν εξαιρετική! Ο κόσμος έδειξε να γουστάρει το τελευταίο μας άλμπουμ πολύ όπως και οι κριτικές και η παρουσία της μπάντας σε μερικά μεγάλα μέσα του εξωτερικού έδειξαν ότι κάτι κάναμε καλά!

Επίσης κάνατε αρκετά λάιβ για την προώθηση του. Πώς πήγε αυτό το κομμάτι;
Ναι τα πράγματα πήγαν πολύ καλά αλλά σίγουρα στο κομμάτι των συναυλιών δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε 100% (γέλια!). Είναι ένας τομέας αυτός στον οποίο είμαστε αχόρταγοι, καθώς θέλουμε να παίζουμε συνέχεια παντού και πάντα! Αυτή εξάλλου είναι και η πεμπτουσία του να έχεις μπάντα. Να γράφεις τη μουσική που γουστάρεις και να τη μοιράζεσαι με τον κόσμο και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να είσαι πάνω στη σκηνή και να αλληλεπιδράς μέσω αυτής.

Υπάρχουν πλάνα για κάτι νέο σύντομα;
Ναι! Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε νέο υλικό που ευελπιστούμε μέσα στη χρονιά να καταφέρουμε να κυκλοφορήσουμε. Έχουμε τρομερή όρεξη και μπορώ να σου πω πως τα νέα κομμάτια θα είναι…μπόμπα!! Ανυπομονούμε πολύ ήδη να το μοιραστούμε με τον κόσμο αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Ανυπομονούμε πολύ οπότε κάντε λίγο ακόμα υπομονή, θα αξίζει, σας το εγγυόμαστε.

Γενικά χρειαστήκατε πέντε χρόνια για τη δεύτερη κυκλοφορία σας; Γιατί συνέβη αυτό;
Σε αυτό το διάστημα προέκυψαν κάποιες αλλαγές στα μέλη, χάθηκε χρόνος επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους και τα θέλω της μπάντας. Γενικά ήταν μία δύσκολη περίοδος για τη μπάντα όπου σε συνδυασμό και με αυξημένες γενικότερες υποχρεώσεις μας κράτησε λίγο πίσω. Να προσθέσω επίσης  ότι εμείς δε βγάζουμε φράγκο από τη μουσική και καλώς ή κακώς έχουμε καθημερινές (και πολύ απαιτητικές) δουλειές οπότε δε θέλει και πολύ να περάσει ο καιρός και να μη το πολυκαταλάβεις. Σημασία έχει ότι σε αυτό το διάστημα και ενεργοί συναυλιακά ήμασταν αλλά κυκλοφορήσαμε ένα ακουστικό EP και ένα single, οπότε δε μπορείς να πεις ότι ήμασταν 5 χρόνια νέο υλικό. 

Υπάρχουν σχέδια για κάτι επετειακό συμπληρώνοντας του χρόνου μια δεκαετία ως μπάντα;
Ναι υπάρχουν κάποιες σκόρπιες ιδέες δεξιά και αριστερά αλλά δεν έχει κλειστεί κάτι ακόμα επίσημα. Όπως σου είπα και προηγουμένως, πρώτος στόχος είναι να ολοκληρωθεί το υλικό για το νέο δίσκο και μετά θα έχουμε αρκετά να κάνουμε και να δείτε.

Εν έτει 2020 θεωρείται δύσκολο μια μπάντα να βρει τον δικό της ήχο;
Αν πάρουμε ως δεδομένο πως παρθενογένεση στη μουσική δεν υπάρχει, όχι δε θεωρώ πως είναι δύσκολο για μία μπάντα να βρει τον ήχο της. Με τον καιρό και τις πρόβες και τη συνεχή ενασχόληση με τη μουσική αυτό θα έρθει μόνο του. Είναι καθαρά θέμα χρόνου και τριβής. 

Πώς βλέπετε γενικά την ελληνική σκηνή πλέον σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία;
Είναι φανερό πλέον πως η ελληνική σκηνή σήμερα είναι τρένο με σπασμένα φρένα. Πάμπολες ελληνικές μπάντες τουράρουν ασταμάτητα εντός και εκτός συνόρων, ολοένα και περισσότερες μπάντες κάνουν sold out μεγάλα venues, υπογράφουν σε σημαντικές δισκογραφικές, γενικά γίνεται χαμός! Νομίζω ότι σε μερικά χρόνια θα έχουμε να λέμε για αυτή εδώ τη δεκαετία που διανύουμε. Ελπίζω να μη μείνουμε μόνο σε αυτή όμως.

Ευχαριστούμε στείλτε ένα μήνυμα στους φίλους σας...
Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους αναγνώστες και στα παιδιά που τρέχουν το BBR να έχουν μια Καλή Χρονιά, με υγεία και μπόλικη μουσική αλλά και να τους ευχαριστήσουμε για τη στήριξη στους  Serenity Broken όλα αυτά τα χρόνια!
Τα λέμε πολύ σύντομα!


Official Links:

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: